Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 12 januari 2013

Jag vill knappt tänka på detta...

Godkväll!


Alla föräldrar vill ju det allra bästa för sina barn och i och med det även ge dem den bästa maten. Jag tror ju också att den allra bästa maten är den som man gör själv, förutsatt att man har bra råvaror. Jag ammar ju Flora fortfarande och kompletterar med ersättning och ger henne gröt på morgonen. Däremellan är det ju vanlig mat som gäller och mellanmål. 

Dock fanns det ju inte i min fantasi att det skulle finnas tungmetaller i vare sig ersättning, välling eller gröt. Har ju fått höra att den fabriksproducerade gröten är bra och nyttig, p g a den är berikad med järn och mineraler, som annars kan vara svårt att komplettera med och som barnet så väl behöver. Känns ju tryggt för en förälder att barnet får i sig det som behövs. 

Har väl aldrig känt mig så lurad i hela mitt liv.

Känner mig fortfarande så otroligt ilsken, arg och kränkt. För att inte tala om rädd. Jag får bara inte in i mitt huvud att det kan finnas arsenik, kadmium och bly i maten. Det måste ju bara vara helt omöjligt.

Började idag att titta lite på filmen "Underkastelsen" på Youtube. Har fått höra att alla borde se den, men att den är så skrämmande att man inte vill eller törs äta någonting efter detta. Eftersom vi har så mycket olika påhittade kemikalier i vårt samhälle och besprutad mat och att våra kroppar är fulla av kemikalier och gifter.

Det värsta av allting är tydligen att när man ammar så åker dessa gifter från mamman och förs över till barnet istället. Jag menar, hur ska man göra? Såklart tror man att amning är bra och nyttigt för barnet.

Jag vill knappt tänka på detta. Mår dåligt och får ont i magen. 

Ni som också använder dessa produkter kan titta på 
 Endast en vällingprodukt saknade tungmetaller och denna har införskaffats nu ikväll. Hur det nu är så är det inte så lätt att sluta tvärt med flaska, från en dag till en annan.

Har fått ett annat tips idag, från bästa Anna, att man kan smula ner paltbröd i havregrynsgröten, så får man med det livsnödvändiga järnet. Tycker jag var ett jättebra tips, och även paltbröd har inhandlats idag.

Kram på Er alla och tack för alla kommentarer och Ert engagemang!

10 kommentarer:

Krusidull sa...

Javisst är det för jävligt rent ut sagt, men tyvärr så är verkligheten denna och pengar styr även livsmedelsverket.Under min kostrådgivarutb lärde jag mig massor om maten vi tror o trott är så bra för oss o de små och så innehåller den massor med saker våra gener inte känner igen o kan skapa oreda i våra kroppars system. Ger dig ett enkelt råd.. ät inte Becel!!!! bland de värsta du kan stoppa i dig o dina barn... Använd riktigt smör.
Kram
<3 fr Monica

Prinsessorna på Bellevue sa...

Monica!
Ja, det är helt vidrigt och när man börjar tänka på allting och det här med maten och det som vi själva stoppar i oss, så blir man faktiskt rädd. Becel tror man ju är nyttigt, bra för hjärtat och så...
Vi använder bara bregott härhemma, sedan många år tillbaka och efter att ha läst om margarin och liknande produkter så köper vi också bara riktigt smör, numera!
Tack för ditt inlägg! intressant och skrämmande!

Kraam

Villa Björkenäs Backen sa...

God kväll !

Man tror ju att det inte är sant vad man läser.
Hemskt !
Tänk så mycket det finns i allt detta mat. Man tror ju att det ska vara nyttigt.
Mycket försöker vi laga här hemma från grunden...
Just för att försöka få så bra mat.
Det finns ju alltid några gånger som man fuskar och vill laga smidigt.
Speciellt när barna har aktiviteter mm...

Villen fin bild på tjejerna !
Ha en fin kväll ! Kram

HemkäraHanna sa...

Det är väldigt obehagligt och skrämmande. Och att tänka på vad de stora barnen går omkring med i sina fina kroppar efter att ha ätit dess produkter i många år.

Browneyedgirl sa...

Visst är det hemskt, man blir rädd som du säger. Man vill ju barnens bästa. Men tycker det är bra att detta uppmärksammas.
Stor kram till er =)

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Nä det är verkligen inte klokt. Nu såg jag någon skrivit om becel. Ska slänga skiten och köpa annat istället! Hur ska man kunna köpa något utan att bli sjuk!
Faktiskt så var nog sådant här bättre förr! Inte en massa tillsatser för att maten skulle hålla i flera år osv. Usch å fy. Inte konstigt att snart varannan människa får cancer, mycket beror på vad vi stoppar i oss. Så bra du fick tag i annat till lilla Flora.
Kram Jennie

Queen of Kammebornia sa...

Usch, vad det där är jobbigt. Det är väl bra att ta reda på så mycket som möjligt och sen göra det man tycker är bäst och inte noja så mycket, för man gör ju så gott man kan. Men inte är det lätt... Kraaam!

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Ja,jisses alltså....
Jobbigt det där.

Må så gott.
Kram
Linda

Vardag och flärd sa...

Jag tycker detta är väldigt obehagligt och pratade med sonen o svärdottern och de hade också hört detta. De ger inte så ofta välling längre men de vill ha fler barn och då måste vi hjälpas åt att finna det bästa - även till det lilla barnet som kommer om några månader. Jag blir förtvivlad, pengar styr allt och vad gör de föräldrar som måste jobba heltid båda två, säkert har de inte ork att kolla varje produkt och inte heller att laga all mat från grunden. Nej, jag vill nästan inte tänka på det!
Ha en fin vecka!
Kramar Eva

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tusen tack för era kommentarer och funderingar!
Helt klart är att detta oroar många. Tycker att det är hemskt att man ska börja som liten bebis att få i sig gifter. Alla vill ju som sagt göra rätt och ge sina barn den bästa start i livet som de bara kan få!

Man blir så besviken!

Kraaam
Petronella