Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 28 januari 2013

Fast en en annan dag...

Godmorgon!

Mammas lilla Feliciabulle...

Efter fem flickor på F har mamman trots allt varit ganska smärt och skapligt smal och smidig. Flickorna har dock varit runda och goa och tjocka som bullar.

Med Floriskorven är det annorlunda. Lilla korven är smärt och smal och nätt och väldigt smidig medan mamman är rund och go och tjock som en bulle med bebisveck och grejer som väller och hänger över både här och där.

Mamman, som är av en lite lat natur, och inte bryr sig så där rasande mycket och inte tycker att det där är så viktigt ändå när allt kommer omkring och tänker att det finns betydligt värre saker att bekymra sig över kastar ett getöga på Gladiatorerna och tänker att kanske ändå att hon skulle ta och kamma till sig och rycka upp sig och börja träna som en galning och vettvilling och få tvättbrädemage och en hård rumpa som två apelsiner eller släta äpplen snarare, så man slipper groparna, och kanske slänga sig ner på golvet och göra 200 armhävningar per dag för att på så sätt få slimmade armar utan gäddhäng.

Sedan går hon ut i köket, brer sig en macka med fikonmarmelad bara för att hon är så sugen och för att det är så vansinnigt gott, snusar lilla korven i nacken och tänker: Inte idag.

En annan dag.


Kram


23 kommentarer:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Jag håller med dig... ena annan dag låter perfekt i mina öron :)
Hoppas allt är bra med dig och att du får en fin start på veckan.
Stor kram
Jessica

Oana sa...

Du är jättefin Pella och du är inte tjock, så tänk inte så mycket på det och bara njut av dina fina tjejer och din underbara man

Ha en fin vecka
Kraam ,Oana

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! Du är snäll du Oana... Tänker inte så mycket på det heller, de där 10 kilona får det väl bli som det blir med...

Kraaam

Browneyedgirl sa...

En annan dag känner jag igen =)
Har teet kommir än? Om inte annat borde det komma idag!
Kram fina och ta hand om dig <3

Prinsessorna på Bellevue sa...

Nej, inte än! Hoppas det kommer idag! Spännande!

Kram
Petronella

OddStyle.dk sa...

Hvilke fantastiske billeder du tager og sikke små guldklumper :-) Mine tvillinger bliver 20 år, men hvor er det skønt at blive "sat tilbage i tiden" :0)

Håber du får en dejlig start på en ny uge
Kram Tina/OddStyle

VillaVisheten sa...

Håller med det, det kan man göra en annan dag;)
Hoppas du får en mysig måndag!
Kram Lina

Vardag och flärd sa...

Tror inte du vill se ut som en gladiator och tror inte heller att din man vill ha en sån fru! Du är fin som du är - det är jag övertygad om!
Ha en fin dag!
Kram Eva

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Välkommen till den mogna kvinnans värld! Här visar man inte längre magen i sittande. Man har kjol som inte glider upp till låren under några omständigheter. Man vinkar numera till vänner som en drottning med sänkt arm och bara handen viftar. Holkärm är ute och trekvarts inne... Vad mer finns här att säga? jo...

NJUT AV LIVET och var bekväm i vetskapen att vi inte alltid kan relatera till när vi var tjugo!

Kraaaaaaaamar snygga du!

L

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon underbara du !

Jag beundrar dig ! Du verkar så himlans god person :)
Du skriver så himla fint ;)

Visst är det så en annan dag.
Jag har försökt att vara duktig efter nyåret. Men vad som händer. Jag är utan gosaker på veckorna och när helgen kommer så vräker jag mig hela helgen lång.
Och har ökat i vikt istället. Så vilket är bäst då ?

Jo det som du skriver. Ta det en annadga men nått som jag verkligen skulle vilja komma igång är mina promenader.
Jag var så duktig förr. Just bara för välmåendes skull och för att stärka muskler. Tanken på det jobb som jag har så behöver jag lite av vardags muskler.
Men inget annat ;)

Så gott med nybakt bröd. Kanske ska jag mata min surdeg idag och baka ikvbäll eller imorrn ?

Livet är skörd så det gäller verkligen att ta vara på den. Det är det måtto som jag har. Ta en dag i sänder och leva i nuet.

Oj oj vad di fick läsa nu. Bäst att sluta.
Nu ska jag fortsätta att mysa med våra sjuklingar.

Ha en fin dag !

En varm kram från mig

hemma hos lilla mej sa...

Känner också igen det en annan gång .Men nu tränar jag två dagar i veckan bara så gött.Men du är fin både på insidan och utsidan.Ha en skön start på nya veckan rara du.Massor av kramar Rita ♥

VisaLiza sa...

