Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 25 november 2016

Hatten av för alla ensamstående...Hatten av. Eftersom ni är fantastiska...

Skåpångest...

Mamman är gräsis en vecka.

Måndag
Mamman vaknar supertidigt. Kastar in lakanen i tvättmaskinen. Står som värsta kommandosoldaten och hojtar och pekar och allt går som på räls. Inga kinkiga och ledsna barn. Sladdar in till dagis fem i sju. Mamman nöjd. Mamman ringer sopis och undrar om möjligen ett blått skåp finns kvar som skulle ha slängts i torsdags. Ett skåp som mamman fått av en vänlig granne men att hon inte lyckats få tag i den vänliga grannen och bekräftat sin skåpkärlek och sedan åkte skåp och lövsäckar till sopis. Mamman ledsen. Sopis ringer och säger att skåpet är hittat. Lite skamfilat. Men någorlunda helt. Högst uppe på ett träberg. Mamman glad. Mamman kollar skåpet. Ska nog inte ha det i alla fall. Skönt. Skåpångest borta. Mamman går på morgonbön och flabbar vid fikabordet. Mamman skickar mail och har möte via länk. Mamman äter lunch och flabbar vid fikabordet. Mamman ringer upp arga människor som sedan blir lite ledsna. Som sedan blir lite mindre ledsna. Mamman ringer och ringer. Mamman har nytt möte i kommunhuset. Mamman drar ner garageporten mitt i huvudet och ser stjärnor och blir vimmelkantig och yr. Mamman visar kort på skåpet. Någon säger att det är fint och troligtvis ett överskåp som ska stå på en byrå. Mamman känner skåpångesten kryper på. Slår bort den. Mamman sladdar till dagis och kastar in femhundra ungar i bilen och drar iväg till orkesterträning. Mamman har laddat med risifrutti. Glad och nöjda barn äter raketsnabbt risifrutti i bilen. En säger hon har ont i benen efter skridskoåkning. Mamman tvingar barnet till orkestern ändå. Kastar ut femhundra ungar vid kulturskolan och sladdar hem en snabbis och hämtar Floriskorvens vattenflaska och de yttepyttiga små svarta gymnastiktofflorna. Passar på att fylla hela bilen med skräp som ska till sopis. Floriskorven flyger fram i gymnastiksalen. Lycksalig och glad. Mamman släpar med gympakorven till sopis och tömmer hela bilen. Åker därifrån och får värsta skåppanikattacken. Hjärtat panikflimrar och det dunkar i tinningarna. Skåpsvetten tränger fram i pannan. Tänker att det snart är för evigt försent. Mamman lämnar av tröttkorven. Ber snällt och får hjälp att hämta släpkärra. Åker till sopis. Hittar skåp. Livrädd för vildsvin och kastar upp skåpet svinsnabbt på flaket. Hon kan nästan skönja deras lysande ögon i mörkret. Åker hem. Kastar av astungt skåp på skräpgården. Det regnar.  Men mamman nöjd. Akut skåpångest borta. Rusar in och värmer frysta pannkakor och vispar grädde. Kraschlandar i soffan med femhundra ungar sekunden innan "Historieätarna" börjar. Korven somnar. Mamman somnar av och till. Säger godnatt till de femhundra. Tittar på Godzilla. Fyrtiosju reklampauser. Mamman somnar. Vaknar upp med ett ryck kvart i två. Stapplar upp och borstar tänderna. Upptäcker till sin stora fasa att sängen är obäddad. Mamman gristrött. Sunkmamman lägger sig utan lakan. Somnar på en sekund.

Jobb, jobb och jobb...

