Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 5 augusti 2014

Brandröken ligger som Lutzendimman...

Godkväll!

Vår trädgård i eftermiddags...

Det är otäckt. Läskigt. Brandröken ligger som Lutzendimman över Fagersta. Vi gör inget annat än att titta på nyheter och hålla oss uppdaterade. Vi fasar för att elden ska sprida sig. Och det gör den hela tiden. Åt olika håll. 

Vi väntar på vattenbombplanen som aldrig kommer. Det är stekhett. Snustorrt. Solen orkar inte genom molnen. Det luktar eld. 

Vi är rädda.

Vi tänker på dem som drabbats så hårt. Redan.

På dem som kämpar i skogen.

På min bror med familj som bor i Norberg.

På vindarna som byter riktning. Och fart. På eldklot som rusar i luften och tar eld i trädtopparna. Eld som sprider sig som en löpeld. 

Vi är rädda.


Kram

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är fruktansvärt sååå hemskt :(
Tänker på er,de drabbade & alla i närheten - ber en bön från hjärtat/Kramar om

Helenas enkla vardag sa...

Jaa det är verkligen riktigt otäkt. Svårt att förstå att elden inte går att rå på. Otäkt med alla som drabbas människor och alla djur. Såg dig nyss på tv' n tyckte jag..
Kram Helena

Ninni - La Dolce Vita sa...

Vi åkte från Ombenning i söndags då vår semester var slut och så tog elden en sån väldig fart i går. Har kontakt med vår granne flera gånger om dagen för att kolla läget och nu sist undrade han om han skulle rädda något åt oss om de måste ge sig av. Ja, vad säger man. Det är bara tomt i huvudet och hjärtat blöder. Jag gör som du, sitter på jobbet men kan inte jobba utan följer TV-nyheternas, tidningarnas och länstyrelsens uppdateringar. Må nu regnet ösa ner och planen äntligen börja vattenbomba. Tänker på er. Kram Ninni

Änglarna finns sa...

Förstår dej! Att ni är rädda alltså!
Tror knappt att jag kan förstå, varken hur stort området är...även om jag sett kartor..eller hur det känns att vara mitt uppe i det. Vilken maktlöshet!
Hoppas och håller tummarna för att dom snart får det under kontroll!
Ha det så bra du bara kan, vännen!
Kram Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack alla rara, fina!! Ja, det är hemskt här. En mardröm som man önskar man kunde vakna upp ur... Och Ninni, förstår att du är superorolig för din fina lilla stuga. Har vänner i byn och de är också jätterädda... Allt är så himla läskigt!! Man kan inte tro att det är sant! Och ja, Helena, de säger att jag var det... ;)

Kraaaam på er alla!!!
Petronella

Tiger sa...

Förstår er oro och rädsla. En känsla av maktlöshet att det inte går att stoppa elden. Hoppas verkligen att det kan komma regn som hjälper till att hejda eldens framfart. Tänker på er och alla som drabbas.

Kram
Elisabet

HWIT BLOGG sa...

Jag förstår verkligen det, att ni är rädda! Hoppas dom får stopp på detta snart...här på ön öset regnet ner så jag hoppas det kommer till er snart! Ni behöver det bättre!
Stor kram,
Titti

Anonym sa...

Hoppas de franska flygplanen har dykt upp. Det behövs vanligt regn också. Lider med er. Kram Bosse

VisaLiza sa...

Verkligen helt ofattbart och fruktansvärt! Hoppas på ordentliga skyfall och hoppas att branden snart är under kontroll. Kramar Liza