Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 26 januari 2013

I fisiga långkallingar och i Hulken-position......

Godmorgon!

Den här bilden gör mig glaaad! Liten Fanny.
Fotograf Liv Rickardsdotter

Känner mig precis som Sylvester Stallone, i filmen Rocky, när han springer uppför trapporna till rådhuset i Philadelphia. När han sträcker upp armarna i total lycka och triumf att han lyckades. Hoppar omkring däruppe som en galning och spritter med armar och ben i kaosaktiga, icke synkade rörelser och med gympabrallorna uppdragna till strax under armhålan. Hör ni också musiken? Lite avlägset. Långt borta. Svagt. Knappt hörbart.

Kanske överdriver jag. Lite. En smula kanske. Men jag var på toppen igår. Några timmar. I was there. Tack vare Er.

Fast ni är ju så kloka därute att ni förstår min ironi och att såna saker såklart är luftsaker som inte betyder någonting. Egentligen. Det är ju bara det där knäppa egot som sitter där inne, som man egentligen inte tycker så mycket om, som gottar sig och smackar och skrockar lite. Men man får väl passa på att njuta några minuter, så länge det varar. Sedan är det back on track igen. Tillbaks till verkligheten. Alla ni vet ju att det enda som verkligen betyder någonting är ju människor, att man mår bra och är glad, mätt i magen och ganska nöjd i allmänhet. Att man någon gång får känna riktig lycka. På riktigt.

Känner mig såklart innerligt glad och stolt ändå och vill tacka Er alla rara människor så mycket, i alla fall. Ni som röstat och ni som outröttligt orkar er in här, gång på gång. Bara det är en bedrift, värt beröm.

En annan sak, som är på riktigt i den riktiga världen och som gör mig så himlans glad är när pappan kommer hem från jobbet och blir helt fredagsgaaalen och står i bar överkropp och fisiga långkalsonger och ställer sig i olika Hulken-positioner och frustar och låter som originalet precis på pricken och barnen blir helt till sig och alldeles som tokiga och skriker och tjoar och vet att nu är det dags och sedan är det igång med låtsasKung Fu och skojkarate och andra olika vansinniga judogrepp och tjejerna kippar efter andan av allt tokskrattande och får knappt luft, där de flyger upp och ned i luften och fram och tillbaka.

Det bästa av allt är när Floriskorven chockat ser alltihopa och börjar rycka i hela kroppen och benen börjar gå som trumpinnar och hon tjuter av upphetsning och se och höra hennes totala lycka och kiknande skratt när hon lätt som en plätt, gång på gång, lyckas brotta ner sin kära pappa på golvet. Vi andra vi skrattar så nästan käkarna går ur led och får ont i magen. Ögonen på korven är stora som tefat och hon är kingen över alla. Hon blir alldeles svettig i lilla nacken av allt vinnande och erövrande och helt slut och måste till slut lägga sig på förlorarens håriga bröst och vila sig lite.

Det finns många andra saker som också gör mig glad. Dessa kort av Fanny gör mig väldigt glad. Den nedersta ser ut som en Disneybild, tycker jag, och är taget för många år sen.

Kan dock inte gå förbi det utan att le.

Och bli riktigt glad.

Inuti.


Kram


Foto taget av Liv Rickardsdotter
Sitter upptejpat på flickornas slitna dörr och solen lyser in så fint...
Såna saker gör mig glad!

7 kommentarer:

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Ni har verkligen familjelycka!
Vad härligt det är att läsa dina inlägg kära du!

Kram L

HemkäraHanna sa...

Det är vad jag kallar verkligt fredagsmys!
Härligt!

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

så härligt du skriver om familjen. Kan tänka mig de blev helt till sig av lek med pappa hihi.
Ha en fortsatt härlig lekhelg.
Kram Jennie

frk. Frida Fortissima sa...

Vilken underbar, ren, glädje! Vilken energi, hurra!
Kram

Villa Björkenäs Backen sa...

En härlig familj är ni !
Du verkar vara som jag mår bästa av allt att sin familj.
Du skriver så härligt !
Ha en fin helg med dina busar ;)

Vardag och flärd sa...

Du ska vara stolt över din blogg och mest av allt över din familj!
Ha en fin kväll!
Kram Eva

Queen of Kammebornia sa...

Glad är vad jag blir också! Och klart jag röstar på dig! Kram!