Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 24 mars 2017

Att spara chanser och det sjukaste som hänt...

Bild från Fagersta-Posten

Och efter att legat sömnlös och grubblat och bitit på naglarna i typ en vecka och vänt ut och in på sig själv och slitit sitt ångestfyllda hår och hålögt ställt allt hopp till en efterlängtad tjänstledighet som inte blev beviljad högst däruppe i toppen trots att den tärda pärmvärldsmamman erbjudit sig att jobba 25 procent under tiden för polisen så blev det ett nej. Besvikelse och bedrövelse såklart. Och inte skulle den slutkörda hinna säga upp sig heller. Och det är liksom då det typ bara finns så fina underbara människor som säger att chansen finns kvar. Närhelst som. Välkommen till oss om du vill. Sen går bra.

Och nu kan den där uniformsmamman äntligen sova igen och blir varm i hjärtat av att chanser kan sparas. Att inte sista tåget har gått. Att man snopen står kvar där på perrongen. Att det är för evigt försent.

Och sedan åker hon till Malmö och förkovrar sig och sedan händer det sjukaste. En dag efter att hon kom hem fick hon veta att hennes älskade bror åkt i samma plan som hon åkte i. Suttit på fönsterplats på samma sida som hon gjorde. Några rader bakom. Åkt samma buss på flygplatsen. Befunnit sig ca 2 m från henne i bussen. Och den ena visste inte om den andra. Båda har gått ut ur bussen samtidigt. Gått igenom samma terminal. Men inte sett varandra. Och hon minns att hon fick en känsla av att stanna till i terminalen. En känsla av att hon skulle träffa någon. Såg sig omkring. Saktade in. Letade. Spanade. Men skakade av sig känslan och fortsatte att gå.

Sensmoral. 

Tjola inga känslor. 

Och tjola inga chanser.

Och det finns faktiskt snälla människor som säger.

Sen går bra. 

Sen går bra.

Och tack gode Gud för dem.

Och sen får framtiden utvisa.


Fredagskram och tusen tack för all pepp!

Kanske en dag...       (Bild från nätet)

6 kommentarer:

Hemma på Sjuan sa...

Åh vad tråkigt tt du inte fick chansen men skönt att den ändå finns kvar. Och så galet att ni satt på samma flyg och buss utan att se varandra brodern och du. Ha en fin helg, kram Suss

Välkommen Hem! sa...

Ge inte upp! Klart att det blir du snart! Kraaam!

Annika sa...

Håller tummarna att du snart får ta chansen. Har läst i kapp lite på bloggen och jag älskar hur du skriver. :) Varm kram Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Kraam finaste raraste Suss!!! Det ordnar sig och gör det inte det så gör det nog det ändå... ;)

Ja, visst är det sjukt... :)

Kraam
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Kraam finaste rara Judita!! Du är så snäll!! <3

Kraam
Petronella

Prinsessorna på Bellevue sa...

Annika!!

Men guuu, vad glaad jag blir!! Varm i hjärtat och så tacksam!! Tack!! <3

Kraam
Petronella