Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 7 oktober 2016

Inte för allt i världen skulle hon vilja vara utan detta...

Godkväll!Och hon är liksom fortfarande där. Promenerar på kullriga och branta små gator. Andas sommarluft och varma septembervindar blåser i hennes hår när hon åker femhundramiljarder miljoner varv runt Paris. Memorerar allt. Suger in. Går i vackra parker. Sitter på en stentrapp nedanför Sacre Coeur vid midnatt och vill inte gå in. Vill inte missa. Vill inte sova. Inte för allt i världen.

Inte för allt i världen vill hon vara utan denna stund. Vill bara åka och hämta dit de där femhundra Bellevueungarna och sälja klabbet och börja ett nytt liv. Och fundrar på om någon skulle vilja anställa en pärmvärldsmänniska som jobbat i hundra år.

Och Paris vaknar sakta och mjukt och på Montmartres gator är det stilla och hon biter i en croissant och vill inte vara utan denna stund. Inte för allt i världen. Sväljer en mun créme de chocolat. Skrattar med de finaste vännerna. Gör upp planer för dagen. Och på kvällarna kan hon inte se sig mätt på utsikten från den lilla franska balkongen. Sitter på sängkanten och ser ut över staden. Länge sitter hon där. Och det där Eiffeltornet som hon minsann hjältemodigt har besegrat slutligen och till sist lyser i allsköns färger i fjärran. Myllrande gator med glada människor långt därnere där det är lördag hela veckan. Och inte för allt i världen vill hon vara utan denna stund.

De sitter på otaliga små restauranger och caféer i de ringligaste små gränder. Äter sjuhundra créme brulée var och vill äta sjuhundra till. Det lilla brända sockerskalet krasar mellan hennes tänder och hon är i himlen och inte för allt i världen vill hon vara utan denna stund.

De går omkring i Latinkvarteren. Tar sig en tur till Maraiskvarteren. Andäktigt kliver de in i Notre Dame igen. Och hon tror sig se den där rara Quasimodo däruppe ovanför de branta pelarna. Och Fantomen skymtar de också där han sitter i ett hörn i sin loge på L´Opéra Garnier. Och de går hukade i kusliga katakomberna. Håller varandras händer när de går in i de dödas rike. Och de går till Montmartres vackra kyrkogård. Och de är andäktiga och ödmjuka. Och tysta. En Aristocatskatt springer hastigt förbi framför deras fötter och hoppar smidigt och graciöst upp på en sarkofag med vissnande rosor på locket. 

Och de går igenom Napoleons Triumfbåge och återigen häpnas hon över Louvrens storslagenhet. Hon borstar bort lite damm på skorna och sätter handen i pannan för att skyla sina ögon från den starka Parissolen för att kunna se bättre. För att memorera. Vill inte missa. Inte för allt i världen. Känner den där enorma tacksamheten. Och det nyper i hjärtat.

Och inte för allt i världen skulle hon vilja vara utan detta.

Inte för allt i världen.

Och hon är liksom fortfarande där.

Och inte här.


Kram6 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej!
Det är en fröjd att läsa din blogg! Jag har skrivet det förr och skriver det som sagt igen! Du borde skriva en bok!!!
Underbara bilder och jag förstår att du älskar Paris! Håller med dig..är en fantastiskt stad..även om jag aldrig vågade mig upp i Eiffeltornet! Modiga du!!

Ha en fortsatt fin dag!!
Kram Annika

Prinsessorna på Bellevue sa...

Tack raraste finaste Annika!! Blir såå glaad av dina ord! Jag önskade också att det kunde bli verklighet... <3 Ja, Paris är magi, älskar staden!!!! <3

Ha en bästa söndag!! :)

Kraam
Petronella

Anonym sa...

Fantastiskt! Förstår din känsla och det är underbart att läsa att andra känner som en själv. Fast jag skulle vilja sälja klabbet för en helt annan stad.... Jag väntar också på din bok <3

Prinsessorna på Bellevue sa...

Hej Anonym!

Den där känslan är så himla svår att stå emot... Just nu är det liksom bara det som gäller... ;) Ska vi gört? :) :) :) Åhh, gulle dig!!!!! <3 <3 <3

Kraam
Petronella

Mittgodastefinaste sa...

Hej Petronella!

Underbart ni verkar ha haft det!
Jag var på städdag med din moster bla här i vår lilla villaförening för ett par veckor sen!
Världen är liten! Jag sa att hon skulle skicka över dig till mig om du hälsar på henne!

Kram Jenny

Prinsessorna på Bellevue sa...

Åhh, Jenny!!!!! Gulliga du!!! Det skulle jag verkligen vilja!!!! <3 <3 <3

Kraaam
Petronella