Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 10 juni 2014

Bland Bullerbyhus och prästkrageängar...


Godmorgon!

Rutschkanekorven...

Det är inte klokt vad det är spännande när man är en liten Floriskorv och får hänga med Filippa och hennes skolklass ut på landet och andas lite landsluft och vifta bort lite flugor och kika på superstora och superspännande tjurar och få besöka hytten på en enorm skördetröska, precis om de andra ettakluddarna, och sitta på lastpallar och få sig lite vatten i stekande junisol och få låtsasköra en traktor och sitta jättehögt uppe. Och titta ner på mamman långt därnere.

Och det är inte klokt vad man kan bli förbaskad och arg när man liksom känner att det här är nog mitt kall i livet att sitta vid den där enorma ratten och när mamman till sist och till slut måste bända bort fingrarna från ratten eftersom det står en hoper andra låtsaskörsugna barn i kön nedanför och en liten korv är alldeles illröd av traktorilska och skriker som en stucken gris och så pass högt att den snälla bonden öppnar dörren till en ännu större traktor enbart för lilla bondkorven. Och det inte är klokt hur lycklig och glad man kan vara när man får sitta där uppe i skyn och ratta den där traktorn hur länge som helst och ända tills man liksom är helt nöjd och körmätt.

Och när man dessutom efter allt kul får leka med två kompisar och hoppa studsmatta och jaga katten, som är alldeles chockad och springer och gömmer sig när det kommer sådana där kattokiga stadskorvar på besök. Och sedan åka rutschkana tills man kroknar och dricka jordgubbssaft och kladdkakemuffins bland Bullerbyhus och prästkrageängar.

Ja, då är det inte klokt vad man kan vara är nöjd och förnöjsam.

Efter en sådan dag.


Kram

Spännande tjurar som tycker stadsbarnen är lite spännande också...

Vattenpaus med storasyster...

Stolta traktorkorven…

Vad månde bliva...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart & sista fotot är ljuvligt hihi ...
Ha en härlig dag/Kram

Annas röda stol sa...

Finfina foto på söta tjejer! Ha det fint i sommarhettan. Kram Anna

Ekenäsliv sa...

Så mysigt! O fotona är ju bara ljuvliga på dina prinsessor:)
Kram Anna

Mittgodastefinaste sa...

Det är klart att lilla Flora ska få köra traktor riktigt riktigt länge!

Många kramar till dig!

Kram jenny