Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 15 oktober 2012

Ett kalasande hela helgen...

Godmorgon!


Ja, vi har ju haft kalas i Villa Bellevue och det har varit ett rumstrerande och fejande utan dess like. Man går här hemma och hasar runt i det härliga gamla invanda och får plötsligt på sig nya glasögon och inser att dammet på listerna har lagt sig skönt tillrätta och dammtrådarna på lamporna gungar saktar fram och tillbaka uppe i taket, och den där murgrönan, ser inte den ut att vara i det vissnaste laget...

Jodå, så alla Bellevue-barnen, utom det största hjärtat som var kvar i Norrköping och spelade på Världens Barn-gala, har begåvats med en dammtrasa och sorterat leksaker och grejat och donat så det stått härliga till. T o m en liten Florakråka var behjälplig i städandet och ålade sig fram på golvet, likt en kålmask, och moppade lite smulor här och var och hann peta i sig ett och annat litet cheddarpopcorn, från fredagens mys. 

Fanny fyllde ju på lördagen, men själva födelsedagen firades i stillhet i det Bellevueska dammiga hemmet, med god mat, paket, sång och glada tillrop. Lite tårar var det också, när Fanny då och då kom på att det saknades en storasyster...

Så igår söndag, hade vi alltså högtidligt 8-årskalas för släkt och vänner. Före kalaset så bakades det hej vilt, varvat med dammsugning och undanplockning. Mitt i alltihopa satt en liten Floriskorv och tittade storögt på Fanny som läste recept högt och bakade färggranna cupcakes och Frida som vispade hallon- och chokladmousse så det yrde i hela köket. Hon satt bra till vid bordet, så då och då var hon illersnabb och hann norpa åt sig en liten tårtbottensmula och var mycket nöjd med sin fångst. Hon smackade högt och alla i köket kunde inte låta bli att pussa på liten Flora, då och då, samtidigt som mamman matade henne med ekologiskt pastalax, med ena handen, och bakade sockerkaka och kladdkaka med den andra.

En arg mamma fick höja rösten då och då, till två små storasystrar som var fulla med bubblande skratt, fniss och kokos i håret. För det var ju så förtvivlat roligt att rulla chokladbollar, men det var ju bara det att en del av chokladbollarna råkade ju hamna lite varstans, som bakom kaffebryggaren, på vedspisen, under bordet, på stolarna och i fikahungriga små barnmagar. Ja, allt detta var ju mycket spännande att titta på för en liten korv, som prompt inte skulle gå och sova, för det var alldeles för roligt och små kokosflarn som flög i hennes väg, och det var en del.... var ju supergoda att slicka på. Smakade ju mycket bättre än den där pastalaxen!

Sen kom då gästerna och det slets upp paket och storögda småsystrar stod bredvid och beundrade innehållet och fick vara med och klämma och känna på allt. Liten Flora, som var klädd i sin rosa sammetsklänning med stoora nyckelpigeprickar, hade blivit friserad av storasystrarna och hade två snigelliknande tofsar och svarta strumpbyxor med silvertrådar.

Ögonen var som tefat, men ögonlocken tunga som bly, så efter tio minuter så orkade inte liten korv längre, utan sov sött i en timme. Och det fikades, blåstes födelsedagsljus, sjöngs "Ja, må du leva" och hurrades, pratades, skrattades och stojades. Födelsedagsbarnets mamma och pappa tänkte att det snart var dags att bygga ut huset, för det var knökfullt och väggarna bågnade för födelsedagsgäster, presentpapper och färggranna snören. Man saknade även Allan, älskad mormors sambo, som gick bort i mars och det blir så tydligt på kalas att det är någon som fattas, fast man är många. Men man fick krama älskad mormor i mjuk, rutig kavaj. En liten mormor, med saknad i sitt hjärta.

Liten Fanny var nöjd med sitt kalas och somnade till sist, med magen full med bullar och saft. 

I mörka november, när det blåser snålt och isande vind, är det dags igen. Då fyller nämligen Frida år och det är återigen tid att sjunga "Ja, må du leva", baka tårta, rulla chokladbollar och skälla lite på busiga, bakglada barn.

Med kokos i håret.


Kram 


Vi har ätit god mat hela helgen, med asiatiska influenser!

Sött litet cupcakes-kit...

och ett litet pralin-kit, fick Fanny av sin farmor.

Först i kön, liten nybliven 8-åring med paket i hand!

Mums med chokladpudding, grädde och maräng!

Födelsedagsbarnet delar frikostligt med sig av tårtan..

Fanny och Felicia kastar ballonggris, med mormor...

Ser ni att det står ett datum, ditmålat på dörren? 5 aug 1943 sattes spånskivor upp, för att dölja de gamla spegeldörrarna. De bytte skepnad till dåtidens moderna, släta dörrar. Tanken är ju att vi ska sätta glas i dörrarna igen, som det var från början, men så länge får datumet sitta kvar, som ett minne från förr...

Liten Filippa, som provar alla nya presenttuschpennor!




