Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 23 april 2013

En underbar helg och ungefär som Bilbo Bagger...

Godmorgon!

Flora och Frida vinkar adjö till mamman...

Det är fasligt vad trött man blir när man far i väg och åker bort, lite typ på rymmen och nästan på smyg känns det som och likt hoben, Bilbo Bagger, åkt iväg på äventyr med sitt pick och pack på ryggen, fast mamman inte precis har slagits mot slemmiga orcher och kämpat blodiga slag. Men ändå liksom. 

Mamman kom hem sent på söndagskvällen, när mörkret hade lagt sig över Villa Bellevue och månen lyste vackert över tornet, och sitter man liksom i andra tankar så är det ju ganska lätt att man kör lite fel och så, missar en avfart t ex. Hur lätt som helst faktiskt. Och så hux flux så har man kört ett par mil extra. Bara så där.

Hela måndagen gick mamman och gäspade och liksom såsade sig fram i sakta mak. Kvällen avslutades med mysigt mingel på Lövparkens trädgård med sedvanliga kramar och trevligt bemötande och alla hungriga hugade blomspekulanter bjöds på god korv och dricka och godis. Sedan var det bara att kasta sig iväg till Kulturskolans konsert och tjejernas fioluppvisning.

Efter detta så skulle mamman bara liksom hämta lite bloggkraft i soffan i några minuter, men plötsligen somnade mamman djupt och drömde om Gandalf och alver och läskiga drakar.

Och till alla gulliga människor kan jag bara meddela att mamman hade det så himlans bra och mysigt i Norrköping. Vädret var strålande och Fideli visade mamman sina fina kvarter och sina favoritställen och de gick på mysiga caféer och flabbade och flamsade och de åt en massa chips och de gick på restaurang och till en pub och shoppade och köpte en massa god mat. Väldans trevligt att umgås på tu man hand och hinna prata lite. Hur gick natten då?

Jodå, mamman vaknade kl 04 och blev varse att hon hade mycket mer mjölk kvar än hon trodde. Hon låg och lyssnade på Norrköpings fiskmåsar som skränade vid soluppgången. Ganska länge låg hon där och lyssnade. Ända tills det blev tyst. Låg och tänkte på Floriskorven och undrade hur hon hade det. Fick lov att klappa lite på Storkorven. Somnade om till sist. 

Hur gick det för Floriskorven då? Jodå, vaknade mitt i natten och var helt otröstlig då hon trodde att Filippa, som gått in och lagt sig bredvid pappan, var mamman. Pappan hade en jobbig natt. Floriskorven somnade om till sist.

Roligt att komma hem och få krama om alla igen. 
Och att ha fått längta lite.

Fast idag går det inte att gå omkring att gäspa hela dagen.

Nej, någon ordning får det vara.

På torpet.


Kram

Iste på ett mysigt café...

På kvällspromenad i Fidelis kvarter...

Mamman fastnade på en bild också...

Insidan på Fidelis dörr...

Fidelis fina kylskåp...

Gamla fina legender på väggen...

Liten Felicia på skrivbordet...

Liten suddig mobilbild....

Jättefint namn på en butik, såklart Fideli skulle jobba där...

11 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Så mysigt du haft det!! Och underhållande text, jag andas inte medan jag läser...det ska liksom gå undan :)) Kramkram Anna

Lantligt i smultronbacken sa...

Låter som en välbehövlig och mysig helt. Man måste ha såna ibland och det viktigaste är att det faktiskt är bra för alla inblandade trots att man inte alltid kan tänka så

Kram Teres

Anonym sa...

Vilket äventyr. Förstår att du var trött igår. Gulliga lappar och brev från älskade småsyskon och tufft med HB och MM på väggen. Helt i min filmstil. Gillar skarpt gatulampan/gatulamporna på bron där du står. Helläcker.
Det är klart att hon ska jobba där.:) Jag hittade Bosses bröd en gång, men det lockade inte lika mycket. "Pappa" var extra glad att du var hemma förstår jag. Nätterna är värst.
Kram Bosse

Vi i Villa Ville kulla sa...

Låter ju helt underbart ju !! Fina bilder!!
Ha en fortsatt fin tisdag!!
Kramar Lotta

Villa Hasselbacken sa...

Härlig helg ni ser ut att ha haft och så bra att det gick skapligt i varje fall med sovandet för din del. Skönt att vara hemma igen och nyttigt att få längta. Man vet ju inte vad man har förrän det är borta. Besökte en nära vän igår som miste sin pappa i helgen och blev återigen varse att det är viktigt att ta vara på varandra i vardagen..
Kram Lena

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

så härligt att helgen gick bra:) men visst gör de ont när man vaknar på natten och man i vanliga fall brukar amma då, känner sig som betty boop då hihi.
hoppas du vilat ikapp nu efter du kom hem hihi.
Kram Jennie

Hemkära Hanna sa...

Så härligt ni verkar ha haft det! Klart det tar på krafterna.

VisaLiza sa...

Så mysigt att få rå om sitt stora barn ibland.Kramar Liza

Browneyedgirl sa...

Godmorgon =) Ja norrköping är en super mysig och fin stad. Där är jag ofta då min bror bor där.
Hon är riktigt fin dottern din, ja alla dina döttrar, som sin mor =)
Stor kram

dianasdrömmar sa...

Så mysigt du har haft det :) kram Diana

Blommiga Rutan sa...

Men så mysigt ni haft det!
Ja, det är verkligen mysigt och roligt att umgås med sina vuxna barn,
men ändå kan det inte hjälpas... ibland längtar jag tillbaks till när de var småpluttisar och bodde hemma, till och med tonårstjafset kan man faktiskt längta lite efter...

Ha det så gott
Kramar Anncathrine