Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 1 oktober 2013

Sagan Om Ringen och varför jag älskar sagor...

Godkväll!

Bild lånad från google

Tror att det är den där kampen mellan det goda och det onda. Där det goda alltid vinner till slut. Där man bildar brödraskap. Där man håller ihop. Vad som än händer. Till livets slut. Aldrig mindre.

Där man kan offra allt. Gå in i döden. För andra. För det som är rätt.

Att man även får slåss mot sina egna demoner. Vänskap som sätts på prov. Att man kan få känna rädsla. Svaghet. Bräcklighet. Att man måste lita på sina vänner. Att man tillsammans kan utföra stordåd. Mirakel. T o m rädda hela världen. Även fast man är liten. Och rädd. Och man gör det ändå.

Tapperhet och hjältemod. Att man inte sviker löften.

Kurage.

Tror det är därför jag gillar sagor.

Där allt är möjligt. Där inget är omöjligt. Där det alltid finns hopp. Ända tills det är slut. Helt slut. Där man aldrig ska ge upp.

Aldrig någonsin.

Och jag gillar lyckliga slut.

Magi och drömmar.

The Lord of the Rings - Samwise the Brave


Kram


7 kommentarer:

Fru Eriksson sa...

Älskar Sagor & Barnböcker <3
Men nu har jag läst en Ny roman hihi & faktiskt använde uttrycket som passar så bra i din blogg " skrivet av hjärtats penna"

/Kramar Annmi

Villa Björkenäs Backen sa...

Jag gör det också !
Och lyckliga slut ska det vara !
Du kan skriva så bra...önskar dig en fin kväll !
Nu blir det soffmys med dom stora barnen!

Kram på dig

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Du är såå duktig att skriva..:-)

Önskar dig och din fina familj en fin fortsättning på veckan
KRAM

Välkommen Hem! sa...

Du måste ha varit en sån där bedårande, skör, jungfrulik och alldeles, alldeles underbar sagoprinsessa i ditt förra liv!
Varmaste kramen!
Judita

Marie sa...

Jag älskar också sagor precis som du och så bra du har beskrivit anledningarna till varför man gör det, jag kan bara instämma i allt.

Kram Marie

Lena - gott för själen sa...

Håller med om allt du säger. Men när sagor och filmer kommer till det onaturliga har de tappat mig. Jag har försökt och försökt att både läsa och se Sagan om ringen och väntar på att det bra-iga som alla pratar om ska börja. Jag fixar det inte. Men kom igen, människor kan inte flyga, så enkelt är det ;-)

Sen kan jag absolut tycka att filmen (filmerna) är fantastiskt vackra och tekniskt avancerade och bra skådespelarinsatser o s v.

Kram Lena

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hahaha! Vad gulliga och roliga ni är! Jag är ju en sådan som gillar att drömma mig bort och jag är väl medveten om, och har flera kompisar, som inte fixar just "Sagan om Ringen". Antingen älskar man den, eller så tycker man den är jobbig och larvig och det är tur att vi är olika... Just det där att allt kan hända, tilltalar mig i sagor över lag...

Kraam till er alla goa!