Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

söndag 1 januari 2017

Sköld mot omvärlden och Kentsorg och kanske kommer vi från nån annanstans...


Nyårsaftons kväll och nedräkning...

Och de liksom såsar och vaggas in mjukt och soffvarmt bland Fröken Friman och Stjärnorna på slottet och långfilmer och halvätna chokladkartonger och de där röda gardinerna som till sist åkte upp bildar liksom en sköld mot omvärlden och mot jobb och vardag och astidiga morgnar och häng och fläng och hit och dit. De myser i fortet och proppar i sig ostkrokar och chokladöverdragna skumgodisar och deras jullovshjärtan blöder för stackars Edward Scissorhand och mamman spelar Kent och tycker det är förbannat sorgligt att det är sista sången och sista gången de ses. Sista sången och sista sången de ger henne. Att de ses men att det nu är sista sången. Mamman lider. Och kidsen är förstående och empatiska samt mycket älskvärda och sjunger i kör. 

Och de har skålat under himlens fyrverkerier och pyroteknik och raketer. Och än en gång har de tankfullt registrerat att ännu ett år har gått mot sitt slut. Och hon tänker på så mycket roligt hon har gjort detta år. Så mycket hon har övervunnit. Så mycket hon har kvar. Så mycket roligt och så mycket att övervinna. 

Och än en gång hoppades hon på att den där Ivanhoe skulle välja Rebecca. Att han skulle vända sig om. Och springa efter. Innan det var försent. Eller att Jocke Berg skulle ändrat sig. 

Och kanske är det så. Att vi kommer från någon annanstans. Än där vi är just nu. Att vi förstår det. 

Men vi förstår inte alltid vart.

Och vart vi ska. 

Önskar Er alla ett toppenår och att Era önskningar slår in.
Kram

En ovanligt varm Nyårsafton blev det 2016...


Hänger med Floriskorven...

2 kommentarer:

Annika sa...

Önskar er ett toppen år! Så härligt att kika in här och se hur ni har det och ditt fantastiska sätt att skriva som förtrollar en. Kram Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack raraste Annika för dina snälla ord!!! <3 <3 <3

Önskar dig också ett toppenår!!!

Kram
Petronella