Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 7 januari 2013

Vem blir inte ful i 60 watts ljus...

God förmiddag!

En nyvaken liten Floriskorv, som somnade på kalaset...

Ja, en liten fröken Rufsrufs, som malligt får sitta på pappas axlar och kommer läskigt jättehögt upp!

Lite vemodigt begrundar jag att det är jullovets sista dag idag och att vår stora kära hjärta har åkt tillbaka till Norrköping igen. Vi hade kalas för Fideli och Felicia i lördags och som virvelvindar for vi fram med rensarhänder och dammsugarslangar i huset och hann precis få undan det värsta framrivna, som måste januarisorteras. Systrarna var nöjda och glada, trots köpebullar och icke hemgjorda kakor, och mormor hade gjort en varsin tårta till tjejerna som åts med glad aptit.

Floriskorven var lite frustrerad över sammetsklänning med tyll under och hala glitterstrumpisar, så till slut fick de åka av så hon kunde fara fram med sin vanliga raketfart. I bara blöja och tröja. Ja, skam går på torra land i Villa Bellevue, men ibland får praktiskt gå före elegans. Mycket förnöjsam var hon också efter att ha fått en kanelbullekant av Fideli. Men är det kalas så är det. Även för små korvar.

Sedan fick förväntansfulla småtjejer följa med söta kusin Matilda och sova över. Filippa och Felicia var superlyckliga och spända och mamman fundrade lite hur det skulle gå. Efter söndagsmorgonrapport så hade de somnat sött till sist, efter mycket fniss och tisseltassel. 
Alltså precis som det ska vara när man sover över.

Inte ens medhavda bullar och varm choklad kunde tina upp mamman som stod och huttrade i lekparken, ett par timmar på söndagseftermiddagen. Småtjejerna och kusin lekte dock på hurtigt, trots bitande kyla som dock letade sig in genom täckjackor och utebyxor till sist. 

Trötta och frusna gick vi sedan hem i mörkret och genom den kalla staden och tittade i skyltfönstren, och när vi kom hem var mamman tvungen att lyssna på  
eftersom hon och Fideli har sjungit den hela jullovet och att mamman hade ett hål i sitt hjärta, efter att stora dottern hade åkt iväg igen.

Och tillsammans hade de funderat över låttexter och hur man ens kan komma på vissa saker.

Kram

Totalt 23 ljus blåstes ut...

8 kommentarer:

Villa Hasselbacken sa...

Låter som det blev ett riktigt bra kalas, så kul!
Förstår att du längtar efter din stora. Våran snart 19 åring går ju sista året på gymnasiet nu och börjar tänka på livet och framtiden och flytta eller inte och allt sånt som rör sig i ett tonårshuvud. Måste säga att jag inte är avundsjuk. När vi slutade gymnasiet gick det ju oftast att jobba med något bara man ansträngde sig. Idag är det ju värre... nu går hon vård och jobbar redan extra inom äldrevården men ändå.. Kommer att gråta blod den dag flytten går även om jag VET att det är en del av livet.
Kram Lena

Oana sa...

Stor Grattis!!!!!!!!!!!!! till båda tjejerna
Det verkar som ni har haft en jättefin kalas
Fina bilder på super fina tjejer

Stor kraam till er
Oana

hemma hos lilla mej sa...

Låter som ni har haft ett jättemysigt kalas för sessorna.Härliga bilder.Ha en go start på nya veckan underbara du .Massor av kramar Rita ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en snäll mormor som bakade två tårtor. Bra låt om man fryser, det är bra sväng. Håller med att texten är lite knepig.
Kramar
AnnaMaria

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Efter en viss ålder är 15 watt det enda rätta! hihi...
Du och dina söta sessor! Tänk vad tiden går!
Nu får du se min lilla älskling när han var tio dagar hos mig...

Kram kram från smen!

Anonym sa...

Hejsan rara Petronella!
Tack för ett jättefint tårtkalas.Det var jättetrevligt...som det
alltid är.Tiden bara sprang iväg.
Jag tror flickorna får sova över snart igen.Det var mycket
fnitter och skoj.
Kramar från oss

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Hej!
Vilken mysig dag!
Önskar dig en fin fortsättning på veckan. :)

Kraam
Ina

Annas röda stol sa...

Underbar text och vilka fina tårtor :) Ha en bra kväll. Kram Anna