Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

måndag 4 maj 2015

Spirande vår och sköna maj och ett helt liv som passerat...

Godkväll!


Felicias fina majbrasa...

Och så har det nästan plötsligt gått en vecka igen. Och mamman och pappan har haft en varsin elefant på bröstet. Men nu är äntligen och till sist en älskad svärmor, farmor och en mammas hus tömt och städat. Och ett helt liv har passerat genom våra händer och det var med både ett tungt vemod och samtidigt ett lättat hjärta som vi låste dörren igår.

Och då var det snöstorm i januari. Och nu är det spirande vår och sköna maj. Och björkarna har slagit ut och det är full blom i rabatten och vitsippor som trängs i backen. Men det gör fortfarande ont. Och det är fortfarande omöjligt att ta in. Och vi tror fortfarande och är fast övertygade om att hon nog snart kommer farande i den röda bilen. Eller på cykeln. Med blåbärsfingrar och hemgjord saft i korgen. Har bara haft lite semester.

Men vi har firat Valborg och stått och tittat på den gigantiska elden tills kinder blev kokheta och känt att nu är det minsann vår på riktigt.

Och igår hade vi vispad grädde i hennes fina skål och vi åt kladdkaka med banan och njöt av solen som lekte tafatt däruppe bland stojiga moln och vi tyckte nästan att hon vinkade till oss där vi satt på nyutplockade utemöbler. Och mamman var så där in i bängen bänklycklig och hängatvätt glad igen.

Som hon brukar vara.

Så där i början av maj.


Kram
Inga kommentarer: