Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 21 december 2012

Självaste Jesusbarnet, med en meter hår och "Love Actually"...

Godmorgon!
 
Äntligen jullov!

Filippa har varit lite pirrig och spänd ett tag nu och sett fram emot att få vara självaste Jesusbarnet i förskolans julspel, på julavslutningen i kyrkan, precis som Fanny var för två år sedan. Talade om för henne att det skulle nog gå bra för det var ju bara att ligga i korgen och vara blid och ljuv. 

Igår var det äntligen dags och Filippa var väldigt bestämd på den punkten att Jesusbarnet minsann skulle ha långt utsläppt hår. Åskådarna såg julspelet med tårar i ögonen och barnen sjöng så fint och vackert så det inte var klokt åt det, och när Fanny, tillsammans med två klasskamrater, gick fram och sjöng en vers ur "Tänd ett ljus", samtidigt som saliga Filippa gjorde sitt allra bästa för att se mild och nyfödd ut, ja, då blev det nästan lite för mycket av allt det rara och goda. Ett sånt där minne som man vill låsa in i ett speciellt utrymme i hjärtat och ta fram nån gång, då och då. Kanske någon gång man känner sig lite nedstämd och behöver muntra upp sig lite och få upp humöret och känna lite värme i hjärtat.

På kvällen var det godispåsutdelning av snälla tomten på svinkalla stan och sedan var det äntligen dags för den årliga julkonserten med mormors kör och det var ju bara så vackert och finstämt att det skar i hjärtat och man blev ju så full av julstämning och julefrid, att man liksom önskade att det var jul jämt med högar av snö, knarrande gator, tända ljus, saftiga saffranssockerkakor, adventstjärnor, granar, fina julkort, sorgliga vackra julfilmer och glitter.

Året om. Jämt och ständigt. Hela tiden.

När man kom hem och höll typ på att frysa ihjäl, med hela håret fullt av stora vita snöflingor, men samtidigt hade mängder och ett överflöd av julkänsla i kroppen, så skrålade man "The First Noel" i duschen, med lite operaaktigt och med väldigt sopranig röst. Inspirerad av kvällens skönsång. Gick väl sådär.

Men jag ska banne mig skriva en julsång. Det bestämde jag mig för. Där och då.

Om inte det var nog så avslutades denna sprängfyllda julfeelingdag med den underbara julfilmen "Love Actually", med olika lyckliga slut. En perfekt och fulländad dag, helt enkelt. Upprymd och glad, under täcket i soffan. Glömde t o m bort, för en stund, att bilen gick sönder idag.

Tänker dock fokusera på andra saker och inte låta det ta död på min julglädje. Eller att jag tokfryser och att halsen känns som taggtråd. Eller att jag egentligen borde sluta att äta lättsaltade chips, hela tiden, med Fresh Island-dipp.

Sen ska jag skriva en sång. Ja, det ska jag.

Typ som Koppången.

Eller något åt det hållet.

Hur svårt kan det vara...


Kram


Felicia var tokimpad av Filippas skådisinsats och siktar på samma roll om två år...

Ett suddigt, men lyckligt litet Jesusbarn i sin lilla korg...

Felicia utanför kyrkan...

 Passade på att mata änderna med bröd, när vi ändå var där!
Sedan åkte vi hem och värmde oss med varm choklad och bullar...







9 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du skriver!! :)
Lycka till med låtskrivandet..jag trooor säkert att du klarar det... :D

Önskar dig fina dagar fram till jul <3
Ann-Louisekram

Anonym sa...

Vilken härlig start på jullovet. Ha det nu så bra o försök att inte stressa allt för mycket. Stor kram till hela familjen.
Anna en gata bort

Avslutat konto sa...

Hih.. så sött litet Jesusbarn! Liknar faktiskt en av dina flickor.... hmm...

Nu önskar jag, som inte har tid att vare sig blogga eller städa hemma, er alla en jättefin julhelg! Här ska vi idag försöka göra allt det sista innan julen kommer, för vi jobbar båda helgen. Jag får väl serva kunder och steka köttbullar samtidigt! hih...

Ha det jättegott kära prinsessmamma och så ses vi när vi ses igen!

Varma kramar från smeden!

L

Fru K sa...

Så fint som du skriver här på bloggens så kommer du säkert att skriva en kanonlåt:-)

Ha en fin dag.
Kram Carola

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Så underbart det är att komma in här... varje gång!! Du skriver alltid nåt som kommer från hjärtat och det känns så härligt och ärligt allting :)Jag hoppas du får en underbar Jul med din fina familj...
Den sista bilden på tjejerna ser ut att komma från en Madicken film :)
Stor Julkram
Jessica

Unknown sa...

Oj så många fina inlägg jag hade att läsa ikapp hos dig. Massor av fina bilder på dina goa prinsessor.
Önskar er en fin sista adventshelg och god jul.
Julkramar Ing-Britt

Livet i Gula Huset sa...

Så fint som du skriver, så går det säkert finemang att skriva en låt. :)
Så stolt du måste ha varit över ditt lilla jesusbarn. Jag längtar tills mina pojkar blir så stora att jag får se dem i små pjäser.

Ha en fin helg!
Kram Kristin

årstidens bästa sa...

Den låten klarar du lätt och apropå lättsaltade chips och precis rätt dipp så är den kombon oslagbar.....

Kraaaam
Linda

Alma sa...

åå vilka fina bilder, o vilken härlig blogg, undrar vad du har för program som gör att du får ''runda'' bilder...hihi.. så snyggt