Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

söndag 16 februari 2014

För de borde ju leda en nation och lösa världsfrågor eller nåt...

Godmorgon!


Gång på gång blir man varse att fyra tänker bättre än två. Att fyra klurar och fundrar och grunnar så mycket smartare och klokare och skickligare och att en kvartett är bra mycket klyftigare och mer skarpsinnig än en duo. Som har fastnat i gamla hjulspår och kört fast och som har fått svårt att lyfta blicken. Att se bortom. Förbi.

Ända tills ljusen har brunnit ner. Ända tills vi är så gäspiga och planeringsmatta så vi nästan ramlar av stolarna. Tills vi måste stötta upp hakorna så vi inte faller omkull.

Ända tills den där andra känslan infunnit sig. Och kvartetten känner sig sig starka och orubbliga och klartänkta.

Och alltså den där kvartetten. Ett sådant oerhört slöseri och ödslande. För de borde ju typ leda en nation. Fixa klimatfrågan. Komma på förnybar energiteknik. Lösa världsfreden. Bekämpa terrorism och korruption. Skapa arbeten så att fattigdomen i tredje världen ordnar upp sig och elimineras. Se till att alla barn får möjlighet att gå i skolan. Få bort all girighet och roffaranda som råder i världen. Att sluta slösa på våra resurser. Att ta hand om vår jord och våra medmänniskor. Att alla människor får tak över huvudet och varje dag kunna få äta sig mätta. 

När den där klipska kvartetten ändå är på gång liksom. För de är helt enkelt mästare på att lösa upp knutar och trådar. Nysta upp. Se kärnfrågan och fokusera.

Och just den där känslan. Att allt kan gå. Bara man vill. Lite grann. Men mest och framför allt en positiv känsla. Att bära med sig. Och att man inte löser något ensam. Och att man gör det bäst tillsammans. 

Just den känslan.


Kram

4 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag gissar att det är dina döttrar, fast jag har gissat fel förut...
Härligt med syskon, tryggt.
Kramar
AnnaMaria

Marie maräng sa...

Så makalöst och härligt!

Önskar dig en fin start på veckan!
Kram Marie

Mittgodastefinaste sa...

Saknade dig i helgen Petronella! Hoppas att vi ses nästa gång det blir bloggdag!

Kram Jenny

Hanna sa...

du skriver så fantastiskt bra
Ha en fin eftermiddag och kväll.
Kram
hanna