Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 23 augusti 2013

Älska henne så det gör ont...

Godkväll!


Får vara försiktig så jag inte väcker henne. Lägger varsamt över henne täcket. Så hon inte ska frysa. Lägger mig nära. Håller hennes lilla hand. Pussar henne på lilla pannan. Stryker bort håret. Snusar henne i nacken. Älskar henne så det gör ont.

Snart och alldeles för snart. Och inom kort. Undrar hon hur länge hon får vara ute. Och vill låna mitt läppstift. Och grubblar över gymnasieval. Och ängslas över uppsatser och betyg. Gruvar sig över prov och prestationer. Oroar sig över sitt utseende. Och gråter över obesvarade blickar. Och olycklig kärlek.

Och då får jag hålla hennes hand. Och pussa henne på pannan. 
Stryka bort håret.

Och älska henne så det gör ont.Kram

12 kommentarer:

Fru Eriksson sa...

Naw...Sötis/Kram Annmi

bosseliden sa...

Tiden springer iväg så fort. Det gäller att njuta av varje stund och ögonblick. Vara tacksam för stort och smått. Inte hoppa på stresståget och måstemaskinen. Istället smekas av stunden. Så som du gjorde här. Då kommer sex tjejer för alltid att älska sin mamma över allt annat på jorden. Kram

Anonym sa...

Dina ord träffar rakt i hjärtat!<3
Såå fint du skriver...!

Hanna sa...

så fint du skriver.
Ha en fin helg.
Kram
Hanna

Malin - Stjärnflocka sa...

Ja, det är märkligt att kärleken ska göra så ont :)
Kram

Ekenäsliv sa...

Så fint... och precis så man funderar och oroar sig..
Ryser till, alltid så gripande.
Önskar dig en fin helg!
Kram Anna

MammaTillTre sa...

Vackert! Jag blev mamma till min tredje skatt för snart 3 månader sen. När jag ser och läser om dina fina barn känner jag att det kanske blir en fyra sen ändå... fast vi sa vi var nöjda med tre... tack!

Villa Hasselbacken sa...

Så sant och så klokt!!!
Ta vara på tiden den flyr så fort...
Kram Lena

Villa Freja sa...

Du skriver så vacker att jag blir alldeles gråtmild.
Kram.

Lena - gott för själen sa...

Så vackert du beskriver känslan! Blir rörd. Jag brukar fortfarande tvångs-snusa på vår nittionåring. Hihi.

Kram Lena

Vardag och flärd sa...

Ja, så är det! Jag har mina barn och barnbarn hos mig denna helg och jag gråter ibland av kärlek till dem. Mitt minsta barnbarn på 4 månader har jag legat hos och snusat på när han sov, då grät jag. Kärleken till barnen är den vackraste och starkaste kärlek som finns.
Kramar Eva

Blommiga Rutan sa...

Hej Pernilla!

Så fint du skriver! Det riktigt kniper till i hjärteroten när jag läser ditt inlägg! Kan inte hjälpas, måste gråta en liten smula över tiden som går så fort, var tog alla åren med små barn vägen?
Är glad att jag hade förstånd nog att njuta och ta tillvara varje dag, glad att ekonomin inte var det viktigaste när jag bestämde mig för att vara hemma tills de började lekskolan, 6 års som det heter nu förtiden.
Men just det här du skriver nu, sådana tankar får mig alltid att gråta, som när Abbas, Slipping trough my fingers spelas, då vet barnen att mamma alltid fäller några tårar, går inte att undvika.
Sedan så är det ju så att det är väldigt roligt med vuxna barn också, på ett annat sätt. Shoppa, äta middagar, resa ihop, fantastiskt kul att göra detta med sina vuxna barn. För att inte tala om lilla barnbarnet Selma, vilken lycka!!!

Kramar till dig och tack för en fin blogg som det alltid är lika roligt att läsa
Anncathrine