Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

torsdag 28 mars 2013

Påsklov och den kallaste marsmånaden sedan 1888...

Godmorgon!

Fanny 4 år

Filippa 2 år

Tänk att det redan är Skärtorsdagen idag och äntligen påsk. Snön börjar att ge sig nu, men det finns en hel del kvar och halva gårdsplanen är täckt med is. Vad jag minns så brukar påsken vara förknippad med vackert väder och strålande sol och så pass varmt att man kan gå ut i bara koftan när man har påskkärringsförkläden och hucklen. Men så ligger också påsken ovanligt tidigt i år och tydligen är det den kallaste marsmånaden sedan 1888. Med undantag för mars 1942, men det var bara i sydöstra Sverige, den mycket kalla krigsvintern. 

Nåväl, solen skiner idag och det vankas påsklov i eftermiddag.

Och vi ska inleda påsken med äggletning på hembygdsgården.

Spännande, spännande!


Påskkram

Fanny 2012

Filippa 2012

Pytteliten påskkärring, förra året...
En liten Floriskorv och Fanny

19 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det kommer bli skillnad, förra året barärmat och nu dunjacka! Men det ser ut och bli soligt. Härligt med lite påskkärringar, dom första jag ser iår.
Önskar er alla en rolig fin påsk
Kramar
AnnaMaria

Nina Hedberg sa...

Men åh så söta tjejer du har :)

Önskar er en fin Påsk. Kram Nina

Catarina Alexandersson sa...

God morgon!
Ja vad sysslar vädergudarna med kan man ju undra..
Hoppas påskhelgen bjuder på strålande sol iallafall =))
Übersöta gummor du har, och vad mysigt med äggletning på Hembygdsgården! Här blir det inte så mycket påskfirande, mannen ska jobba fredag-måndag :( Ska bara vara hemma och mysa med mina små, härligt det med =)

Ha en fin dag & tack för din kryahälsn. till mig, värmer!
kram Catta

VisaLiza sa...

Så fina påskkäringar! Kul att se skillnaden från förra året. Kramar och glad påsk! Liza

Anonym sa...

Så söta små påskkärringar. Jag får besök av en liten påskgubbe idag, vårt lilla älskade barnbarn på tre år.EN GLAD PÅSK till dig och familjen önskar Eva L. i Blekinge.

Husfrun sa...

Mysigt det låter. Och så söta påskkäringarna är :)
Kram och glad påsk.

Carita Liljendahl sa...

Sådana härliga små påskgummor!
Soligaste mars månad på fyrtio år har vi haft i Finland, men inte den varmaste. Nätterna är kalla och mycket snö ligger kvar, men det Gubben Gud hämtar brukar han också föra bort, sa en kär gammal tant som inte finns bland oss längre.

Glad Påsk!

Välkommen Hem! sa...

Vilka söta små Påskprinsessor!
Ja, här är det bara en massa fulsnö överallt och jag vil se GRÄS, känna varma solstrålar och höra hur det töar och droppar från taket. NU!!!
Många påskkramar! Judita

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Ja, hur kallt som helst ju.
Men nu, nu vänder det. Banne mig så härligt det ska bli,jag längtar så jag håller på att spricka...gräva, gummistövlar, plocka en bukett av vårlökar i trädgården....Lycka!

Men nu först njuter vi av en ledig påsk med söta barn till påskkärringar..

Kramis
Linda

Villa Hasselbacken sa...

Lyckost dig som har flickor som vill vara påskkärringar. Min stora är ju 19 och inte så intresserad längre och min snart 9-årige lilla son tycker inte alls att det är tufft nog att vara kärring...
Ja, visst var det varmt och härligt många gånger när man gick men jag minns särskilt en gång då det var ett riktigt snöoväder. Vi stapplade fram över snödrivorna för påskkärring det är man ju oavsett vädret. När vi kom längst bort på vår lilla väg på landet så plockade en tant in oss och gav oss varm choklad och sa att det var oansvarigt av mamma att släppa ut oss i ovädret och så ringde hon så mamma fick komma med bilen. Vi tyckte inte alls att det var oansvarigt utan ganska kul att hoppa i drivorna med förkläden och kjol. Fast jag tror mammastackaren skämdes lite.
Kram Lena

Inas Posthus sa...

Vilka fina påskkärringar du har där hemma! :) Nu får vi be till vädergudarna att värmen ska komma. Är så trött på att frysa.

Önskar dig en fin påskhelg!

Kraam
Ina

Hem & Drömmar sa...

Vilka söta kärringar <3.
Nog är det en kall påsk allt vi har iår men peppar peppar så har solen värmt en del idag och jag kunde ta av mig jackan på min promenad (iaf i solen).
Önskar er en bra start på påsken och lovet.
Påskkramar Ing-Britt

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej!
Jag blev lite rörd de var de sötaste påsk kärringar jag har sett idag.
Jag önskar dig en riktigt fin Påskhelg!
Kram Anette

Anonym sa...

Så många fina bilder på supersöta tjejer.
Önskar dig en riktigt härlig påsk hoppas solen skiner på er.
Kram
AC

På Selmas gata sa...

det där med äggletning känner jag inte alls till, men det låter som en mysig tradition:)

De senaste året har det hänt något i området där jag är uppväxt, plötsligt så syns knappt en enda liten gumma eller gubbe med korg på armen trots att min mor köper hem mängder av godisar och att vi hoppas så på besök! Jag hoppas att det snart vänder för det är en urmysig tradition! I år är vår lille M lite för liten och för blyg men om ett år eller två så kanske?:)

Jag önskar dig och alla prinsessor och den där "osynlige mannen" som jag nog knappt sett men som jag gissar bor hos er (?:-)) en riktigt go och fin påsk! Kramar från oss!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha!
Jodå, den där "osynlige mannen" dyker upp i några inlägg, även om det är sällsynt... Det bor en prinsesspappa här, som är pappa till allihopa....

Äggletningen var faktiskt jättemysigt, ska visa sen och jag önskar även din familj en jättefin påsk, med fint väder och det står inte på förrän lille M, kan klä ut sig och föra traditionen vidare...

Stoor kraam
Petronella

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en Glad Påsk.
Kram
Hanna

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

så fina små påskkärringar du har hemma hos dig:)
Ja lite skillnad på väder från förra årets påsk! Skiljer väll så där 20 grader.
Ha en fin påskhelg nu.
Kram Jennie

Linn sa...

Kallast sedan 1888 alltså? Jag tycker ändå att det känns fint att få vara med om ett sådant rekord. Det blir något att minnas och berätta för barnbarnen om :-)

Glad påsk!