Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

torsdag 2 januari 2014

Julstinn och längtan efter frasigt och krispigt...

Godkväll!


Det är så konstigt det där. Jag längtar ihjäl mig redan i oktober efter julen och att få pynta och greja och ha granar högt och lågt och röda ljus och pappersstjärnor och gärna i en överdos så man andas jul, pratar jul och drömmer jul. Hela tiden och dygnet runt.

Sedan blir det januari och mamman tittar på Ivanhoe och längtar plötsligt efter ljust och krispigt och gärna vita gardiner och känner akut lust att slänga ut barrande granar och plocka bort ljusstakar och små tomtar. Och jag vet. Det är tvärtom mammans eviga dilemma att hålla fast i det gamla. Tills knogarna vitnar.

Men har man liksom tänkt jul och börjat lite smått redan i oktober och när man haft jultänket i långt över tre månader så kanske det är därför den där hastiga och abrupta viljan efter nytt och frasigt infinner sig. Att man helt enkelt kanske är nöjd och belåten och ganska julproppmätt.

Och mamman har varit uppe på lite stappliga förkylningsben nästan hela dagen. Och smygbörjat. För att det är så förbenat svårt att låta bli.

Och liten Floriskorv har äntligen börjat få tillbaka glimten i ögat.

Tack och lov för det.


Kram


7 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att "korven" fått tillbaka glimten.
Tänk att det är bara jag som känner mig lugn och fin när det gäller julen. En ska i taget, myser och har mig varje dag ända fram till på måndag tror jag. Vill inte att det ska ta slut då heller, men..........
Ha det gott och mys
kram
AC

VisaLiza sa...

Tror att det är det nya året som gör att man vill rensa ut det gamla och starta på nytt. Då åker även julen med hur mysig den än har varit. Hoppas att du har fått en fin inledning på det nya året. Kramar Liza

Malin - Stjärnflocka sa...

Ja, det är nåt med vitt och frasigt när januari kommer!!! Jag vill ha bita tulpaner och allt känns dammigt.
Skönt att ni piggnar.
God fortsättning!
Kram Malin

Anonym sa...

Så ere här mé ...
Härligt att ni piggnat på Er/God fortsättningskram från mig

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Förstår dej precis, med julen...
Så idag åkte det mesta ut..och fram kom just det vita!!
Härligt att du eller ni mår bättre!!
Skickar en Krya på dej/er hälsning!!
Kram Annika

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Skönt att lilla Flora är piggare.

Håller helt med dig, nu är man såååå inn i norden trött på julpyntet och en barrande granen! Okej, adventsljustakarna och stjärnorna är jag inte trött på, men allt det andra...
Tror nog att jag plockar bort det mesta på söndag eller måndag.Utom julkrubban. För på tisdag ska jag vara barnvakt till Selma och jag måste nog se en gång till när hon drar fotpallen nedanför skänken där julkrubban står, försiktigt tar ut Jesusbarnet och pussar på det.Så gulligt ser det ut.

Jaha du, då var vi två som firade nyårsafton i sängen med förkylning, trist, men ännu tråkigare när man har små barn förstås.Men så otroligt rart och gulligt, det hon sa till er! Förstår verkligen att det kom tårar!!!

God fortsättning och trevlig helg
Kramar Anncathrine

Jessica Roos Rahmquist sa...

Jag har rensat ut tomtar och hyacinter sedan en vecka tillbaka. Igår köpte jag krispiga vita tulpaner och försökte få resten av familjen att inse att nu borde även vackra änglar och den ståtliga granen bäras ut. Jag möttes av högljudda protester!!! I smyg har jag burit ut en del och kvar blev de vita små änglarna - och ja, granen förstås. Den är ju svår att bära ut i smyg...
Kram