Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 17 december 2012

Djungelvrål och halvätna chokladpraliner...

Godkväll!


Känner att det kanske är dags att ta tag i julkortskrivande och paketinslagning snart. På kyliga glasverandan, med vackra isrosor i de spröjsade rutorna, står superhemliga och undangömda påsar vars innehåll skulle behöva få lite vackert omslagspapper och vackra snören och fina etiketter med sirliga bokstäver.

Men man måste göra tråkiga vardagliga saker också, som att sortera barnböcker, damma det gamla bokskåpet, plocka i filmer i sina fodral och dammsuga under barnens sängar och förvånat och häpet hitta en hel hög med salta djungelvrål och halvätna chokladpraliner, som mamman och pappan letade febrilt efter på söndagskvällen, då det stora choklad- och sötsuget satte in, oförhappandes och plötsligt.

Mamman som är helt lakritsgalen och saltbesatt, sörjde nog djungelvrålen mest.

De hade liksom suttit fint nu.

En sån här måndagskväll.

Som denna.


Kram
11 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Åååå vad gott med djungelvrål.Ja det låter super mysigt att sitta på verandan och slå in paket .Härliga och söt bilder.Ha en skön start på nya veckan .Kramar Rita ♥

Marie F sa...

Ja, du Pella...om det ändå fanns salt godis här! Salta katten, salta däck, dom där lakrits hallon skallarna, salta nappar, harskitar mm mm. Finns dom kvar dom där hårda, turkosa salta flaskorna (som man gjorde shots på förr)? Vilken härligt familj du har förresten!!! Kommer så väl ihåg när vi gick i 2:an på Brinell och du började spana in Nicke ;-) Jag är så nyfiken på att komma förbi och se ert hus - ser makalöst mysigt ut! Ni har ju gjort ett fantastiskt jobb - imponerad. Finns det någon historia bakom arkitekturen? Visst var det från sent 1700-tal? Ha en underbart härlig vecka :) Kramar, Marie

Villa Hasselbacken sa...

Visst är det tråkigt men också väldigt välbehövligt med städning. Vi hittar också en massa saker vi inte visste att de var där tex. under soffan vid tvn låg en innebandyklubba OCH bollen.
Tänk så rent vi får det nu!!!
Kram Lena

Queen of Kammebornia sa...

Jag ler igenkännande. Men jag har börjat trassla med vackra band och papper och lack och inte städat så fint ännu... bläckfisk kanske vore något sådana här dagar, med 8 armar :) Kram!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Rita!
Jamen, visst är det gott!
Ha en bra vecka du med!

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Marie F!
Ja, kommer du ihåg, det var tider det... Tänk att det snart är 100 år sedan, för det måste det ju vara vid det här laget....
Stackars dig som inte har saltlaktrits! Nej, de där blåa flaskorna var det tusen år sedan jag såg, faktiskt. Hade t o m glömt bort dem, men blev påmind nu när du skrev om shots och grejer... hahaha!
Tack förresten! Huset är troligtvis byggt ca 1850, men därefter tillbyggt i olika omgångar och dessutom flyttat TVÅ GÅNGER!
Det får du så gärna göra!
Ha det bra du med!

Kraaaam

Prinsessorna på Bellevue sa...

Lena!
Jamen, hur hamnar saker på platser där de absolut inte ska vara... Hahaha! Så det är bra med lite städning, då och då...

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Pia!
Jaaa, bläckfisk vore ju suuuuper! Plus att man slapp sova, så här veckan före jul....

Kram
Petronella

Lisa Löfgren sa...

Aha så den där lakritsgenen finns alltså i släkten...jag är ju fullkomligt galen i saltlakrits!:)
Hoppas allt är bra med er annars! Måste ses snart! Stor kram från kusin Lisa

Prinsessorna på Bellevue sa...

Lisa!
Ja, den måste vara inmuterad på något vis!
Allt är bara bra och jaaaaa, vi måste ses snart!

Kraaam

Browneyedgirl sa...

Kunde inte kommentera i inlägget över så skriver här =) Vilka underbara bilder du bjuder på.
Ska kika lite mer, har visst missat lite i bloggen. Kram och ha en toppen dag