Tisdag
Mamman astrött. Väcker femhundra ungar och försöker borsta Florpans rastahår. Tar superlång tid. Lämnar över slavgörat till en annan. Mamman slevar i sig gröt med ena handen och lägger i tvätt med den andra. Viker tvätt och fyller diskmaskinen. Disk i hela köket. Hojtar femtio gånger att de måste rappa sig. Ett ledset barn. Sladdar in till dagis strax före halv åtta. Mamman inte nöjd. Dagiskorven håller krampaktigt mammans ben. Mamman också ledsen. Snäll fröken tar hand om gråtkorven och mamman vinkar. Lovar att göra fläskpannkaka. Mamman går på morgonbön och flabbar vid fikabordet. Mamman skickar mail och gör lite research och gör en powerpoint. Mamman äter lunch och flabbar vid fikabordet. Mamman upptäcker att USB-minnet är borta och får panik. Mamman ringer och svarar på samtal. Mamman får låna ett USB. Mamman håller föreläsning i nästan två timmar. Mamman nöjd. Mamman sladdar in till dagis och hämtar femhundra ungar. Kastar av en som ska gå på Konst. Åker till den utflugna och tänker våldgästa. Ingen hemma. Mamman åker och tankar bilen. Den utflugna kommer hem. Mamman ramlar in med de femhundra och myser och försöker krama den åliga terroristen. Mamman får en mormorsattack och får svårt att andas och älskar ihjäl sig. Hämtar konstflickan och åker tillbaka. Vägrar åka hem. Sitter till dödagar. Terroristens mamma och pappa gör fajitas. Ser gott ut. Mamman kastar in de femhundra och åker hem med några och tar med sig korven till affären. Mamman är en härmapa och handlar kycklingbröst och åker hem och gör superstark fajitas. Fläskpannkakesugna Bellevueungar protesterar. Sedan himlar de med ögonen och blir glada igen. Sedan frustar och fräser de lite då de upptäcker att den är skitstark. Fast god. Stark. Fast god. Mamman fyller en ny diskmaskin. Tvättar tre tvättar. Och stryker en som blivit febrig och sjuk på kinden. Mamman förfasar sig och tar sig för pannan och ser sträng ut och beordrar de friska och krya städning i bombrummet. Tänker sedan läsa saga. Försent. Lyfter in en liten korv som svimmat av i soffan. Mamman bäddar sängen. Känner sig nöjd. Kraschlandar i soffan. Äntligen. Tittar på GW. Proppar i sig röda Ferraribilar. Och Salt & Blandat. Och macadamianötter. Och salta jordnötter. Mamman är nöjd. Hon har det bra. Unge nr ett börjar kräkas. Strax efter nr två. Strax efter det nr tre. En råkar kräkas i sängen. Får lägga allt i tvättmaskinen. Mamman halkar till i en kräka på golvet. Tänker. Det går bra nu. Mammans hals snörper sig. Vill inte andas. Men måste. Är farligt nära hysterins avgrund. Vill bara ta in på hotell. Fly. Springa allt hon kan. Mamman kammar till sig och skrapar ihop sig och skärper sig. Skäms över sin uselhet. Ledsna barn kräks om vartannat. Mamman svimmar av och sover av och till några timmar.

Kärlek...

Oh noo....

Onsdag
Klockan ringer kvart över fem. Mamman går upp och sätter på sig cowboyscarf och plasthandskar och ser ut som hon ska sanera Tjernobyl. Skurar toaletten. Jättenoga. Flera gånger. Ledsna barn går upp och kräks om vartannat. En har somnat i soffan. Har lyckligtvis bara kräkts en gång. Mamman tvättar flera lakan. Och handdukar. Och nattlinnen. Och kläder. Torkar golv. Städar toaletten. Jättenoga. Flera gånger. Klappar på febrigt barn. Ringer och avbokar två tandläkartider. Ringer och mailar femhundra ställen och berättar att de femhundra blir hemma. Mamman avbokar inbokade möten. Mamman vädrar och hoppas spybacillerna ska fara åt fanders. Det blir svinkallt. Mamman bryr sig inte. Känner sig krigisk och vädrar lite till. De femhundra sover. Tungt. Mamman försöker roa liten korv. De kramas. Jättelänge. Korven tar fram tre pepparkakshjärtan och lägger på bordet och talar om att det betyder hon själv och sin mamma och sin pappa. Mamman känner sig grinfärdig och vill äta upp sin lilla pepparkakskorv. På studs och direkten. Försöker ta igen förlorad tid. Mamman hatar förlorad tid. Hatar.

Pepparkakskorven...

Torsdag
Mamman tar hand om fyra sjuka. De börjar friskna till och hojtar i ett efter vatten och skorpor och kex. Mamman far som ett skållat troll. Mamman trött. Undrar när det är hennes tur. Tappar kraft. Gör typ ingenting på hela dagen. Slö och slapp och likgiltig. Får inget vettigt gjort. Läser saga istället. Och snor ihop den utlovade fläskpannkakan. Som ätes under hurrarop och mmm och åhhh. Och med god aptit. Mamman somnar i soffan. Vaknar upp till något läskigt. Borstar tänderna och stapplar in och lägger sig. Somnar på en sekund.

Hopp om livet igen...

