Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

söndag 20 januari 2013

Den där slarvmajan till mamma...

Godmorgon!



Undrar hur det känns att vara en liten korv och liksom alltid och jämt har någon famn att krypa upp i. Alltid någon som kan klappa på lilla kinden, hålla handen, pussa i nacken, ta fram spännande saker, ta fram något gott att äta och alltid någon som kan göra olika roliga frisyrer av fjunigt korvhår. Måste ju vara en ganska så behaglig tillvaro i världen. Tror ni inte? Alla är ju liksom som tokkära i vår lilla myskorv, som gör superroliga miner och låter konstigt och säger: 
- Dädädädä. Eller: - Mämmä! Med ä. 

Då ska mamman ta henne bums och ingen annan. Där kan hon liksom hämta lite kraft och återhämta sig lite en liten stund, så hon orkar hasa sig ner igen och ta sig an något nytt och spännande. Eller leka Följa John efter någon spännande långhårig syster. Eller peta i sig roliga och intressanta smulor från golvet. Eller ställa sig upp mot en byrå och slänga ut alla vantarna på hallgolvet. Det är jättejätteroligt om man är en liten korv.

Nu har Filippa och Felicia det lenaste hår man kan tänka sig och det ligger slätt rakt ner och inte upp och ner, huller om buller och till höger och vänster i tjocka kockor. Håret klipptes också och en decimeter tovhår rykte på varje rufsflicka. Filippas hår hade växt ända till nedanför rumpan och Felicias nådde mittpå. Så långt hår tror jag ingen av flickorna på F har haft förut. Skönt med fräscha avhuggna toppar. Hoppas det inte blir lika tjorvigt nu.

Så man slipper skämmas.

Över den där slarvmajan till mamma.


Kram




19 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder. Hon har det nog så bra som en prinsessa kan ha.
Ha en skön söndag
Kram
AC

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

så härligt fina bilder!
lillan ser ut att ha det hur skönt som helst där hos storasyster.
Kram Jennie

Hemkära Hanna sa...

Det är garanterat underbart att ha det livet! Vilka vackra bilder, sprängfyllda med kärlek på fina flickor!
Och beträffande eventuellt slarv så tror jag inte att det epitetet stämmer det minsta på dig.
Kram!

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Vilka bilder <3! Anna

årstidens bästa sa...

Hallå där!

Vilka fantastiskt vackra bilder på de små liven.

Ha en fin dag du med.
Kram
Linda

Avslutat konto sa...

Ja, vad mysigt för lilla stumpan att alltid ha någon att vara hos... och så roligt och nyttigt för de övriga att få "ta om hand" och visa "omtanke"...
Det är sånt som formar för livet tror jag.

Du har de vackraste och sötaste flickorna på jorden och jag tror inte alls de har en slarvig mamma. Hon ser bara inte varje strå för alla hårmanar! hih..

Kram kram
Linnea (jag vill också ha hår till rumpan!)

hemma hos lilla mej sa...

Bara så otroligt underbara bilder på dina söta sessor.Tror säkert att dina sessor har det bättre än många många barn.Med ditt stora hjärta fyllt av kärlek till dina fem underbara sessor .Ha en fin dag raring.Kramaar Rita ♥

Anonym sa...

Så fina:) Har dina flickor bestämt själva att de vill ha långt hår eller är det mamman som tycker det?;) Kan förstå att det ibland kan bli tovit och tofsigt och jobbigt att sköta allt hår, men de är knappast hårömma kan jag tro:) Fina är de iaf sötnosarna:) Kram i solen. Linn

Prinsessorna på Bellevue sa...

Linn!
Det är faktiskt dom själva. Men det blir väl lite så att man vill ha som sina systrar och Fideli var ju först och hade jättelångt hår och sedan kom Frida och hon ville också ha långt hår. Filippa hade värsta paniken igår när vi skulle klippa henne, men fick övertalas varsamt... Enklast för mamman och pappan vore ju om de hade kort hår...Hahaha! Såklart de får välja!

Kram
Petronella

Hanna sa...

Har också flickor med långt hår. När yngsta dottern gick på dagis, så sa dagis fröknarna att jag kanske borde tänka på att klippa henne eftersom hon hade lite problem på toaletten, om jag glömt att göra flätor.
Ha en fortsatt fin söndag!
Kram
Hanna

Browneyedgirl sa...

Hej =) Du har vunnit något på min blogg tjejen. Kanske du kan maila mig din adress så kan jag skicka det på posten...Står mer om det i något inlägg längre ner. Stor kram till er finaste

Vardag och flärd sa...

Kärleksbilder! Du är en fantastisk mamma, det ska du veta!
Varmkram Eva

Mittgodastefinaste sa...

Vilka underbara bilder! Klippa topparna är nåt som lätt faller i glömska i den vanliga snurren! Men det är ju inget man dör av! Dina flickor har så otroligt vackra hårmanar allihopa! Var glad att det växer! Mitt växer så sakta att man knappt ser nån skillnad och mellantjejen har "ärvt" det till sitt stora förtret för hon vill ha lååångt hår!
Önskar dig en fin start på veckan! Kram Jenny

Unknown sa...

Älskar när du (be)skriver, njuter av vartenda kärleksfullt ord. Skit i om du är lite slarvig, du är en fantastisk kvinna som tar så fint hand om din stora härliga familj! Glöm aldrig det!

Bilderna är så vackra så man blir blank i ögonen, dessa ögonblick är oslagbara.

Hur Inez sover? Inget vidare faktiskt, snuttar ännu, var och varannan timma hela natten..
J har faktiskt fått ledigt i feb så vi ska försöka vänja av henne då. Pallar inte mer snart, även om det sjukt nog är lite mysigt ändå, du vet hur man kan vara som mamma, allt för de små!
Om hon ändå tog napp kan jag tänka, eller ville ha snutte, eller nalle..eller nåt..men icke. Mamma är alltiallo hihi.
J jobbar ju mycket nätter, så därför måste han vara helt ledig för att det ska bli kontinuitet i avvänjningen. Åh, varför ska det vara så svårt ibland, känns som att jag kommer svika mitt lilla hjärta, tortera henne liksom. Men nu måste jag snart få sova mer än en timma i taget, hon är ju faktiskt snart 1 år.

Kram på dig goa du,
natti

Prinsessorna på Bellevue sa...

Alltså, TUSEN TACK för alla fina ord! Ni är så himla snälla!
Jag VILL också ha hår till rumpan, Linnéa! Det är så himla fuskigt, men med stigande ålder, hundra ungar och amning i 20 år så är ju håret därefter. Typ risbuske.. Hahaha!

En stoor varm kram till ALLA som kikar in här!
Petronella

Annas röda stol sa...

Underbara bilder på dina prinsessor. Kram Anna

Ekenäsliv sa...

Inte är du nån slarvmaja inte, lite tankspridd kanske men inte slarvig;-)
Så himla mysigt du skriver alla gånger, som små historier var och en!
Kram kram Anna

my home is my castle sa...

väldigt bra blogg, och så många fina bilder. du har nog de sötaste tjejerna i världen :) alla har dom så vackert hår och är så gulliga:) ha det fint!

Oii sa...

Vilka fina bilder !