Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 28 juni 2013

Hon bränner av artilleriet och alla kanonerna på en gång...

God eftermiddag!

En favorit i repris...

Efter mycket vridande och vändande och långt framskriden dagisångest och mer eller mindre beslutspanik, samt ett ickesovande och evigt dygnetruntfunderande och kliande i skallen och Baltazahrtänkande på jobbkrux och föräldraledighetsdilemma och icke att förglömma, ett velande hit och dit och för och emot och noggrant lyssnande på godarådstyckare som har sagt så och några tyckte si, fast mest så, så kom då den vansinnigt dryga och obeslutssamma mamman, som liksom är expert på att hatta hit och dit, äntligen fram till vad hon egentligen vetat hela tiden. I hjärtat.

Men om man nu har tänkt att börja jobba i vackra september och allt är liksom ordnat och klart, så blir man såklart himlans paff, om man nu är lite vimsig och det liksom inte är någon större ordning och reda på saker och ting, om man får veta att man minsann har 54 veckor kvar på föräldradagarna.

Lite chockad och omskakad och med en känsla av att man typ vunnit på Lotto eller nåt, så funderar man en massa på heltid, halvtid, deltid, semesterdagar och vikarier och sådana viktiga och seriösa jobbgrejer. Sedan tänker man på flickorna på F och klurar och begrundar om man helt enkelt ska bränna av hela artilleriet och kanonerna på en gång. Har man sedan typ världens bästa chefer som säger att gör precis som du känner för. Det är okej. Då är det liksom klart och typ en miljon gånger lättare. Avsevärt liksom.

Mamman är hålögd och mörk under ögonen och har lite begynnande huvudvärk. I tinningen.

Men hon är glad. Himla glad.

Hon och Floriskorven får dansa tryckare varje morgon.

I ett helt år till.


Fredagskramar från en glad prinsessmamma!


18 kommentarer:

Teresa sa...

Åh, vad härligt! Det betyder även att vi har fler möjligheter till morgonpromenader, hurra! Kramar.

Annes vita rum sa...

Så härligt att kika in till dig,vackert namn på din blogg och otroligt vackra prinsessor:) ha de gott..kram

Anonym sa...

Grattis till Lottovinsten. Hur ska du och Floriskorven fira? För det tänker ni väl göra. Njut av varje vecka, dag, timme, minut och sekund. Kram Bosse

Bittan sa...

Du gör helt rätt . Ta vara på tiden med Prinsessorna :-)))
Kram Bittan

Anonym sa...

Helt underbart rätt beslut!! Härligt och ha de så gott!! / Carina

Blommiga Rutan sa...

Åhhhhhhh!!!!!
Underbart!

Blir såååå himla glad att läsa ditt inlägg!
Efter många tankar hit och dit ( ekonomin styr ju tyvärr mycket) så bestämde vi att: det får bära eller brista! Var hemma med mina flickor tills den minsta började på lekis
(6 år). Det är ett beslut som jag aldrig ångrat, och som jag är så fantasiskt lycklig över att jag (vi tog). Underbara år som man aldrig får tillbaka. Så fint att ha kunnat njuta och ta tillvara på de åren.
Något som man verkligen känner nu när de är vuxna och man inser hur OTROLIGT fort de åren gick.

Njut allt du kan av dina små sötisar, tiden går såååååååå fort!

Kramar Anncathrine

Y sa...

Underbart för er!!!

Siw sa...

Oh, så glad jag blir! Det är en fröjd att få läsa om dig och dina underbara prinsessor på F. Fröjden är främst ditt sätt att skriva :). Sluta aldrig med det, skriv barnböcker, skriv böcker för vuxna som inte tror att de behöver böcker. Alltså fullt seriöst. Skriv. Skriv böcker. Men så klart, jag vill inte tvinga eller ryta: vill bara påpeka med timid stämma: det du skriver är så läsvärt-det behövs mer!!!!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh, Siw!

Jaaa, det vill jag också! Blir så glad av dina ord och mellan Florispussar och disk och stryk ska jag försöka skriva något! Gärna en barnbok eller vad som helst!

Kuul att du gillar det! Det gör mig lycklig!

Kraaam
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Blir så himmelens glaad för allas fina kommentarer och Bosse... Såklart ska det firas! Det blev extra välling och sjöbad idag!

Som jag har våndats denna vecka.... Känns dock så himla rätt och den här tiden kommer aldrig tillbaka. Däremot ska man jobba resten av livet, så det hinns nog med, det med....

Stoooor kraaam till er alla fantastiska!
Petronella

Hanna sa...

Åh, så har du ju vunnit högsta vinsten, bättre än alla lotto vinster i världen tycker jag.
Kram
Hanna

dianasdrömmar sa...

Bästa beslutet tycker jag :) och avis..önskar så att jag hade mera tid med mina prinsar och funderar på hur man skulle kunna lösa det kram Diana

Husfrun sa...

Men å vad härligt. Vilken underbar nyhet. Kram.

Ett hem på landet sa...

Du gör så rätt...jobba har du all tid i världen att göra sen. Men Flora är bara liten en gång. Den tiden kommer aldrig mera igen.
Har också beslutat att vara hemma ett år till, känns skönt och så värt det.

Kram Anna

G:a Affären sa...

Underbart med den extra tid som kom som en vinst, underbart också att det finns mammor som vill vara mammor, fullt ut! Känner lyckan ända hit!
Så vacker bild !

Kramar
Cia

Lena - gott för själen sa...

Men det låter ju helt fantastiskt! Vad härligt ni kommer att ha det.

Kram Lena

Annie sa...

Helt rätt.. Då ses vi när jag kommer istället ;) Kram!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Absolut, Annie! Det gör vi!

Kraam tillbaka!
Petronella