Fredag
Mamman vaknar kl 04 och har hon inte lite ont i magen? Det är nu det sker. Det är nu det händer. Tänker hon. Sen kommer hon att kaskadkräkas och svimma på hallgolvet. Och ingen kommer att märka det förrän solen går upp över Bellevuehuset. Där hon ligger i all sin skröplighet. Men intorkade kräkor på nattlinnet. Svag och eländig. Mamman kräks inte. Den patetiska mamman somnar om. Vaknar strax innan klockan ringer 06.30. Kramkalas med Floriskorven och sedan full fart. Väcka resten av högen. Kamma rastahår. Fläta rastahår. Leta gympagrejer. Borsta tänder. Baxar in de femhundra i bilen. Glashalt på trappen. Tjock is på rutorna. Utvecklingssamtal. Åker hem. Mamman tänker plugga. Hon har ju studiedag idag. Mamman går in i skafferiet. Rafsar och rotar efter något gott. Ser två pyttesmå musbajskluttar. Börjar hyperventilera och får en panikattack. River febrilt och kastar sjuttiosju påsar och paket med grejer. O´boy burken ramlar ner. Locket av. Två stora lådor med medicin åker ner i golvet med ett brak. Ett kexpaket går i tusen bitar när det landar pladask. Hon trampar på ett knäckebröd. Mamman tänker. Det går bra nu. Diskar allt och torkar av alla hyllorna och dammsuger och tvättar golvet. Det ramlar ut en hoptorkad död spindel och landar framför hennes fötter. Stor som en tarantella. Typ. Mamman börjar hyperventilera. Får en panikattack. Fejar och grejar. Det tar fem timmar. Tittar på klockan. Måste hämta Bellevueungarna. Får plugga hela kvällen istället. Kommer på att hon glömt att ta in posten hela veckan. Brevlådan bågnar. Dagiskorven gråter nonstop på ICA. Fast hon har glömt varför. Torkar sedan tårar och sedan går de till nyöppnade Jysk. Prinsessorna viftar med ballonger. Mamman glad. Glada barn. Sedan hem och Bellevuehögen fredagskraschar i soffan. Mamman gör mos och korv och chokladmousse och sedan smulas det med ostkrokar och Pringles och spills och skvätts med julmust så det står härliga till och det hörs höga skratt och flabb när Familjen Rysberg är på G. Mamman nöjd. Fast gnolar det inte lite därinne i magen? Är det på gång? Är det nu det händer?

Men hon tänker också.

Hatten av för alla enastående.

Och respekt.

Banne mig.Kram

Och Alfons är med... Och ICA-korven har lugnat ner sig...

Och äntligen helg...
8 kommentarer:

Anonym sa...

Åååh jag njuter så av din blogg! Brukar läsa men aldrig kommentera men nu måste jag bara :-) . Så underbar beskrivning av din vecka!!! Hatten av för alla ensamstående! Och för dig!! Önskar dig och hela ditt fina gäng allt gott!
Fredagshälsning från Kristina

Prinsessorna på Bellevue sa...

Men guuu vad jag glad jag blir!! Och varm i hjärtat! Man har ju ingen aning vem som läser och man bara skriver rakt ut liksom. Delar med mig av mitt liv. I dagboksform. Denna vecka... :)

Detsamma fina Kristina och mitt varmaste tack!! <3

Kram
Petronella

Anna sa...

Skrattar av din beskrivning men blir sen lite mer allvarlig och konstaterar att JA, det är så det ser ut...Men mitt i all misär ger de där underbara små juvelerna såååååå mycket energi, trots allt 😍

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! Ja Anna, det är ju så livet ser ut... :) Går ju inte at leva utan de där kräkungarna heller såklart... :) Tar en del energi, men ger mångdubbelt tillbaka!!! <3

Kram <3
Petronella

Mittgodastefinaste sa...

Vilken underbar text Petronella!!!

Stor kram //Jenny

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh!!! Blir såå himla glaad för det, Jenny!!!

Stoor kraam och tusen tusen tack!!! <3

Petronella

Anonym sa...

Hahaha.... Skrattar högt för mig själv. Älskar dina texter. Så målande och fantastiska.

Änglarna finns sa...

Hej!
Undra hur många gånger som jag skrivit i detta fält..hur mycket jag tycker om din blogg..och hur fantastisk du är på att skriva!!
Ännu en gång..skriv en bok!! Tänk om du skrivit en barnbok!! Hade gått upp som nr 1 direkt!!
Hoppas att du klarade dig från magsjukan och att alla mår bra nu..och att ordningen är återställd...haha
Ha en fortsatt ljuvlig dag och så klart även vecka!!
Kram Annika