Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 11 mars 2013

Ickelätta förvecklingar och en liten Suddkorv...

Godmorgon!

Mamman och pappans lilla Suddkorv...

Mamman som inte har haft en mobil på flera år har efter hårt och idogt och ihärdigt tjat och benhård övertalning och påtryckning äntligen skaffat sig en egen lur och kan nu vara nåbar hela tiden och inte åka till affären för att handla några liter mjölk och komma hem tre timmar senare då hon hittade så många bekanta att prata med och sedan när hon liksom ändå var på stan passade på att kika in i några andra butiker när hon ändå var där och lägga på brev och åka till sopis och tanka bilen och lite andra superviktiga ärenden. Nu slipper pappan bli gråhårig och ängslig och hispig och smått förargad för nu kan han bara ringa mamman hur lätt och enkelt som helst, det är bara det att den vimsiga mamman som inte har haft en mobil på flera år och tyckt det var ganska skönt, glömmer liksom bort att hon har en och kommer inte ihåg att ta med den. Till familjens stora förtret.

Men mamman som har gått och blivit lite barnsligt förtjust i sin lilla mobil knäpper kort och filmar och har sig, fast det blir ju såklart mycket suddigare än kameran, men den har man ju inte alltid redo i högsta hugg, så det får liksom bli som det blir. Huvudsaken är ju att det blir något alls.

På lördagen bubbade och bar mamman och pappan och snälla Göran gröna begagnade sammetssoffor, små nätta bord, lampor och fåtöljer och hjälpte min 90-åriga söta lilla mormor att byta möblemang i hennes vardagsrum. Ja, mamman som inte är sådär vrålstark bar ju mest soffkuddar förstås, men mormor blev glad och nöjd men undrade samtidigt om det inte var lite onödigt nu, eftersom hon är så gammal liksom. Lilla mormor måste man krama om och säga att hon är världens bästa och värd alla sammetssoffor i världen.

Sedan var det innebandymatch för Frida i Arboga på kvällen och vi parkerade hemma igen kl 19.59 och rusade in och kunde slänga oss i soffan i sista sekunden för att se finalen i Mellon, med smuliga chips och läsk i mängder och egna privata dansare, med långt hår, som underhöll framför tv:n. Vi hade lite olika favoriter härhemma, men Robin var fantastisk med sin otroliga röst.

"Lill-Zlatan och morbror raring"

Spänd väntan halva söndagen tills småtjejerna äntligen fick gå på efterlängtad teater. En hel del skratt och glada applåder blev det. Och nöjda små flickor.

Sedan hem och äntligen få krama om storasyster som kom hem och stannar tills på tisdag och därefter åkte vi till en fullsatt kyrka för att gå på Rockmässa och det var som vanligt så himla bra och vackert och fint.

Efter kyrkan hem till finaste mormor igen och gå husesyn och mormor var liksom som självlysande och lycklig och upprymd och himmelens glad.

Kramade mormor och sedan hem och floppade i soffan och tittade på invecklade och spännande intriger om hemliga agenter och den dåsiga och den teatertrötta och loja mamman somnade till. Lite då och då och mest hela tiden. Inte så himla lätt då att fatta och haja alla krångliga och ickelätta förvecklingar hit och dit och hänga med. 

Fullt ut.


Kram

Fina Västanfors kyrka

Frida och Fideli hemma hos gammelmormor och inspektererar det nya möblemanget...

12 kommentarer:

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

Härligt, ni verkar ha haft fullt upp i helgen hihi. Så skönt med telefon..för mannen din iallafall :0
Ha en fin dag idag.
Kramar Jennie

Linda sa...

Verkar som ni har haft en helg full med trevligheter. :)

Snälla, säg att det var The Following ni tittade på. Jag har sett till avsnitt tre och den får INTE missas. Så bra! Och så läskig!

Önskar dig en bra start på veckan.
Kram Linda

hemma hos lilla mej sa...

Ni verkar ha haft en himla mysig helg.Vad skoj med telefon så din man kan vara lugn.Visst var det skoj att Robin vann.Ha nu en härlig start på nya veckan rara du .Kramar Rita ♥

Unknown sa...

Skönt för familjen att du äntligen skaffat dig telefon...omdu nu kommer ihåg den ;).
Och vad roligt för söta gammelmormor att få lite nytt till sitt hem. Det är vi ju alla värda ibland, gammal som ung.
Önskar er en fin start på nya veckan, kram Ing-Britt

Prinsessorna på Bellevue sa...

Linda!
Nej, det var Salt. The Following har vi missat... Finns kanske på playen...

Kraam
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Jennie!
Ja, allra skönast var det nog för honom... Bara det inte vore så förbenat hårt att komma ihåg den... hahaha!

Kraam
Petronella

Anonym sa...

Så fint och trevligt allting och underbar underhållande läsning till på köpet...älskar dina inlägg :)

Önskar dig en fin inledning på nya veckan vännen
Ann-Louisekram

Annas röda stol sa...

Oj vilken härlig helg, med full fart!! Ha en bra dag och kram. Anna

Anonym sa...

Vilken söt Suddkorv. Vad mysigt skrivet om din 90-åriga mormor. Jag är svag för sådant.
Vet inte om du gjorde rätt med mobilen. Borde du inte funderat på det några år till? :) Jag är lite anti och vill inte bli nådd överallt. Däremot är det bra när vi ex. vill ha tag på våra döttrar, som de hönsmamma och hönspappa vi kan bli när det är mörkt.
Rockmässa i en kyrka kan inte bli fel (med rätt band och låtar) med den akustik som finns i de högt i taken byggnaderna.

Marie maräng sa...

Vilken härlig helg ni haft... helt underbar läsning :)

Önskar dig en fin start på den nya veckan!
Kram Marie

Vardag och flärd sa...

Oj, vilken helg, full fart och mycket roligt!
Jag har haft mobil i himmelens massa år men glömmer den oftast och har jag den med mig så hör jag inte när den ringer, mina barn tycker det är onödigt att jag har en mobil.
Så härligt att ni pysslat för lilla mormor, det är så skönt när de blir glada, de gamla kära.
Den nya serien fattade jag inte mycket av, sov nog den mesta tiden.
Ha en fin dag, rara du!
Kram Eva

Anonym sa...

Alltid lika härligt att läsa dina inlägg :). Du har ett sånt härligt sätt och ett underbar familj och hus!!! Ha de gott fina du! / Carina