Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

söndag 30 mars 2014

När marsgräsmattan inte är så där aprilstickig utan mer som i sköna maj...

Godmorgon!


Det är klart som korvspad att man somnar som en bebis och som en klubbad oxe om det är fullt program non stop och hela tiden och späckade dagar och inbillar sig att när man kraschlandar i soffan med godisskålen att man ska hålla sig vaken när man är tvungen att halvt ointresserad sympatititta och hålla sällskap när flickor på F absolut måste se på Let´s Dance och Gladiatorerna.

När man har farit hit och dit och här och där och stått i ett glassigt solskottshörn ett par timmar och sålt snorbilliga kläder på klädbytardagen. Och kommit hem med en fullproppad kasse med så söta Florpiskläder så man får dåndimpen. Och när man äntligen och till sist fick storma in på Lövparkens Trädgård med andan i halsen och bli helt knäpp över allt vårfint och vackra krukor och saker så man tappar besinningen helt och glömmer bort att fota och bara tar ett endaste ynka.

Och när man tokrensat i Bellevuehuset som är helt upp och ner, fast när man inte orkar bry sig eftersom  dagarna är så marsvackra och gräsmattan inte är geggig och aprilstickig utan grön och mjuk som i sköna maj och när man kan plantera penséer och grannarna sätter upp studsmattan och tar bort presenningar över utemöbler och grannbarnen springer vårglada och shortsklädda och när ens egna hög rusar yrsliga och lite sommarberusade omkring i sandaler och en liten Floriskorv som insisterar benhårt på att hon ska ha finskor ute och hoppar lyckligt omkring bland kvarglömda och samvetsfyllda höstlövshögar och när man högtryckstvättar uteplatsen och liksom kan ha korsdrag i hela huset och när man struntar fullkomligt i att man kan knappt kan titta ut genom dammiga rutor eftersom man är så himla själaglad att den här våren är förlåtande tidig och solen lyser och att det är helt omöjligt att vara annat än lycksalig och sorgfri.

Och när man har glada barn hemma som fortfarande är upprymda efter fredagens extremt spännande teaterupplevelse när de fick åka tåg med mormor och farmor och sedan se "Trollkarlen från Oz" och komma hem typ mitt i natten med prassliga godispåsar och så spralliga och uppspelta att de knappt kunde somna.

Och idag är det söndag och det vankas återigen kalas och den där supertidiga våren är på besök igen och mamman spelar Markus Krunegård - Du Stör Dig Hårt PÅ Mig på repeat. Högt så det ekar i hela huset. Och är nog lite kär.

Och är lycksalig och sorgfri.


Kram

Lööööövis har öppnat!

3 kommentarer:

Solglitter sa...

Vilken underbar bild!!
Ja nu är det riktigt njutbart ute i det fria :)
~Ha det fortsatt gott vännen~
Kram Lollo

Anonym sa...

Ljuvligt & ...Jag längtar sååå till strumporna åker av hihi

/Kram i goaste vårsol!

Hanna sa...

Härliga våren.
Ha en fin söndagskväll
HAnna