Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 27 februari 2015

En hyllning till ett liv...

Godkväll!
Då har vi hyllat barnens farmors liv och det var vackert och sorgfyllt och många minnen som passerade revy och en rivande längtan i ledsna och saknande hjärtan som vill spjärna och streta emot och vrida tillbaka tiden och inte vill inse och inte vill tro och det där aldrig mer. När det liksom går upp och sjunker in och det värker och smärtar så hjärtan går sönder och trasas itu. Och gör så ont. Och barnbarn som saknar och lider brist och trängtar. Efter en älskad farmor.

Och söner och svärdöttrar. Och syskon. Och släkt. Och kära vänner.

Likaså.

Hon fattas oss alla. Och det är så tomt.

Och barnen hade ritat fina teckningar som de lämnade och de mindes när de var på den fina föreställningen "Trollkarlen från Oz", för ett år sedan. Som var en julklapp från farmor och mormor. Och vi lyssnade på att det finns ett annat land. Ovan regnbågen. En annan värld. Om drömmar som man vågar drömma. Kan besannas. Där inga bekymmer finns. Och där blå fåglar flyger. Så kanske även jag?

Somewhere Over The Rainbow - Judy Garland (The Wizard of Oz)

Och det gick en vind över vindens ängar genom kyrkorummet och man kunde nästan höra hur det fladdrade till i en tyllgardin. Och det var sol och blomdoft och björklövssalar och gulnande fotografier. Och havet var aldrig så skimrande som då. Och fälten och ängarna och träden var aldrig så vackra. Som då. Och blommorna aldrig så ljuvligt doftande. Och till och med självaste Elvis fanns med i kyrkbänken längst bak. Och nynnade. Love me tender. Love me sweet.

Och samtidigt som allt var så sorgligt och ledsamt och hjärtskärande så var det också himla fint.

Och omslutande.

Och varmt.

Och vackert.

 En hyllning.

Till ett liv.
Kram

9 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Sorgligt och mista svärmor, skickar en stor kram till dig.
AnnaMaria

Hemma på Sjuan sa...

Sorgligt. Men visst är det så som dottern säger, vissa kommer vissa går.
Fina bilder på dina tjejer. Kram Suss

LOPPISLIV sa...

Så ledsamt! Stor styrkekram till dig <3

Anonym sa...

kära barn o barnbarn! sorgesamt o vackert på samma gång, så många roliga minnen som passerade revy, saknar bea så fruktansvärt mycket, det var ju vi som skulle fortsätta umgås med varandra o med min ma o alla gemensamma ungar tillsammans i all framtid liksom, trodde man!! men hon hade fått sin stund på jorden o det är bara att acceptera trots att det svider!kramar till dig som kan sätta ord o mening på allt det fina!! kel

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack snälla AnnaMaria! <3

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Ja, jättesorgligt Suss. Och man önskade alla fanns kvar för evigt...

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack snälla Loppisliv!

Kram
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Älskade mamma!
Det är precis så man tänkte och att alla liksom kommer finnas för evigt!! Åtminstone i massor av år framåt och jag förstår hur mycket du saknar henne och ni blev så goda vänner efter att hon flyttade hit... Ja, det gör ont. Och saknaden är så stor...

Varmaste kramen
Pella

Anonym sa...

Blir oerhört rörd & berörd i mitt ♡ -a ...
Kramar om & beklagar sorgen!