Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 2 december 2016

Rött sagoskimmer och magisk ljusglans och gräddmustascher...
Ur radioapparaten strömmar julsånger och ur TV-apparaten strömmar andra julsånger. Och plötsligt som om från ovan så kom då det där kliet i julfingrarna. Hon hade inte tänkt att sätta upp några julgardiner i år. Tänkte att det gick väl bra ändå. Men nu vill hon ha upp dem överallt. Rött och sammet och mörkt och murrimurr och hon rotar fram gamla lampskärmar från tidernas begynnelse på vinden och det är bollar och fransar hej vilt och högt och lågt och nöjt river hon av de tusen vita och ett guldigt och rött sagoskimmer och magisk ljusglans sänker sig i det gula Bellevuehuset. Och de tittar på Selmas Saga och myser under vargliknande plädar.

Och Ella Fitzgerald och Louis Armstrong och Nat King Cole turas om och sjunger så det dånar i matsalen och hårstråna står i givakt och hon och liten Flora dricker varm choklad ur Parismuggarna och får gräddmustasch och tar en varsin kaka från den vackra Eiffeltornsburken och äter med andakt. Och fångar dagen. Hon och liten Skorpa.

Och fast den där mamman höll på att kvävas av tågilska i början av veckan och missade planet till Umeå och allt. Och var så upprörd och rosenrasande så hon höll på att gå sönder och mitt itu. I den där tågkupén. I Krylbotraktens djupa skogar. Fast när hon lugnade ner sig några hekto och en smula och arget hade stillat sig lite inuti det upprörda pärmvärldshjärtat så tänkte hon istället och undrade vad det var för något spännande och intressant som skulle hända nu. Kommer säkert att träffa någon trevlig och underhållande människa eller nåt. Tänkte hon. Och visst blev det så. Blev liksom bra ändå. Det brukar ju liksom bli det. Allt som oftast. Och till slut.

Men nu ska nog den där fredagsmamman ta och rycka upp sig och riva fram de där julgardinerna i alla fall. Kavla upp de där decemberärmarna och försöka få något gjort. Även fast det säkerligen blir jul ändå. Både med och utan gardiner. Men eftersom ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar.

Får det nog bli så.

Ändå.

Kram2 kommentarer:

Anonym sa...

Gillar din blogg verkligen, men teckensnittet är jobbigt att läsa. Bara en liten synpunkt i all välmening.
Elisabeth

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack snälla för det! :) Det gör mig jätteglad, Elisabeth!
Okej, tack för din synpunkt. Det är lugnt. Jag är dock så himla förtjust i snittet, känns som det är handskrivet.. Men om man läser via mobilen så är det vanlig stil.

Kram
Petronella