Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 10 november 2012

Storutrensning...

Godmorgon!

Jag stretade emot in i det längsta. Jag kämpade med näbbar och klor. Men när N öppnade pippiskåpet i köket, så fick jag till slut ge med mig, ge upp, känna mig besegrad och överbemannad. Det var bara att krypa till korset och kapitulera. Vilket förnedrande nederlag och ofattbar förlust.

Mina kära, älskade prylar hängde över kanten. De fullkomligt dignade ut när man öppnade skåpdörrarna. Jag har blundat och ignorerat det in i det längsta. Inte låtsas om det. Såg nu tyvärr att det oundvikliga var ett faktum. Jag kan inte ha 543 ljusstakar, 17 kandelabrar, 14 adventsstakar för stearinljus, 54 olika sorters kannor, 27 brickor och 106 kaffekoppar. Tydligen. Även om jag vill och även om de är vackra.

N var brysk och benhård. Han radade upp allt på matsalsbordet, i flera omgångar. Där fick jag stå och peka och välja. Det som jag ville ha kvar och det som skulle gå till loppis eller annat. Efter de första svettiga, kniviga och mödosamma minuterna, gick det plötsligt betydligt lättare. Jag pekade och pekade så det stod härliga till och fylldes, sakta men säkert, av en skön känsla. En lättnad. På något vis.

Jag, den största hamstern i mannaminne, hade plötsligen övervunnit mig själv och det gick det nästan inte att hejda mig, i allt pekande och bortrensande. Vi ska fortsätta idag. Kan knappt bärga mig i allt gallrande och sorterande.

Tänkte för mig själv. Ja, nu kan jag ju faktiskt köpa lite nytt. Igen.

Fast det sa jag inte, såklart.

Man är ju inte dum.

Eller hur?


Kram


Det här är en gammal bild, men jag har tjuvstartat nu, med lite adventspiffande.
Tänkte bespara er det sorgliga matsalsbordet, i alla fall idag...

20 kommentarer:

Unknown sa...

Duktig du är!! Det är nyttigt att släppa taget om materiella ting ibland, och som du säger, ganska skönt när man väl får gjort det :))
Min mamma är en hamster i särklass och jag brukar fråga, ibland, vad hon ska ha all "skit" till, -"för man kan ju ändå inte ta något med sig i graven". Nu är den dagen förhoppningsvis väldigt långt borta..men du fattar vad jag menar va? Bättre att sälja av och skänka till de som har mer glädje av det, eller hur! =))

Ha en mysig lördag!
Kram Catta

Prinsessorna på Bellevue sa...

Catta!
Ja, visst är jag... haha! Du har så rätt och jag vet ju det också, innerst inne... Har ju bara så förbenat svårt att göra mig av med saker... Men, nu ska det bli ändring minsann! Här ska bara sparas, de allra finaste sakerna och de jag verkligen använder!

Kloka, kloka Catta! Jag SKA skärpa mig! Lovar bot och bättring!

Ha en mysig lördag, du med!

Kram
Petronella

hemma hos lilla mej sa...

Underbart att släppa taget om matriella saker .Duktig du är ....Ha nu en skön o härlig lördag med din underbara familj.Mys o njut mycket .Puss O Kram fina du .Kramar Rita ♥

årstidens bästa sa...

Hahahaaa...det där känner jag igen!
A brukar påminna mig om att han iallafall säljer grejer han fyndar på loppis o auktion, jag däremot BARA fyller på!!
Precis så är det och jag trivs ganska så bra med det oxå!

Trevlig Helg till dig du fina.
Kraaaaaaaam
Linda

Anonym sa...

Det finns flera hamstrar o karl blir tokig på ljus o lyktor,men törs han inte säga något för då flyttar jag dem till stugan :-)

Anonym sa...

Du kan ju bli rik på oss läsare. =) du visar vad du ratat o vi köper

Blockethuset sa...

Ha ha ha..klart du ska köpa nya fynd! Köp o sälj!

Avslutat konto sa...

Det är svårt att skiljas från gamla saker man har... speciellt de med mycket minnen i.
Jag har en låda med barnsaker i, som jag hållit hårt i. Nu ska jag bli farmor så jag rensade hårt, tvättade igenom.. hittade sonens första lilla dress som han åkte hem från BB i.. och så vill de INTE HA DEM! Jag var heldeppad. Hade sett lilla gossingen i sonens lilla dress, den är så söt med kaninen på magen.. men NÄ, allt ska vara nytt. Nåväl, ni vill väl ändå ta med den lilla kaninen som vippar då man puttar på den, den sonen älskade för tjugofem år sen... NÄ, inte det heller.
Vad gör man nu? Ska jag bara ha lådan kvar, och en dag dö med den på vinden? hih... "det är kul att titta på dem men vi vill inte ha dem" sa sonen.

