Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 17 november 2012

Mitt älsklingsställe om sommaren...

Godmorgon!


Tänk att man kan ha de vackraste saker omkring sig fast man inte vet om det själv. I somras köpte jag en tavla på loppis för en tjuga, enbart för den vackra ramens skull. Motivet var egyptiskt, så tavlan blev liggandes på glasverandan, bland annat bråte. Min tanke var att jag skulle byta ut motivet och kanske sätta in någon fin bild på barnen. Fast någon annan dag.

Förra veckan fick svärmor syn på den stackars bortglömda tavlan och berömde det vackra motivet. - Vill du ha den, så ta den, svarade jag lättat. Eftersom jag bara var ute efter ramen, och hon gillade hela tavlan så mycket, så fick hon den gärna. Svärmor sade ja tack och gärna och eftersom hon ändå skulle hämta Filippa vid lunch, och skulle ha bil med sig, så skulle hon ta med tavlan då.

När det var dags för mig att bege mig iväg, hyperstressad och jäktad som vanligt, greppade jag snabbt tavlan med den ena handen och ställde ut den på trappan. Då fick jag se att det var gammalt tidningspapper på baksidan. Tänk, det hade jag inte sett när jag köpte den. Hann inte läsa något, med såg att årtalet på tidningen var 1899. Blev dock jättenyfiken. Kanske fanns det något annat motiv under det egyptiska? Vad spännande. Tavlan måste vara äldre än jag först trott. 

Talade med svärmor, någon dag senare, och hon hade också blivit nyfiken och öppnat tavlan och bakom satt det finaste motiv, man kunde tänka sig, sade hon. Hon hade också lagat och limmat ramen som höll på att ramla isär. Tidningspappret var engelskt och hade vackra annonser.

Åhh, jag kunde knappt bärga mig tills jag fick se tavlan. Hon frågade om jag ville ha tillbaka den, men jag svarade att hon hade ju fått den av mig, så den var ju hennes.

Dagen efter knackade hon på igen och räckte över tavlan till mig. Sade att jag skulle ha den. I alla fall. Det var verkligen det finaste motiv, man kunde tänka sig. 

"Mitt älsklingsställe om sommaren", hette den. Så den fick flytta hem hit igen. Efter att ha varit på renoveringsspa hos snällaste svärmor, så var den som ny.

Annars hade någon vänlig själ, tror jag vet vem, tappat ett tuggat tuggummi på badrumsmattan, som jag mycket omsorgsfullt och grundligt trampade in under foten, nu på morgonen. 

Där det satt som berget. Minsann.


Kram


9 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Godmorgon, så vacker och texten, "Mitt älsklinsställe om sommaren" gör ju hela tavlan.

Vilken skatt du fick tag på där!

Ha en fin lördag!

Kram Jenny

hemma hos lilla mej sa...

Bara så himla fina texter du fick tag i .Underbart.Ha en härlig lördag underbara du .Bamsekramar Rita ♥

Hanna sa...

så roligt med tavlan. Vacker.
Ha en fin lördag!
Kram
Hanna

Välkommen Hem! sa...

Men tänk så det kan bli! Helt magiska saker det händer hemma hos dig. Så snällt av svärmor att ge den till dig igen- den kommer trivas bra hos er där på väggen. Jättefin!
Kram o ha en underbar dag!
Judita

HemkäraHanna sa...

Vilken underbar berättelse och underbar tavla. I kombination blev det ju helt fantastiskt.

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Åh så fantastiskt fynd!
Det är nästan så du skulle ha ramat in tidningen för sig ju!
Vilken gullig och snäll svärmor du har... hon kände och såg nog att du hade önskat ha den ändå, även om du också gav med hjärtat!

Kram kram från oss som varit på kaninutställning idag och vår Lukas fick bra poäng på sin första utställning!

Linnea o alla hårbollarna!

Hanna sa...

Vad vacker tavlan är!

Fia sa...

Stort tack för din kommentar inne hos mig, blev jätteglad!!
Och vilken härlig tavla, och ramen är grym!!!
Och tidningen var bara för underbar, tänk år 1899, wow.

Kram Fia

Nina sa...

Så fin! Tänk vad man gå miste om man inte tittar noga. Undrar hur många sådana skatt finns i loppisar att fynda ... en riktig pärla!