Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

onsdag 25 december 2013

Tomtekramar och förtrollande vackert...

Godkväll!

Det blev en grön jul i år...

Då var den hett efterlängtade julaftonen över för denna gång och små flickor på F började sin julaftonsmorgon i kyrkan och ställde ut figurer i julkrubban och lyssnade andäktigt på julevangeliet och sedan åt vi makalöst god julmat hos barnens kära farmor, innan det var dags för "Kalle Anka och hans Vänner" och vi ojade oss i soffan och ville bara ha mer jul och Tomten fick krama snälla små pirriga flickor som inte visste till sig av tomtelängtan och liten Floriskorv hoppade upp och ner och drog i röda julklänningen innan hon nöjt tog emot sitt paket och slängde sig om halsen på snälla Tomten.

På julaftonskvällen gick Fideli och en vän iväg på Blues för Ensamma och Fideli fick spela sin egen låt och var nöjd med sin dag. Inte alla som har en familj runt omkring sig, en dag som denna. Och flickorna ställde ut grötfat till den lilla Grå Tomten innan de somnade. Lycksaliga och med innerlig julglädje i sina bröst. Precis som Karl-Bertil Jonsson.

I morse gick vi upp med stjärnorna och det var marschaller och facklor och "Koppången" och "O Helga Natt" så att man nästan inte stod ut och så vackert så det värkte i kroppen. Hundratals levande ljus och det var som om det var självaste Jussi Björling som stod och lyfte armarna mot skyn på balkongen och den mörka, klara julotterösten dånade mellan kyrkväggarna och det vibrerade i ljuskronorna och det var tårar som brände och halsar som svalde och bröst som tappade andan och så mycket julkänsla som det någonsin bara kan bli. En gryende juldagsmorgon.

Som inte det var nog var det skinkmacka efteråt på Odensnäs Herrgård och det var nästan så att mamman och pappan svimmade på fläcken där och då. Det var som att förlyttas exakt 120 år tillbaka i tiden och huset var som en saga och så fint och tjusigt och det var murriga färger och vackra tapeter och  vi bara gapade och var mållösa och tappade hakan, då vi nog aldrig sett ett sådant oförstört hus. Målaren och byggnadsvårdaren synade allt i sömmarna och den inredningstokige kunde inte se sig mätt på granna gardinuppsättningar och sammetssoffor.

Och något säger mig att vi kanske snart får komma tillbaka, då det lyckligtvis råkar bo världens trevligaste människor i det där vackra sagoslottet.

Annars är juldagen nästan den bästa dagen under hela julen.

Och det tar på krafterna att få vara med om vackra saker.

Så vackra att man nästan inte står ut.

Alls.


Juldagskram

Vackra Odensnäs 


8 kommentarer:

Catarina Alexandersson sa...

Hej fina du,
Så underbart allt låter, vilken härlig familj ni är :)
Så söt bild på lillan där på trappen.

Önskar er en god fortsättning och ett riktigt gott nytt år!!
Puss o kram

Villa Freja sa...

Låter som en fantastisk jul.
God fortsättning. Kram.

Anonym sa...

Underbart & vilken sötistomtetös <3
God fortsättningakram/Annmi

Helenas enkla vardag sa...

Men det låter så sagolikt, nästan som om det bara hänt i sagans värld. Du skriver så förtrollande. Skulle velat vara med och firat er jul, den låter magisk. Jag förstår att man måste vila när man varit med om många vackra saker. Kram och God fortsättning.
helena

Änglarna finns sa...

Vilken underbar Jul ni haft! Så mysigt att läsa din blogg ( men det vet du redan, att jag tycker!) fniss!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!
Kram Annika

frk. Frida Fortissima sa...

God fortsättning önskar jag dig och de dina! Ni tycks ha haft en riktig vykortsjul, så härligt!
Kram

Ekenäsliv sa...

Så fint du skriver!
God fortsättning önskar jag dig!
Kram Anna

Mittgodastefinaste sa...

Hoppas att din jul varit alldeles alldeles underbar! Det ser jag ju att den har! Och jag önskar dig en riktigt god fortsättning kära bloggvän!

Kram Jenny