Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

torsdag 7 augusti 2014

Världen blöder och det är så fruktansvärt fel...

Godkväll!


Om man försökte förtränga och skjuta bort att hela skogen brinner och att fler än någonsin kämpar därute så kunde man låtsas någon sekund att det aldrig har hänt. För solen lyste idag och blå himmel här och där. Ingen klaustrofobisk dimma och eldlukt. Men man bär med sig det hela tiden. Och man lider så med de som drabbats så hårt. Tänkt på den polis som skadat sig idag. Och hur allt är som en mardröm. Att vi inte är odödliga. Osårbara. 

Tänkt så mycket på den övriga världen. Att jag har fått känna på en promille av den rädsla och skräck. Som dem. Som dem som förlorar sina hem. Sin familj. Sina barn. Varje dag. Där det inte finns några färger kvar. Där bomber faller. Färgar världen grå. Att inte ha något kvar. Ingenting. Något är fel. Så fruktansvärt fel. Tragedier som går över ens förstånd. Omöjliga att ta in. 

Tänkt att jag är tacksam.

Jag har känt solen mot min kind idag.

Och jag ser färger.

Och jag kan andas.

Och jag är tacksam.


Kram


9 kommentarer:

testar sa...

Ja det är så svårt när en bit av ens land brinner, som för oss, här, nu. Tänk då när hela ens land brinner, hela... och ingen människa man känner är trygg.

Prinsessorna på Bellevue sa...

Ja, testar... Det går inte ens att föreställa sig... Det är helt omöjligt... Att landet brinner och inget finns kvar...

Kraam
Petronella

Hemma på Sjuan sa...

Tänkvärda ord du skriver! Fruktansvärt för alla drabbade, kram Suss

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Nog blir man varse hur liten den enskilda människan är när en sådan här sak händer. Allt är inte så självklart tryggt och bra när en från början mindre händelse som borde varit hanterbar kan få enorma proportioner! Det skapar många tankar och tacksamhet mot dom som sliter med allt där i händelsernas centrum. När man så småningom summerar allt som hänt, så kommer det förhoppningsvis något positivt ut i slutändan genom all erfarenhet och alla ökade lärdomar man fått på vägen.
Det här var ju en sak som "ingen trodde kunde hända". Medmänskligheten har ju visat sig vara otroligt stor, det i sig är ju helt fantastiskt!
Kram och var rädd om dig! Åsa

Prinsessorna på Bellevue sa...

Kram tillbaka, Suss!

Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Stor kram till dig, Åsa! Och många kloka och tänkvärda ord. Och visst blir man förundrad över all medmänsklighet och kämparanda som finns. Och över alla hjältar där ute som sliter som djur... Måtte det bli ett slut på detta snart..

Kraam
Petronella

Fru Eriksson sa...

Detta är ofattbart hemskt & det känns i hjärtat - Lider med alla drabbade,djur som människor & beundrar de som kämpar!

Du skriver så bra & ...Visst Är man Tacksam även om hjärtat värker/Kram fina du

Lena sa...

Tänkvärda ord! Tänker på det ibland. Hur de har det i de där länderna med krig hela tiden. Att ta steget och lämna allt. Till och med flytta till ett annat land med ett språk man aldrig hört förut!

Men det är säkert lika mentalt stressande för de (er) som lever nära branden. Att inte veta när det ska sluta och hur!

Kram Lena

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fruktansvärt med branden. Jag har gått brandvakt efter att militär och brandmän var klara när det brann här i Värmland, det var som ett svart helvete. Så nog ska vi vara glada att vi lever och andas.
Ha en fin helg
Stor kram/AM