Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 20 januari 2014

- Mamma, visst var det så vackert så ögonen tårades...

 Godkväll!


En överförtjust och hänförd liten Floriskorv har "klappat lilla magen" och stolt gjort imsevimserörelser och applåderat mycket stolt åt all skönsång och däremellan sprungit rappt och kvickt och olovandes och norpat hårdbrödmackor i matsalen mellan mammababbel och dockvagnskörning och innan det var dags för fikatajm och smörgåsbredande på Öppis.

Sedan snabbt hem och kastade i oss lite mat och sedan skönhetssömn för liten korv och för mamman var det bara röja och feja så gott det gick. Sedan invänta små flickor på F och fixa mellis till hungriga vargungar och därefter skrajset titta bort och vara harhjärtad och hålla den modige i benet, som låg i tandläkarstolen och fick två tänder utdragna. Och mamman, som nyss blivit en cm kortare än sin tappre och djärva 13-åring, gick hem på ostadiga och lite tandutdragardarriga ben, tittade beundrande och malligt på den heroiska. Med blodiga bomullstussar i munnen. Och blod i mungiporna. Och två gigantiska tänder i en liten plastpåse i fickan.

Efter det var det världsrekord med potatisskalaren och supersnabbt slänga in en potatis- och kasslergratäng in i ugnen och sedan skjutsa små fiolflickor till orkestern. Och mamman satt på randig och sliten plyschstol och applåderade och klappade stolt händerna åt alla duktiga och begåvade.

Och sedan tjoff in med högen med ungar och fioler huller och buller och sedan storhandling och 17 kassar med det absolut allra nödvändigaste.

Och liten Flisa tittade på mig med allvarsam blick och sade:

- Mamma, visst spelade vi så vackert att ögonen tårades på dig…

- Om, Flisan, sade jag.

- Om...


Kram

6 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Vi föräldrar är värda medalj vissa dagar tycker jag, att vi får ihop det.

Solglitter sa...

Jaaa precis så är det!!
Dagarna som förälder varierar verkligen och hela livet som det kan vara... där allt händer på en enda dag, det skildrar du så fint!

Önskar er alla fortsatt fina vinterdagar!
Kram Lollo

Helenas enkla vardag sa...

Tänk att du skriver så vackert även om dagar som för mig skulle vara superstressiga. Du måste ha ett lugn och tålamod som ingen annan.
Kram Helena

Anonym sa...

~ Underbara tös ~

/Kram

Änglarna finns sa...

Åhh dessa underbara inlägg som du alltid skriver!!
Säger då det...är ngt speciellt med flickorna på F!!
Kan tro, att mamma hjärtat var nära att svämma över..av denna fråga!!
Önskar dej en fortsatt mysig dag!!
Kram Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack, tack, tack!!!!

Kraaaamar
Petronella