Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 21 januari 2013

Dagar då allt känns lite lenare i en...

Godmorgon!

Spralltjejerna och Filippa med sin "jagskaskötamig-min" och som skålade så fint!

Alltså, det finns ju dagar då allt känns lite lenare i en. Som när man får åka till Hotell Engelbrekt i Norberg och äta smörgåsbord, hela konkarånget. Sjutton personer som firade Bengts 71-årsdag och som hurrade och sjöng för en förlägen Bengt som hade bjudit allihopa. Filippa och Felicia var lite restaurangspända men lovade efter förmaningar att sköta sig fint och de gjorde de med bravur. Inte var dag liksom som man får ta hur många köttbullar och skinkskivor som man vill. Utan begränsningar alls. Att det ska räcka till alla och att ingen ska bli utan. De njöt i fulla drag och åt 57 knäckemackor var eftersom det var så himlans kul att bre på smör från yttepyttesmörpaket.

Hela gänget rullade ut, proppmätta och magarna fulla med Jansson, ägghalvor, sill i långa rader, hundraelva korvsorter och diverse andra godsaker som hör smörgåsbord till och vi kramade storasyster hej då och man fick återigen bita ihop och försöka hoppa den där ångesten, som kommer krypande när man närmar sig tågstationen. Det är såna gånger det är bra att ha fått fyllt på det där mjuka och lena, så känns det lite bättre inuti. Och inte så hårt.

Sedan vankades det kalas för bästa Erik och Frida och Filippa for iväg för fortsatt kalasande och jag travade iväg till Norrby Teater, i januarikalla söndagseftermiddagen och höll på att frysa öronen av mig, för att äntligen få se "Livstidsrevyn". Tänka sig att det finns så många duktiga skådistalanger i en liten småstad som vår och det var så mysigt att få skratta sådär rakt ut och le igenkännande. 

Får en att må bra.

Och det gillas.


Kram


13 kommentarer:

Bittan sa...

Låter som en alldeles perfekt söndag ! Nåt att leva på i kylan på måndagsmorgonen och resten av veckan med för resten :-))) Oh maj gaaaadh vilket långt hår de har dina fina tjejer .... även när de är klippta haha
Kram Bittan

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Låter toppen!

Ha nu en fin Måndag!
Kram
Linda

Anonym sa...

Ett gott skratt förlänger ju livet...såå skönt och härligt...det behöver vi alla ibland :D

Trevlig att ni hade det så fint!
Ha en finfin vecka också vännen
Ann-Louisekram

VisaLiza sa...

Låter som en alldeles underbar söndag! Kan förstå att det var lite stort för dina tjejer. Kramar Liza

hemma hos lilla mej sa...

Låter som en underbar söndag.Kan tänka mej att dina söta prinsessor tyckte det var skoj.<ha nu en skön måndag underbara du och en härlig start på nya veckan.Massor av kramar Rita ♥

~ Ina ~ INASHOUSE sa...

Härligt med fina dagar!

Önskar dig en toppenmåndag!
Kraam
Ina

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Så spännande för de små tjejerna! mysigt att få åka och äta på restaurang så där allihop. Förstår att ni var mätta sedan, man äter ju tills man nästan spricker hihi
Kram Jennie

Villa Hasselbacken sa...

Vad mysigt att bli bjuden så där och nu har det ju gått några veckor sen jul så nu skulle det ju vara gott med en massa mat igen. Känner igen känslan när man fick äta precis vad man ville och hur mycket utan att någon brydde sig utan i stället viskade "passa på nu".
Jag har också haft en bra helg då de stora barnen fixade så lillebror kom både till och från sitt disco och vi fick åka till den stora staden Västerås och både gå på bio och äta gott på resaturang. Vi blev ivägskickade med orden "passa på nu för det blir ingen vana". Hmm undrar vad de fått det utrycket ifrån?
I kväll ska vi läsa läxor så det bara ryker.
Kram Lena

Vardag och flärd sa...

Kan se hur glada de små flickorna var när de fick ta sig mat som de ville, sån glädje blir det när man inte alltid får så mycket att välja på och får ta precis som man vill. Vilken upplevelse för dem!
Gott för dig att komma ut på revy också!
Ha en fin dag!
Kram Eva

Mittgodastefinaste sa...

Mysigt med ett klassiskt smörgåsbord! Kommer ihåg när vi firade farfars 65årsdag och hans 70årsdag med det när vi var små och hans 75årsdag... Traditioner! Gud vad vi plockade från det där bordet! Kram Jenny

Hanna sa...

Låter som en toppen dag.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

HemkäraHanna sa...

Jag fasar lite för den tid som ofrånkomligen kommer, när barnen lämnar boet lite mer. Det är tur att du har så olika åldrar, då drar du ju ut lite mer på härligheten.

Queen of Kammebornia sa...

Åh, vad det låter härligt! Det är fint att känna sig len inuti liksom!