Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

torsdag 4 april 2013

Drömmen om Italien och pizzabak...

Godkväll!


Att göra Calzone är ett absolut måste...

och en massa andra konstellationer och smaker....

Det kan gå ett tag mellan varven, men ibland och då och då får mamman världens ryck och måste absolut och på direkten börja baka pizza med liv och lust och så står hon där i timmar och bakar och knådar och flickorna skär grönsaker och alla är på sådär toppenhumör för alldeles snart och inom kort ska de få äta Bellevues godaste pizzor och mamman spelar
Toto Cotugno - Lítaliano
och minns när hon var i Italien när hon var 14 år och hur himmelens gärna hon skulle vilja åka dit igen. En vacker dag.

Sedan mumsar de och äter och tar om och om igen tills det nästan rinner ur öronen, för det är så gott så man nästan får dåndimpen och då tar de en liten yttepyttteliten bit till, tills de är så mätta så de storknar och måste gå och lägga sig och kan inte böja sig ens, utan kan bara ligga och pusta och är helt pizzayrsliga. Sedan tar mamman Floriskorven, som har tomatsås i hela ansiktet, och lyfter upp henne och så dansar de en svängom och drömmer om Italien.

Floriskorven och mamman skrattar högt.

Och mamman har mjöl på hela tröjan.


Kram


16 kommentarer:

Teresa sa...

Äh, vad dryg du är! Skojar! Men det är fantastiskt vilken energi du har, själv sitter jag i soffan vrålhungrig och ska försöka ta mig ut i köket och värma överbliven tacofärs. Skäms när jag läser vad du presterat.

Kram

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! Ja, visst är jag.... Äh, mat ska ju liksom ändå lagas! Satt nog och dregglade och det vattnades i munnen när jag såg ditt upplägg alldeles nyssens, när du skulle laga tacos minsann....

Kraam på dig!

Teresa sa...

Ja, ibland skräller jag till ;) Tror minsann jag måste bjuda hem dig på något gott härframöver faktiskt. Briljerar ju gärna med min hemgjorda bearnaisesås tex.

=)

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

åh så gott det såg ut! Härligt med de där rycken när man kan stå i timmar och göra mat, händer inte så ofta här..
Italien..skulle med vilja åka dit någon gång.
Ha en fin kväll.
Kramar Jennie

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! Teresa, jo, minsann har jag inte läst både en och annan gång hur lätt du vispar ihop en hemmagjord bea med högerhanden, bara så där liksom....
Din lilla stajlare där... hahaha!

Kraaam på dig!

Prinsessorna på Bellevue sa...

Jennie!
Nej, just det där med att stå i timmar, händer inte här så ofta helller. Det gäller att hålla i när de där rycken smäller till...
Ja, är det något jag drömmer om så är det Italien!

Stoor kraam!

Annas röda stol sa...

Visst är det underbart när alla är proppmätta efter ett LÅNGT pizzabak!!!! Och den där pizzabaksdansen är ju underbar :)))). Kram Anna

Ekenäsliv sa...

Ååååå, Italien, dit vill jag med åka!! Äta pasta och pizza och dricka goda viner:))
Jag gillr att laga mat och kan gärna tillbriinga flera timmar i köket för att få till något smarrigt;-)
Sussa gott nu!
Kraaam Anna

Browneyedgirl sa...

Drömmen om Italien =)
Härligt det låter, och pizza, mums vad gott. får nog bli det till helgen! Kramen och ha det fint <3

Mittgodastefinaste sa...

Tack för det Petronella! Här sitter jag och skriver inköpslista i snigelfart, nu blir det pizza här ikväll! Den där såg vansinnigt god ut!

Önskar dig och alla fina flickorna en underbar fredag!

Kram Jenny

Solglittret sa...

Vilka härliga drömmar man kan ha...tur är väl det :)

Hur smarrigt som helst det där på dina bilder....mmm...mmmuums!!

Önskar dig och alla de dina en underbar helg vännen
Kram Lollo

LOPPISLIV sa...

Mums så gott det ser ut med hemmagjord pizza, tack för inspirationen, det får nog bli pizza här ikväll ( hemmagjord förstås :-)) Ohhh Italien vill jag också till, helst till Rom :-)

Ha en fin helg! Kraam Paula

Villa Hasselbacken sa...

Den pizzan ser ju supergod ut!! Kanske kan få receptet?? och att göra inbakad det har jag aldrig testat faktiskt. Jag brukar göra en egen tomatsås som står i Vår kokbok. Vilken använder du?
Kram Lena

Anonym sa...

Det såg riktigt smaskigt ut. Här blir det mest den man hämtar hem i en vit kartong. Stövellandet borde man besöka någon gång. En vacker dag kommer du dit igen. Alla vägar bär till...
Trevlig helg

Annelie sa...

Oj så gott=)
Vi var faktiskt i Italien förra våren och dom har jätte goda pizzor där=)
Trevlig kväll!!
Kram Annelie

Prinsessorna på Bellevue sa...

Haha! Vad kul att flera blev inspirerade och skulle göra pizza ikväll! Åh, lyllos dig Annelie och jag hoppas Bosse att jag får åka dit en dag igen!

Lena, jag har inget egentligt recept då jag alltid kör på en höft! I degen har jag alltid ganska mycket olja och salt så det smakar något och blir en bra konstistens. Jag har ju aldrig några mått utan häller alltid direkt ur mjölpåsen i vattnet och jästen, tills det verkar bli bra.
Åh, vad du är duktig som gör din egen tomatsås. Igår körde jag Coops krossade tomater och ganska ordentligt, inte snåla. Sedan river jag kassler på rivjärn och strör över rikligt och sedan kan man ha på vad som helst. Ibland kör jag köttfärspizza, det är också supergott.

Igår hade jag bara små körsbärstomater och färska champinjoner och massor med stark ost. Oreganon var slut så det fick bli rikligt med timjan istället.

Det som är så bra med pizza är att man kan i princip ta vad som helst, det som man har hemma. I calzone pizzan hade jag bara mycket tomatsås, riven kassler och massor med ost och timjan. Har bara på halva rundeln och viker och nyper till. Klart!

Kraaaam
Petronella