18 kommentarer:

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Oj vilken story..liv o rörelse !! Fikabuffen ser helt underbar ut ! Ni verkar ha haft en riktigt härlig kalashelg !!

Kraaam

LillaTuss sa...

Ärligt talat känns det som att komma till en sagoland när jag ser alla bilder och läser din text.

Prinsessorna på Bellevue sa...

Anette!
Ja, nog var det liv och rörelse allt... och gott fika!

En härlig helg!

Kraaam
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Fröken Hulda!
Åh, vad gulligt sagt av dig! Såå glad jag blir.. Jätteglad!

Kraam
Petronella

Välkommen Hem! sa...

Vilken härlig dag och vilken mysig födelsedag lillan fick! Ni verkar vara ena hejare på att baka allihopa, kakbordet såg jättesmarrigt ut!
Kram och ha det så fint!
Judita

CreandoPhoto sa...

Vilket alldeles underbart vackert kalas. Och så mysiga förberedelser. Det är när det är så som man vet att man har det riktigt bra :)
Kramar

~ INA ~ Inas☆House sa...

Åh det ser ut som ni har haft en toppenhelg med kalas och massa fika. Vad ni är duktiga på att baka!

Må så gott!

Kram
Ina

Queen of Kammebornia sa...

Oj oj, ja, lite bus får man stå ut med, och kokos i håret :) Vilket vackert kök ni har! Och det rutmålade golvet är underbart. Tusen miljoner tack för dina fantastiskt värmande vackra ord hos mig! Varm kram!

hemma hos lilla mej sa...

Ååå vilken mysig helg ni haft .Bara så härliga bilder.Mmmm vilket kalasbord med massor av gott.Ja himla härligt att du delar med dej!!!Ha en härlig start på nya veckan och en skön måndag underbara du .Kramar Rita ♥

Ekenäsliv sa...

Hipp hipp hurrra!!!!
Och vilket dingnande bord du dukat upp, kan tänka mig att det var mätta och glada gäster som tackade för sig när de gick hem:-)
Kram Anna

Casa of Mia sa...

Grattis och vilket underbart fikabord, jättefint hem ni har, kram

Avslutat konto sa...

Jaha, så nu väger ni alla ungefär ett kilo extra då? Hihi..
Och mer blir det när ni provar alla fina formar som ska bakas godsaker i! :) GOTT!
Vad fint ni har hemma! Kul.. och vad står det på dörren? Var det något ni hittade på den från början?

Ha det gott i veckan kära prinsessmamma! Du har en vacker skara där hemma, dig själv inkluderad!

Kramar från Linnea

Anonym sa...

Mysigt med kalas och för att inte tala om att förbereda, det är nog det bästa.
Så fina bilder från ert kök och på alla söta barn.
Ha en skön kväll
Kram
AC

Hanna sa...

så fina bilder du bjuder på.
Underbart med kalas.
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Mittgodastefinaste sa...

Vilket härligt inlägg!

Gud så underbart ert hus ser ut, vilken rymd, där med rutiga fina golvet är det hallen?

Vilken fin kakbuffé!

Kram Jenny

Prinsessorna på Bellevue sa...

ALLA FINA NI, SOM JAG INTE SVARAT PERSONLIGEN! JAG HAR INTE HUNNIT MEN JAG BLIR SÅ IN I BÄNKEN GLAD FÖR ATT NI KIKAR IN OCH TAR ER TID ATT SKRIVA EN RAD, NI ÄR SÅ GULLIGA OCH FÖRLÅT ATT JAG INTE HAR HUNNIT KIKA IN HOS ALLA ER, HAR VARIT SÅ MYCKET DEN SISTA TIDEN, HOPPAS JAG ÄR FÖRLÅTEN!

VAD ROLIGT ATT FLERA GILLAR VÅRT RUTIGA GOLV! JA, JENNY DET ÄR VÅR HALL. LINNÉA, JA, DET MÅLADES DIT MED PENSEL DET DATUMET MAN SPIKADE FÖR DE VACKRA DÖRRARNA. VI SKA JU SOM SAGT FIXA TILL DEM SNART, MEN DET ÄR LITE KUL ATT HA DET KVAR SÅ LÄNGE... PÅ ANDRA DÖRREN, BREDVID ÄR EN KATT MÅLAD!

STOOR KRAAAM TILL ER ALLA!!!
PETRONELLA

snede sa...

Första gången här!
Härligt kalas och vackert mysigt hemma hos er,nu undrar jag bara...bakelserna på våningsfatet breve din dotter med chokladpuddingen i handen,vad är dom...var kan jag hitta recept?

Prinsessorna på Bellevue sa...

Snede!
Tack så mycket och kul att du kikade in hos mig!

Bakelserna är vanliga mandelmusslor, som man köper färdiga på affären, jag vet, jag fuskar...

Sedan är det bara vanlig grädde och jordgubbssylt! Jättegott, men man kan välja att ha i vad som helst!
Varmt välkommen tillbaka!

Kram
Petronella