En annan dag låter som en riktigt härlig inställning till livet :D Kramar Liza

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

haha, skrattar för mig själv här framför datorn:0
Jag menar, jag tänker så här att jag har ju haft 5 barn i magen och varit väldigt sugen på mycket under dessa gånger.. lite måste det väl få synas att man faktiskt klarat av 5 graviditeter! Så intalar jag mig själv iallafall:) döva mitt fläskhäng över jeanskanten. När man väl går ner i vikt, tycker du inte det är konstigt att det tar ju inte bort det där som man önskar, på höfter och mage utan man ser ju snart ut som en planka upptill!!
Konstigt det där hehe.
Ät och må gott nu.
Kram Jennie som snart har massor av ostbågar att äta oxå :)

Prinsessorna på Bellevue sa...

Jennie!
Hahaha! Preciis så är det och skulle man mot förmodan gå ner något hekto så försvinner det ju inte där man önskar... Och inte är det viktigt heller... Du har så himla rätt, det måste väl få synas att det bort en massa barn härinne, det är ju spår av dem... Det är så man får tänka när det hänger över jeanskanterna...

Lyllosjennie som har en massa ostkrokar!!!!

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Vad ni är roliga och gulliga allihopa! Jag skrattar gott härhemma... Ja, Linnéa, den där holktiden är nog över nu... Hahaha!

Och alla ni övriga: Om man själv inte bryr sig så tänker nog ingen annan på det heller. Jag menar, jag tänker ju aldrig så om andra, bara att de ser fina ut och så... Ja, man är helt enkelt hopplös, det gäller att fokusera på viktiga och glada saker istället för på sladdriga överarmar och lite volanger på magen...

Kraaaamar
Petronella

till-vidas-ara sa...

Hej fina! Du ska veta att jag gick upp 36 kilo med Liten fnurlig som vi har här. viktnedgången sedan är i mångt och mycket något genetiskt verkar det som. jag har gått upp 20 kilo med varenda liten guldklimp. men kanske det eftersom jag varit så liten från början. Nu måste jag säga att nere i målvikten gör en inte lyckligare, och det vet jag ju efter fyra förlossnigngar och allt därefter :) hur man tänker att bara jag ...
men till stort och sist så handlar det ju om hur man trivs i sig själv.. och jag trivs inte så väldigt i mig själv. hur känner du?

kramar Lycke

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hej fina själv!
Alltså, jag tänker så här och det får stå för mig och lägger inga värderingar hur andra tänker. Jag har gått upp 20 kilo med alla sex flickorna. Du har så himla rätt att målvikten inte gör en lyckligare, inte lycklig på riktigt. Jag är bara så himla glad och tacksam för alla barnen och som någon sade här ovanför, såklart att det får synas att man fått många barn. Att se ut som 20 är ju omöjligt och absolut inget jag eftersträvar heller. Det allra viktigaste är att man trivs själv och att man mår bra, inuti. Jag kan leva med lite extra kilon, det gör mig faktiskt ingenting. Tycker inte det är så viktigt... Sedan skulle jag verkligen behöva börja komma igång och träna för min egen skull för att stärka upp bål och rygg, så att man blev starkare och för att undvika ryggproblem och sånt.
Trååkigt att du inte trivs så väldigt i dig själv, Lycke. Du fina, fina och dina fina, fina barn. Hoppas att du hittar din väg!
Jag vet att jag egentligen måste rycka upp mig, det måste jag verkligen för jag vet att jag skulle må bättre om jag tränade, fast om jag inte skulle tappa dessa extrakilon, så är det okej ändå...

Kraamar
Petronella

HemkäraHanna sa...

Jag gillar din filosofi och instämmer högljudt!

Anonym sa...

Jag tycker att du är så fin Petronella gumman.
Det finns en sak som är bra när man blir äldre och äldre...man tycker att "ahh jag får duga" och så är man nöjd ändå.
BamseKramar från KristinaHj

Prinsessorna på Bellevue sa...

Käraste Kristina!
Du är så snäll och du är den finaste med! Visst är det så, det får duga... Preciis så! När man blir äldre så tänker man mindre på det yttre och tänker mer på att man är så himla tacksam att man är frisk. Vad gör lite häng då, liksom...

Bamsekramar tillbaka!
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack finaste Hanna!

Kraam
Petronella

till-vidas-ara sa...

Hej fina! jag var lite extra deppig igår så idag trivs jag betydligt bättre med mig själv :) jag har perioder när jag sover väldigt dåligt och då blir jag nere, och fullmånen tycks göra sitt till. lät som jag var så deprimerad igår, men det är inte alls så egentligen. allting runt mig är så bra, men januaridepp är brukligt i mig och massor med sjukor har vi haft sedan strax innan jul. idag ska jag jobba med att ta ner tapeter i vardagsrummet, trots fyra timmars sömn, men jag blir så mycket gladare när jag får någonting gjort där:)
och det du säger om vikten är så sant så sant. några kilo extra sägs ju också vara bra för hälsan och gör att vi lever länge. och jag skulle behöva några kilo till så man får färg på kinderna :) ingefärsmarmelad ligger gärna på mackorna här..

kramar Lycke

Prinsessorna på Bellevue sa...

Skööönt att det bara var lite januaridepp... Det tror jag det är många som drabbas av, men snart, snart kommer vårljuset och ingefärmarmelad är inte dumt det heller!

Kramar
Petronella