Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

onsdag 16 januari 2013

Så man nästan står och darrar på underläppen...

Godmorgon!

Insidan av vår svinkalla glasveranda...

Så stod man åter i kallt lysrörsljus och drog lite med foten och kallpratade och pladdrade lite nervöst. Vet inte vad det är med mig och bilbesiktningar, men man står där och känner sig superskyldig på nåt vis och är helt stensäker på att de aldrig någonsin har haft inne en värre bil. Någonsin. Genom alla tider. Spelar ingen roll om man har en lite nyare bil eller gammal. Alltid samma sak. Förmodligen har man den sämst skötta bilen ever. De har förmodligen aldrig sett något hemskare. Man ber en stilla bön strax innan att det ska vara någon snäll och beskedlig och mild besiktingsman och inte så hård och brysk. Har ju träffat några jättebarska, genom åren, så att man nästan står och darrar på underläppen. Vet ju, innerst inne, att det är för min skull och för alla andra trafikanters skull och det är ju så himmelens skönt att veta att allt är okej.

Men, när man står där, just där och då, med stora snöflingor som smälter ner i pannan så hoppas man ju att det inte återigen är någon spindelled som ska bytas eller dåliga bromsbackar.

Idag fick jag dock träffa världens snällaste besiktningsmän som 
var jättetrevliga och väldigt obarska. Som sa att allt var bra och att jag hade bra bromsar. Lycklig log jag hela vägen hem i morgonmörkret och log så brett när jag gick in genom dörren, så att dörrklockorna tjongade in i ena framtanden med en smäll, så jag trodde först att tanden gick tvärt av. 

Fast inte ens det, kunde förstöra mitt glada besiktningshumör.Kram

Så där ja, där är klockorna... Tjong i medaljongen!

10 kommentarer:

Ljuva Magnolia sa...

Men söta du, haha, förlåt att jag skrattar men du skriver så härligt att det bara bubblar i mig =OD
Så skönt att bilden är ok!! Hur blev det tanden då, glugg nu då eller ;)
Fanken vad glad man kan bli av misik hörrö du, kan rädda liv tror jag. Jag, Inez och valentin (ja tom J vickade nog lite på höften ;) dansade till Bolibompagänget idag, när de rappade =) Så jäkla bra, strötskönt gäng tycker jag. Här är det just nu en skönsjungande Justin Bieber som förgyller livet för oss.

Ha en lovely dag fina du!
Kram Catta

Vardag och flärd sa...

Gratulerar till att det gick bra! Håller med dig, det är nervöst och särskilt om det är en barsk man som kollar bilen. Men det är ju för allas vårt bästa.
Ha en fin dag!
Kram Eva

Queen of Kammebornia sa...

Åh, vad jag känner igen mig! Och om det går bra kan man vara glad i flera dagar!

HemkäraHanna sa...

Nu ska jag erkänna en sak. Det är knappt ett år sedan jag besikigade bilen för första gången. Alla andra gånger har maken gjort det och när han av någon anledning inte kunnat har fadern hoppat in.
Jag hade föreställt mig att det skulle vara förskräckligt besvärligt och precis så som du beskriver, men det var faktiskt inte så farligt och vem vet, det kanske blir någon mer gång.
Hoppas smärtan i tanden gått över!

Stina sa...

Att besikta bilen är sju resor värre än att gå till tandläkaren...Tur att du fixade både bilen och tänderna :)

Kram från en trogen läsare och "granne" :)

Anonym sa...

Just det är något av det värsta jag vet
1. Bilbesiktningen
2. Tandläkarbesök

Du hade tur med båda!! :)
Dags att dra iväg och köpa en lott idag kanske ..hihih..

Önskar dig en finfin onsdag vännen
Ann-Louisekram

Ett hem på landet sa...

Måste bara beundra din flickors vackra hår. Så hårfagra allihop, tom lilla minstingen. Ser ut att vara tjock, fint, långt hår. Lite avis blir jag allt, jag som har väldigt tunt hår.
Kram Anna

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Åh jag vet precis hur det känns man svettas å mår allmänt dåligt innan det är över.
Hi hi men du tur att tänderna höll när du försökte gå rakt genom dörren:)
Ha en fin dag.
Kram Jennie

Villa Hasselbacken sa...

Ha, ha know the feeling... Jag åker helst INTE och besiktigar. Jag ha fått för mig att dom tror att det är något som är fel bara för att man skickat kvinnan i familjen. Nu vet ju förstås inte besiktningsgubbarna att Håkan är min man fast egentligen ser dom nog det för det är han som står på papprena. Ja, ja hur som helst så är det inte roligt!!
Vilken tur att det gick bra med tanden annars hade det ju kunnat bi en dyr dag ändå.
Kram Lena

Mittgodastefinaste sa...

Åå vilken otur med tanden!

Jag känner mig skyldig i alla såna situationer, senast när jag blev stoppad i en poliskontroll. Tänker tusen tankar om vad jag ska åka dit på fast jag inte gjort en fluga förnär. Konstig känsla..

Kram Jenny