Godkväll!
Det finns saker som smakar som en bit av himmelen eller som är som det där kvällsdoppet efter en het sommardag och är som det där saftglaset när man törstar och som de där blickarna när man är hopplöst kär och är som den där lilla handen i sin och när hjärtat liksom skrynklar ihop sig.
Det finns saker som är så goda att man liksom stannar upp.
För ett ögonblick.
Och hjärtat liksom skrynklar ihop sig.
Lite.
Varsågoda!
Tarte au citron
8-10 bitar
Pajdeg
2,5 dl mjöl
1,5 msk socker
2 krm salt
125 g kylskåpskallt smör
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
0.5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal och saft (1,25 dl) av
två ekologiska citroner
Gör så här:
Blanda mjöl, socker och salt och tillsätt det kalla smöret i bitar. Nyp ihop med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt i matberedare. Tryck ut degen jämnt i en avlång pajform med de ungefärliga måtten 34 x 11 cm. Låt vila minst 30 minuter i kylen. Sätt under tiden ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills degen börjar få form.
Rör under tiden ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa ner mjöl och vaniljsocker och därefter skal och saft av citronerna. Häll den lösa smeten i pajskalet och grädda ytterligare ca 12 minuter tills pajen har stannat, men fortfarande är lite kladdig.
Låt svalna, pudra eventuellt med lite florsocker.
Receptet är hämtat ur Mia Öhrns "Franska bakverk".
Jag gjorde dubbel sats... |
8 kommentarer:
Å så gott!! Blir ju jättesugen nu, kan du skicka hit en bit tror du?;)
Får inte direkt såna bakverk här, men ett par mackor då magen kurade nu på kvällskvisten :)
Men det är ju ändå inte som hemma.. Hoppas jag får komma hem imorgon!
Ha de gott!
Kram Anna
Den är underbar! Och din ingress hade passat i den tjusigaste kokbok!
Skickar en bit till dig Anna!!! Måste kika in hos dig känner jag...
Kraam
Petronella
Åhhh, gulliga och snälla Hanna!!
Kraam
Petronella
Så gottit ...
Tack för receptet & de läskande bilderna hihi
/Kram
Låter väldigt mumsigt!
KRAM
Men åh.......min diet känns ännu mer plågsam nu....snyft....kram Annorlunda Underbara
http://enkanslaavlantlif.blogg.se/?tmp=917147
Tack för ett underbart recept! Jag vill även tacka för att du delar med dig av ditt liv på ett väldigt fint sätt!!!
Hälsar Mia
Skicka en kommentar