Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

söndag 11 december 2016

Raggarrunda och när man är helrubbad...Först så tar de en förmiddagsfika och sitter och söndagsflabbar och går igenom senaste nytt. Och det som har varit och det som ska bli. Och mamman rufsar om sin stora unge och blänger sorgset och ser ut som en ledsen hund eftersom hon med Tuvstarrhåret har klippt av halva kalufsen. Hon med håret bara garvar och säger att mamman är patetisk och knäpp. Lätt för en att säga som har hår för tio. Tänker mamman tjurigt. Och fundrar någon sekund om det är klurigt att göra egna peruker. Av avklippt Rapunzelhår. Sedan glufsar de i sig potatisbakelser och myser på juliga Hembygdsgården ett tag. Sedan drar de iväg och sladdar på snöklädda gator och hela världen är florsockrad och pudrad och det är så fint så de får dåndimpen. Och sedan kör de en raggarrunda. Och spelar musik. Jättehögt. Och sjunger med. Jättehögt. Och går in på ICA och köper en kasse med godis. Hur mycket som helst. Bara för att. 

Hoppar in i bilen och vrålar och hojtar och tar selfies och snapchats och är helt urballade. Och mamman åker runt och pekar och visar alla ställen som hon har bott på. Och Tuvstarrhåret verkar måttligt intresserad och sjunger i högan sky. Och då gör mamman det med.

Till sist slirar de in vid det florsockrade Bellevuehuset igen och parkerar reggaebilen och den rubbade sexbarnsmamman går in och lägger en tvätt i tvättmaskinen. 

Och börjar bete sig som sig bör.

Och som det anstår.Kram

2 kommentarer:

Bosse Lidén sa...

Med snö du har hos dig. Det ser så mysigt ut. Kan du inte vara snäll och skicka ner lite snö till mig? Tack på förhand. Akta sexmorsryggen. :)

Det är så det ska vara i kontakten med våra älskade barn. Vi vuxna har alla åldrarna inom oss. Tyvärr vågar, vill inte, har alltför många glömt det med tiden. Du och jag verkar ha det kvar. Lova att inte bli helt vuxen. :) "Att alltid vara en smula barn är att vara verkligt vuxen". Den texten (citatet) fick jag av en tjej en gång i tiden.
Kraaam Bosse

Prinsessorna på Bellevue sa...

Lovar på hedersord!!! :) Jättefint citat, det ska jag bära med mig!!!

Kraaaam
Petronella <3