Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

onsdag 9 januari 2013

Blir det en flicka ska hon få heta Fideli...

Godmorgon!

Fideli, 18 år idag! Grattis finaste!

Vi trodde att det skulle komma en liten Hampus, men istället kom den sötaste lilla flickan vi sett. Såklart. Alla föräldrar får ju världens finaste barn. 

Nästan 11 dagar före utsatt tid började det göra ont i magen, som kanske liknande det som kallas värkar. Man hade ju ingen aning, lite orolig och samtidigt så oerhört förväntansfull på vad som komma skulle. Vi hade slagit ut lägenheten bredvid, så vår lilla två hade växt till en trea och denna dag skulle det tapetseras och göras fint i hallen. Vi kämpade på hela dagen, för det var ju absolut tvunget att bli klart. Kunde ju inte födas något barn innan det var tapetserat och klart, liksom. Det förstod ju alla. Det hela blev värre och värre och framåt kvällen var det äntligen färdigt och jag stod och hängde på moppen och försökte vila när värkarna kom. När det var skinande rent så ringde N till förlossningen, då jag hade gått och lagt mig på sängen och hade ont och hade värkar med några minuters mellanrum. De tyckte dock att jag skulle stanna hemma ett tag till, jag var ju förstföderska och sånt brukade ta tid. Efter en kvart tyckte N att vi skulle åka ändå, då jag hade haft värkar i ett dygn.

Minns att jag var lite orolig att verka sjåpig, men värkarna stegrades hela tiden under den dryga timmen i bilen, men fortfarande så visste man ju inget. Det vet man ju inte första gången. När vi kom fram så var jag öppen ca 8 cm, så mindre än två timmar efteråt föddes vår lilla Fideli, som också varit den minsta bebisen. Det var lite chockartat. Man var uppskakad och fullständigt tagen av den otroliga smärtan och så ofattbart lycklig av den lilla fantastiska människan, som låg bredvid oss. Det hela var helt overkligt och ogripbart, på något vis. Som en dröm.

Fideli, några dagar gammal... Hur fick vi dig i vår famn?

Idag fyller den lilla flickan 18 år och det är också totalt overkligt. Hur har tiden kunnat gå så fort? Den lilla flickan med tjocka flätor och alltid ett glatt humör. Hon var så otroligt glad som barn och älskade att kramas och vara en nakenfis och tyckte allt var spännande och ingenting i hela världen var omöjligt. 

Fideli 2 år

 Trots de helt osannolikt tjocka flätorna var hon ingen liten prinsessa, som barn åtminstone, utan en riktig liten pojkflicka. Hon spelade hockey och brottades med killarna på dagis och när hon bröt handleden när hon var fem år, kom knappt en tår. När hon var åtta år bröt hon knät i slalombacken på en träning och det var ingen som riktigt förstod hur allvarligt det var för hon var inte den som gnällde i onödan. Hon är en extrem tävlingsmänniska och när hon ger sig den på något så lyckats hon nästan alltid. Alltid 2000 procent. På gott och ont. Finns inget mellanting. Allt eller inget. Av eller på.


Fideli 3 år

Som när hon lärde sig själv spela gitarr på en vecka. Eller när hon var 12 år och lärde sig alla sånger i "Phantom of The Opera" utantill, plus på piano. Bara för att hon ville. Och hade lust. Eller när hon tränade alpin skidåkning som mest och var borta på vardagskällarna 16 timmar varje vecka och tävlade varje helg. Bara för att hon skulle bli så bra som möjligt.

Hennes småsyskon älskar henne över allt annat och hon är den bästa storasyster man kan tänka sig. Som vi älskar så mycket och som det ska bli så spännande att se vad det blir av.

När hon blir stor.

Huvudsaken är att hon blir lycklig.

Såklart.


Kram

16 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Grattis till fina Fideli :)
Det blir säkert något riktigt bra av henne... Självklart blir hon lycklig med en sån underbar familj som er bakom sig, så mycket kärlek!
Ha en underbar dag.
Kram
Jessica

hemma hos lilla mej sa...

Ja du skriver så fint så tårarna rinner .Helt klart att jag älskar alla mina barn.Men precis första gången är ju alltid första gången.Ja tiden går fort .Hälsa 18åringen.Ha en fin dag söta du.Kramar Rita ♥

dianasdrömmar sa...

Sötaste Fideli, grattis och ja att dom blir lyckliga det är det viktigaste stor kram Diana

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Så fint skrivet av dig:) och vilka fina söta flickor, de är ju såå lika!
Ja..ska bli kul att följa dig, huset och din fina familj här på din blogg.
Ha en fin dag och fira 18 åringen. Tänk vad tiden går fort!
Kram Jennie

Browneyedgirl sa...

Så rart skrivet fina du =) Och grattis till din underbart söta tjej. Stor kram <3

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Tänk att man kan älska nån så snabbt som man gör med sitt allra första barn? Man tror ju inte ens att det är möjligt... Grattis till Fideli och till er som hade turen att få just henne. Kram Anna

Ljuva Magnolia sa...

Stort grattis till stora tjejen! Tycker det är så häftigt att du har barn från 0-18 år, så coolt!! Och så är du ju så galet vacker på det, din lilla überquinna =))

Ha en fin dag!
Kram Catta

Fröken Gredelin sa...

Vad vacker hon är er stora tjej! Och vilken personlighet hon verkar vara! Du skriver så fint att man blir alldeles rörd, tänk att få läsa något så fint som ens mamma skrivit:)

Jag har ju "bara" ett barn och det var verkligen fullkomligt överväldigande vad livet förändrades när han kom... på ett sätt som bara inte går att föreställa sig innan! Grattis på födelsedagen till både Fideli och hennes mamma:) Kraaamar!

Ekenäsliv sa...

Åh, jag blir alldeles rörd... Så fint! Stort Grattis till er fina Fideli idag!!
I detta nu för 8 år sedan låg jag på BB, men min tös lät vänta på sig och kom inte förrän 07:25 imorgon bitti... Så liten och så söt!
Vilken härlig berättelse om er fina tjej!
Hoppas ni får en fin dag idag!
Kramar Anna

Marie maräng sa...

Stort Grattis på den stora dagen!
Tiden går så fort vips så är dom stora.

Min yngsta dotter fyller 18 år om någon vecka och det känns så konstigt.. inga småbarn längre.

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Marie

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Ännu en underbar story!

Grattis till Fideli!
Kram
Linda

Carita Liljendahl sa...

En sådan fin skildring av hennes födelse och uppväxt! Och så mörkt hår hon hade då hon kom till världen!

Lisa Löfgren sa...

Älskade Fidde, tänk att det gått 18 år sedan jag satt vid frukostbordet och skulle börja andra terminen i åttan!!! Då ringde mormor Kerstin och berättade. Jag förstår ju nu att jag även åldras...jag menar jag var ju 18, igår liksom.
Många kramar
Lisa

Teresa sa...

Grattis Fidde på 18-årsdagen! Helt galet, arton år! Pojkflickan som gärna lekte med action man och åt ur det som fanns kvar av ostbågarna från föregående kväll till frukost =)

Många kramar

Anonym sa...

Ett underbart inlägg om en stor och liten sak. Just första gången glömmer man aldrig. Vi höll på att måla. Det kan gå relativt fort även för en förstföderska.

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack snälla Bosse! Visst är det så! Så ni höll också på att att renovera och fixa! Brukar ju liksom vara så. Man ska boa och greja, till lilla bebben kommer...

Kraam
Petronella