Jaja... jag är väl gammal och gaggig redan som trodde det!

Kram kram
Linnea

Ekenäsliv sa...

Rensa är verkligen befriande och precis som du skriver, då kan man ju unna sig något nytt, ha ha ha ;)
Kram på dig denna lördag!

Mittlivivitt sa...

Tack för ditt lilla avtramp hos mig! Har tittat runt på din blogg, vad mysigt du skriver! Och vilka underbara prinsessor på F, fantastiskt!

Ha en fin dag!

Kram,
Angelica

till-vidas-ara sa...

oj vad jag känner igen mig (ler) också en samlare av rang. men nu har jag faktiskt rensat en massa jag med. riktigt skönt när man väl kommer igen, fast en del gömmer jag kvar i skrymslen och vrår. och ja, visst var krokarna så så fina!!! de kommer härifrån: http://www.adolfstrom.com/handel/produkter.asp?kat=52&r=14
vi är så otroligt nöjda med dem..!
önskar dig och de dina en underbar helg. här regnar och stormar det..

kramar Lycke

Annas röda stol sa...

Så mycket fint det var här och fina flickor på F. Kul att hitta hit och vilket mysigt Pippi hus. Ha en bra kväll. / Anna

Lantloppan sa...

Haha... jag känner igen mig i det där. Men så bra att du får mer plats för nya saker nu :-)

/Liv

Nina sa...

Hih hih ... bin there - done that ... tack och lov vi har ett stort hus nu! Många ställen att gömma saker och ting!

Och som du sa - då kan man ju köpa till något nytt - eller hur ;)

Kram

Prinsessorna på Bellevue sa...

ÅHHHH, TACK FÖR ALLA ROLIGA KOMMENTARER! DET VERKAR SOM MAN INTE ÄR HELT ENSAM OM DETTA DILEMMA, I ALLA FALL... NÅGON UNDRADE OM EV. BLOPPIS, FAST JAG VET INTE, DET ÄR SÅ MYCKET OCH TUNGA SAKER.... SÅ KANSKE DET BLIR LOPPIS I ALLA FALL!

ALLTSÅ LINNÉA.... VAD ÄR DET MED UNGDOMEN NU FÖRTIDEN.... HAR INTE VETT ATT UPPSKATTA DET GAMLA... HAHAHAHA! SKÄMT ÅSIDO, SÅKLART ATT DU MÅSTE SPARA, DET SKULLE JAG HA GJORT I ALLA FALL, UTIFALL MAN NÅGON DAG, SKULLE FÅ ETT INFALL OCH GÅ UPP OCH KLÄMMA OCH KÄNNA... KAN JU FAKTISKT HÄNDA ATT DEN LILLA GOSSINGEN EN DAG VILL HA DET, SOM ETT MINNE AV SIN PAPPA. MAN VET JU ALDRIG...

STOOR KRAAM TILL ER ALLA DÄRUTE SOM HÄNGER MED MIG! BLIR SÅ HIMLA GLAAD! FÖRSÖKER VERKLIGEN KIKA IN HOS ALLA, FAST VISSA DAGAR SÅ HINNER JAG INTE MED... TYVÄRR!

GODNATT!
PETRONELLA

Anonym sa...

Det är ju bara så skönt när man får rensa och röja ut!!
Jag gör det alldeles för sällan bara, lika jobbigt varje gång.

Tjuvstart med julpynt....ingen dum idé ;)
Nu får jag börja jag med...hi...hi... Så man får suga länge på den goda julkaramellen :)
Önskar dig en fin söndag
Ann-Louisekram

Browneyedgirl sa...

Godmorgon fina =)
Haha, så han vann mannen. Här skulle med behöva rensas. Ordentligt! Helst innan advent =)
Vill med tjuvstarta.
Kramen <3

Carita Liljendahl sa...

Visst är det skönt att rensa rejält ibland. Man behöver ju inte riktigt allt. Och vilken glädje har man av allt som står i ett skåp?
Om man säljer på loppis kan nån annan bli glad istället.

Jättefin blogg du har och härliga bilder på barnen!

Teresa sa...

Men hallå!! Jag vill se matsalsbordet med alla prylar. Hahaha, jo jag vill verkligen det. Vad duktig du var som rensade, förstår om det var svårt i början då jag kan tänka mig att du en gång i tiden varit förälskad i var och en av prylarna. Men det är frigörande att rensa :)

Kram

Mittgodastefinaste sa...

Så bra att det kändes bra efteråt iallafall!

Jag blev riktig nyfiken på alla brickorna!

Jag är ingen hamster jag njuter av att rensa!

Ha en fin söndagskväll Petronella, kram Jenny