Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 22 december 2012

Världens tjålmoster och 48 timmar kvar...

God förmiddag!

Börjar liksom bli hög tid för tomtarna att komma fram...

Egentligen önskar den snoriga och hostiga mamman att Floriskorven kunde bära runt henne nu och att det var hennes tur att hänga som en febertrasa på lilla korvens axel, eftersom mamman är så slut och matt och med takdropp och en ständig elva under näsan, mest hela tiden och typ utan ork.

Men hon tänker att det finns ju de som tillverkar julmat hela dagarna så det får blir risgrynsgrötkorvar, färdiga små delikatessköttbullar och färdigbakat vörtbröd och pepparkaksburkar från lilla affären, för det blir minsann jul ändå och smakar bra i alla fall. Viljan finns, men hon tänker att eftersom orken tryter och hon är så in i norden trött och lite kraftlös, så är det viktigare att slå in alla superhemliga saker som ligger i olika påsar på glasverandan och att försöka få lite julstämning i Villa Bellevue och att själva julandan ska infinna sig med det som känns viktigt. Som att vara tillsammans.

Hon förstår inte heller vad det är med tiden nuförtiden. Den går så otroligt mycket fortare nu än när hon var barn, då tiden segade sig fram till julafton och att hela den dagen var en hel evighet för man hade längtat så det värkte i kroppen och var så spänd och förväntansfull, så man höll på att spricka och nästan gå sönder. Typ.

Hux flux är det bara två dagar kvar till julafton och hon fattar inte var tiden har tagit vägen och att det bara är 48 timmar kvar och tiden rusar.

Som sagt, det brukar ordna sig, och hinner man inte med allt så blir det bra ändå.

Det viktigaste är ju att den lilla buskorven har piggat på sig nu och snart är sitt forna ålande och bebispratande jag igen och att hon har blivit världens tjålmoster och ska lägga sitt lilla huvud mot mamman och pappan och alla systrar på F, hela tiden, och vi ska säga:
- Mmmmm. Sedan ska hon ska säga: - Mmmm. 
Tillbaka.

Annars så får man också kraft av att träffa goda vänner och mysa och tala oavbrutet, fast halsen raspar och näsan rinner i ett kör, och äta massor med pizza och dessutom få ta med sig butterkaka hem. Det gjorde vi igår, så den kraften ska jag använda mig av idag och försöka få lite gjort.

Eller ligga i soffan och mysa. Och känna efter hur risig jag är.

Vi får se.


Kram

En gamma fin kokbok från 1920, från N:s farmor, som vann denna fina bok som första pris i skolköket. Den blir man glad av...

Av Floriskorven, får man kraft...

Av granar blir man glad...

Massor av snö, blir man glad av...

Man blir även glad när man får hemgjord choklad och tuggummi, som man trodde inte fanns längre, av snälla Teresa med bloggen:
 Teresa - It´s Darkest Just Before The Dawn

9 kommentarer:

Teresa sa...

Men är det din tur nu :( Jag är fortfarande inte bra, hostar och snörvlar som om det aldrig skulle ta slut.
Men jul blir det ändå =) Turligt nog.

Kryakramar i mängder.

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Åhh Krya på kramar kommer här....

Kram
Linda

Queen of Kammebornia sa...

Åh, sköt om dig! Varma kramar!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hoppas du kryar på dig innan tomten knackar på din dörr.Kram Theres

Anonym sa...

Håller med dig finns färdiglagat att köpa, vägrar köra slut på mig själv bara för att maten ska vara hemma gjord;) sånt man lär sig med åren....Krya på dig Kram...Lena

Hanna sa...

Tittar in för att önska dig en riktigt GOD JUL.
Kram
Hanna

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Krya på dig! :) Anna

Välkommen Hem! sa...

Men pluttan då!
Sånt skit med att vara sjuk o orkeslös. Åh, jag känner nästan din vånda men det är bra tänkt det där med maten. För jag tänker likadant fast jag inte ens är sjuk. Jag ska oxå gynna de där företagen så mycket som möjligt. Lite köttbullar o revbenspjäll o sånt gör jag själv men resten.... finns varken tid eller lust att stå vid spisen i tre dagar. Det kommer bli en fantastisk jul ändå!
Massor av styrkekramar till dig, älskade vän!
Judita

Queen of Kammebornia sa...

Just det! Jag mindes att jag sett den hos dig! Den är så fin! KRAM!