Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

onsdag 8 januari 2014

Varma män och iskalla kvinnor...

Godkväll!


Mamman brukar böna och be och tjata och gnata att de skall tända kakelugnen i sovrummet men pappan brukar blåvägra och totalneka och säga att det blir alldeles för stekhett och bastuvarmt och typ helt omöjligt att sova och mamman brukar tänka att det är lätt för honom att säga som nästan alltid ska ligga ovanpå täcket i bara kallingarna medan hon ligger och huttrar och fryser ihjäl med sockor och pyjamas och dubbla täcken. Alltmedan det blåser isvindar och nordan och springer isbjörnar kring fötterna. Och andedräkten står som en sky från mamman. Medan han som håller på att svettas ihjäl ligger på playan bland palmsus och sand mellan tårna.

Men den stackars strandkillen fick återigen gå till doktorn och fick ånyo en ny penicillinkur och fick rådet att ha ordentligt varmt i sovrummet och sova i fleeceunderställ. Allt för att kroppen ska kunna koncentrera sig på att förgöra fienden och dumma inkräktarbaciller. Istället för att använda kraften till att värma upp kroppen som ligger ovanpå täcket. I bara kallingar.

Så mamman gör vågen, raketen och klappar händerna.

Inte för den stackars sjuklingen. Såklart.

Utan för det där andra.

Det varma.


Kram


1 kommentar:

Änglarna finns sa...

Go kväll!!
Hi hi..kan inte annat än att fnissa lite åt ditt inlägg!
Jag är precis som du...frusen av mej! Sen klart det inte är kul att mannen är sjuk! Men förstår att det kanske blir lite varmare nu!
Ha en fortsatt skön kväll!!
Kram Annika