Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 4 juni 2013

Går ju inte an att bara glida fram på en räkmacka hela dagarna...

Godmorgon!

Ser ni ballongen däruppe?

Hela kyrkan var full med prickiga ballonger i söndags...

Mamman är en gnutta fridfullare och lite mer harmonisk inombords nu när Frida kom hem levande från sin farofyllda och smått livsfarliga Gröna Lundsresa och även Filippa kom turligen hem välbehållen från sin skolresa igår. Fast i och för sig så lät inte Järnvägsmuséet i Gävle lika illavarslande och riskabelt.

Annars så finns det väl knappt något vackrare än att lyssna på en kör som sjunger så fint så man får rysningar och när de sjunger "En väldig grönskas rika dräkt" och klämmer i så där högt ni vet, då blir det nästan outhärdligt vackert och man får verkligen behärska sig och betvinga tårarna och försöka lägga band på sig. Där i bänken. Tack för den fina sången, Bella Donna-kören och min kära mor.

Annars finns det väl inget trökigare än när man tagit kvällsduschen och inser att det är översvämning i hela tvättstugan och plötsligen hade även halva Kilimanjarostrykberget ramlat i golvet och låg och simmade omkring på klinkerplattorna. Crawlade runt därnere. 
Lite hånfullt.

Kanske blir så när man är 47 flickor i familjen där de flesta har typ en meter långt hår. Till slut så blir det väl stopp i avloppet.

Men då blev mamman lite trött. Ganska trött faktiskt.

Och tänkte att det måste väl vägas upp här i livet också. Går ju inte an att bara glida fram på en räkmacka hela dagarna. Måste ju helt enkelt kompenseras med både ris och ros och ying och yang. Eller ja, ni fattar. Balans liksom.

Sedan gick mamman och lade sig i soffan. 
Lite översvämningstjurig sådär.

Och somnade såklart.

Vilken skräll, va.


Kram

Filippa

Floriskorven, som låg och sov när det var dags att åka iväg till kyrkan, blev så här glad när hon också fick en ballong!
Matchade även ballongen, gjorde hon...

7 kommentarer:

Krönikören sa...

Jag protesterar!!! Den typen av kompensation behövs verkligen inte. Livet är mycket bättre utan. Fram för flera räkmackedagar!

Så fint i kyrkan med ballongerna, eller ja, roligt är kanske ett bättre ord.

Kram!

VisaLiza sa...

Låter som ett bra val att välja soffan tycker jag. Vilken härlig kyrka som vågar att gå utanför ramarna. klart att det skall vara prickiga ballonger i kyrkan! Helt underbart! Kramar Liza

Anonym sa...

Förstår att du var översvämnningstjurig. Dessutom måste det ha varit jobbigt för dig att klättra upp och sätta dit den där ballongen längst upp. Var du inte rädd för svindel? :)
Era långa hår känner jag väl till. Vilka hårbollar det kan bli. Precis som de som katter kan sp...jag hoppar det.
Kram Bosse

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Glida runt på en räkmacka låter ju rätt soft faktist!

:))

Kram
Linda

Mellton sa...

Underbart med en kyrka full av ballonger!
Inte lika underbart med simmande tvätt!
Bättre dag idag hoppas jag!
Kram Mellton.

Ett hem på landet sa...

Vilken underbar syn med så mycket fina ballonger i kyrkan!
Kram

Lena - gott för själen sa...

Neeej, översvämning. Inte kul!

Kram Lena