Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 17 juni 2014

Med stjärnorna och fullmånen som sällskap…

Godkväll!

Fina systrar...

Grattis Fideli!

 Har man haft två veckor med flytt och fejande och fixande och planerande och trixande och grejande och ett kalasande och sjuttiofem avslutningar och natt efter natt med för lite sömn och matlagning till ett helt kompani med stjärnorna och fullmånen som sällskap och sedan student och världens party på det och såklart efterföljande kalasfejande och undanplockande. Ja, då blir man liksom lite urlakad och dan som förälder. Lite urvattnad och slut som artist.

Och det kanske inte är så konstigt att disktrasemamman och den slutkörda pappan sitter lite håglösa och hålögda i soffan och liksom bara är och kommer sig inte för, eftersom kroppen bara skriker efter vila och sömn. Och att lugnet har lagt sig och stressen flytt sin kos och att man äntligen kan andas lite djupare och inte bara sådär ytligt och snabbt. Eller springa till affären varannan timme och köpa allt man glömt.

Men de sitter också där och är så lyckliga och glada att deras äldsta flicka på F äntligen har tagit studenten och att allt var så fint och de är så stolta och de är så glada över att den där studenten vaknade upp dagen efter och sade att det var den bästa dagen i hennes liv.

Att det kom så många vänner och att hon blev så uppvaktad och alla var glada och natten var lång och det var ballonger och bål och solen sken och himlen var blå och det var musik och gitarrspel och kramar och sång och god mat och fjorton tårtor och fäkta lite med knotten och rolig tipspromenad och paketöppnande och skratt. Och firande av liten Filippa som nyss fyllt år och hurrande och grattande.

Och att inte ljusen i kandelabrarna blåstes ut förrän det började ljusna och juninatten var iskall och filtar över axlar och fullmånen som lampa.

Det var en magisk kväll.

Och Fideli var nöjd.

Och en epok var över.

Och något annat tar nu sin början.


Kram

Lördagens fest...

Välkommen!

Filippas födelsedag firades också...

Kalas in till sena natten…

6 kommentarer:

Ekenäsliv sa...

Nä det är inte konstigt att du är slut som artist just nu. Men snart kommer du igen, när vindarna blåser varmt igen och solen värmer våra näsor på nytt.
Ha en riktigt fin midsommarhelg!
Kramar Anna

Änglarna finns sa...

Dessa underbara inlägg som du alltid skriver! Du kan verkligen konsten!!
Ja du tänk vilken lycka detta med att ta studenten! Man blir liksom vuxen på riktigt, på något sätt!!
Mysigt att även kunna fira en födelsedag...och Tänk..jag förstår att ni är trötta!
Önskar dej en riktigt God Natt!! Kram Annika

Tiger sa...

Grattis till söta studentskan och hennes stolta föräldrar! Bara att ladda för midsommarfirandet... ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Lena sa...

Nä, det är verkligen inte konstigt att ni är trötta! Skönt att det är över och skönt att hon är nöjd!

Önskar dig en härlig midsommarhelg!

Kram Lena

HemkäraHanna sa...

Det tar allt på krafterna att styra med kalas och avslutningar. Vad härligt att hon blev så nöjd. Hoppas nu verkligen att ni får tid att vila upp er, det förtjänar ni hela bunten.
Kram!

Urstarka Jag sa...

Hej! Oj, mamma till sex! Jag är mamma till tre nissar och kan tycka att det är tufft ibland.