Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 15 december 2012

När sover Kodjo egentligen...

Godnatt!Sitter och funderar på när Kodjo i Musikhjälpen egentligen sover och att jag själv förmodligen och alldeles tvärsäkert alltjämt sover synnerligen för lite och borde ha lagt mig för länge sen. Helst igår. Men har man liksom jämt huset fullt av skratt, bus, jagis, tovigt hår, snöiga vinterstövlar, tuschpennor överallt och på alla håll och kanter, blöta gympapåsar, fixa förväntansfulla och pirriga barn som ska på fredagsdisco, skjutsa hit och dit, kors och tvärs och huller om buller på hala och sliriga decembervägar i kolsvart mörker, svagt upplysta av orkeslösa gatlyktor, som det snöar ihärdigt och oupphörligt i ljuset under. 

Ja, då är det ganska skönt att få en liten stund för sig själv, slölyssna lite på Musikhjälpen, höra på tvättmaskinens eviga varv i bakgrunden och diskmaskinens pip, äta upp de där sista chipsen från fredagsmyset, fundera lite på livet i allmänhet, tänka på vad vi ska äta i morgon, pussa godnatt på sovvarma drömmande barn och blåsa ut fladdrande ljus.

Känna att man är oerhört lyckligt lottad. Som har ett hem, tak över huvudet, vatten i kranen. Kan äta sig mätt. 
Att man är född i rätt land.

Leve Musikhjälpen!
Hurra för en typ övermänsklig Kodjo, som aldrig sover.
Hurra för mig, som är typ likadan. 
Eller inte riktigt kanske.
Men typ.


Godnatt och kram 10 kommentarer:

Nina sa...

Ja,Hurra! Det är när man stannar för en stund - även sent på kvällen - när man har tid att tänka på livet på riktigt - alla dessa små måsten och även irritationsmoment i bland ... hur de plötsligt förvandlas till livets lilla goda praliner! Praliner som konkret visar att man har ett oerhört rikt och innehållsrikt liv - och bättre blir det med tiden eller hur?

Dags att lägga sig ... har också suttit och undrat på var det en torpedo eller kanske zunami som har varit på besök hos oss idag ;)

Annars tänker jag på dagens ofattbara händelse i USA. Mina tankar går till alla föräldrar som miste sina barn. Det påminner om oss att man inte kan ta något här i livet förgivet. Varje dag är en gåva,som vi skall förvalta på bästa sätt.

Kram

Anonym sa...

Ja hurra för Kodjo och dig och alla andra som har det så fantastiskt bra.
Nog är vi lyckligt lottade som är födda i rätt land.
Att hjälpa det gör skillnad.....
Kram
AC

Mittgodastefinaste sa...

Det där är en balansgång, man behöver så väl sova men det är så himla härligt att vara själv vaken och höra sina tankar, man liksom äger tiden! Bara skrota runt och det är ju som du skriver helt tyst är det ju aldrig! Ens två nära och kära polare Tvättmaskinen olch Diskmaskinen dom har man ju alltid!

Ha en jättefin helg med alla flickorna Petronella! Kram Jenny

Eddie och barnen på Bristol Academy sa...

Vi måste hjälpas åt att påminna varandra om vilken fantastisk tur vi har haft som hamnat i det här landet...Vi får aldrig glömma det, Kram Anna

creando sa...

*skratt* Ja, HURRA för dig och alla oss som vill väl och som förstår att det är en nåd att få leva i detta land. För de flesta av oss iallafall...

Kramar

Fru Sederblad sa...

Ja, vi har det verkligen bra. Det får man aldrig glömma!

Och visst är de där sista timmarna på dygnet alldeles underbara och så härliga att dra ut på?

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Den frågan undrar jag oxå över.....de är verkligen fantastiska!

Ha en fin tredje Advent.
Kram
Linda

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Underbart inlägg :)
Vi är verkligen lyckligt lottade!!
Man borde stanna upp lite oftare, tänka till.... vara tacksam för allt man har runt om kring sig... först och främst sin familj...
Ha en underbar 3:e advent!
Stor kram
Jessica

Hem & Drömmar sa...

Nog sover man allt lite för lite ibland mellan alla måsten man själv ger sig...
Men händer det ibland att man stannar upp och njuter av att vara så lyckligt lottad som har allt fint man omges av som allt från en söt liten prydnad till goda vänner, mat på bordet och en underbar familj <3.
Så Hurra till oss alla!!!
Önskar dig en fin tredje advent, kram Ing-Britt

Annas röda stol sa...

Har hört att han inte sover...Du skriver så fint och fin fina ramar. Ha det bra. Kram Anna