Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 26 december 2016

Julbubblekokongen och när man önskar sig ett trollspö...
Och hon vill inte knäcka hål på den där julbubblekokongen. Vill inte att den ska ta slut och vara till ända utan älskar de där evighetslånga mörkröda dagarna bland mjuka filtberg och en uppsjö av megamånga sammetskuddar överallt och julutschasade Bellevueungar i en enda hög och hårtrassel och rastahår och ingen bryr sig och när man har en handfull vackra konserter och gulliga lussetåg där mamman för övrigt ville äta upp varendaste liten lucia, tomtenissa och peppakaksgubbe och fantastiska julavslutningar i julbagaget och när man nu kör filmmaratons och sjutton godisskålar och lite slarvmat då och då och vara uppe tills man pallar och mäktar med och vakna när man gäspat klart och den där underbara förväntan och spänningen och Kalle och Karl Bertil och julotta och juldagsbio och spel och mys och pussar och slumrande eftermiddagslurar och halvdåsa en smula och dröna runt lite i huset. Och allt är lite drömlikt och inte riktigt på riktigt. Ingen ordning. 

Och miljarders med snälla julfilmer där alltid det goda vinner över det onda. Alltid. Och när man önskade att det jämt var så. Alltid och forever. Och när man känner att livet är så unfairly. Och att man önskade att alla barn på vår jord fick ha det bra och äta sig mätta och dröna runt lite. Ha sjutton godisskålar och lite fred runt sig och en smula lugnt och ett hem med tak och varma angenäma filtberg och föräldrar som pussar på dem och rufsar om dem i rufsigt rastahår eftersom ingen bryr sig eftersom det är juletid och allt. Och att de skulle få ha lite lov och vara lite julutschasade och att de har en skola att gå till när dröntiden är över. Att de också har varit sprängfyllda med förväntan och galna av nyfikenhet och vridit och snurrat och skakat på klappar under granen. Kanske lycksaliga och julaftonsrusiga ha fått krama en tomte. Att de nu är sådär nöjda och jullovsglada och spelar lite spel och skrattar och flabbar och har det lite gott. Eftersom det är juletid och allt. 

Innerligt önskar hon det.

Så hon är så himla tacksam. Så innerligt. Vill inte knäcka hål på den där julbubblekokongen. Vill inte att det ska vara slut. Och till ända. Tycker om det där lite drömlika och när det inte riktigt är på riktigt. 

Och ingen ordning.Julkramar

Tidig julaftonsmorgon...När man önskade man kunde göra så mycket mer...


4 kommentarer:

Annika sa...

Visst är det väl härligt med julen! Vill inte heller att den ska ta slut. Men nu jobbar jag idag. Och det är väl ganska ok också. Men snart får jag cykla hem till julehuset igen. Kram Annika

Mittgodastefinaste sa...

Tittar in och önskar ett fantastiskt nytt år!

Kram Jenny

Prinsessorna på Bellevue sa...

Annika!
Julen är bäst, bäst, bäst! Men vardag och ordning och reda är väl också okej, bara man fått jula lite först... ;)

Kram <3
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Jenny!

Önskar dig detsamma!!! <3

Kram
Petronella