Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

lördag 4 januari 2014

Fröken Frimans krig och att jag är försent ute...

Godnatt!

"Fröken Frimans krig"( SVT:s julserie)
Bild lånad från Google

Nej, släng in mig Fröken Frimans värld och tidigt 1900-tal för jag kan inte få nog av miljöerna och vackra hus med rum i fil och stuckaturer och förtjusande interiörer och tunga gardiner i dova färger och frasande klänningar och rasande snygga håruppsättningar och urtjusiga kråsblusar och fantastiska hattar och skira tyger och mysiga sekelskiftessommarhus i skärgården och kullerstenar och söta små butiker och då allt var liksom finare.

Många saker var tusen gånger sämre. Men en sak är i alla fall säker. Allt var gjort med en tanke bakom och med känsla och kärlek.

Och allt var ta mig tusan vackrare.

Och jag inser att jag föddes hundra år försent.


Kram

Underbar dramatisering om lika aktuella ämnen idag!
Bild lånad från Google

5 kommentarer:

Anonym sa...

Både jag och Solveig har många gånger sagt att vi borde varit födda för "hundra" år sedan. Fast vi har vissa krav på vissa saker. :)
Kram

Anonym sa...

Tack så mycket, för att du påminde mig. Det har jag glömt att jag skulle se. Helt underbar miljö. Det får bli svtplay.
Ha en skön söndag
Kram
AC

VisaLiza sa...

Tror att du är född i alldeles rätt tid eftersom du har möjligheten att njuta av det bästa av båda världar. Dåtidens vackra byggnader och detaljer och vår tids rättigheter och möjligheter. Har ännu inte hunnit se denna omtalade serie men ser mycket fram emot det. Kramar Liza

CreandoPhoto sa...

Håller med dig! Visst var allt vackrare! Och visst fanns det en stolthet i att allt skulle vara vackert och gediget och på riktigt då!?

Siw sa...

Håller helt och hållet med dig, så vackert att bara titta på. Tyckte också att handlingen var mycket bra, jag gillar alltid när kvinnor kan :)
Ha en god fortsättning på det nya året och så hoppas vi på fler vackra dramatiseringar!