Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

torsdag 5 juli 2018

Då var det dags och inte en dag vill hon vara utan henne...
Och hon har tänkt så mycket. Att om man inte visste om att det var en av livets milstolpe just idag så skulle ju gårdagen vara sig lik. Och morgondagen. Ingen skillnad alls. Och om man inte räknade dagarna så skulle ju inte åren vara viktiga heller. Och hon ju redan skrivit om att det sitter en hoper trettiotvååringar på ålderdomshem runt om i vårt land som tycker att det suger fett. Eftersom man hela livet är ungefär likadan inuti.  Så då får man banne mig liksom vara så in i himmelens tacksam så länge man hänger med och håller i och man får tammesjutton vara så in i nordens himla glad och ödmjuk och tacksam att man nått en nätt högaktningsvärd ålder nu. Inte noja. Inte krisa. Inte bryta ihop. Bara bara vara glad. Och hon ler åt att hon träffat tjugofemåringar som varit som gamla tanter. Och träffat gamla tanter som högst varit tjugofem. Inuti. Och att det inte spelar någon roll.  Ingen roll alls.

Och hon kramar om sin lilla Skorpa som stryker mamman mjukt över den rörda födelsedagskinden. Eftersom hur det än är med den saken så är det en smula Eftertankens tid. Och tid att summera litegrann. Och liten Skorpis säger plötsligen att hon vill dö på samma dag som den känslosamma summeringsmamman. Inte en dag vill Floriskorven vara utan henne. Och att hon önskar att det blir så. Den dagen. Mammans hjärta snörper till och hon får svårt att andas. Och den gråtmilda mamman med modfällda milstolpsögon svarar att de absolut inte ska det. Att liten Skorpis med veckogamla yrsliga och bångstyriga sommarflätor ska leva superduperlängre än den tårögda bemärkelsedagsmamman. Men att mamman kommer vänta tålmodigt. Och uthålligt. Den dagen. Och att de ska ta tillvara på tiden de får tillsammans. 

Och högtidsmamman är så glad och himmelens in i jorden lycklig. För allt bra som hon har och kan glädjas åt och för hennes fina familj och alla fantastiska vänner som kommer se till att den här födelsedagen inte går obemärkt förbi. Och att hon helt enkelt bara är en tjej som råkat leva en väldans massa år.


Så tänker hon. 

Ja. 

Då var det dags.
Kram


6 kommentarer:

Unknown sa...

Så fint Pella!
Tacksamhet över livet💕🎂🥂🇸🇪👍🏽

Ninni - La Dolce Vita sa...

Stort stort grattis! Hoppas att du får en helt underbar dag.

Anonym sa...

Grattis🍰
Så trevligt med ett inlägg - ha en fin sommar!

Änglarna finns sa...

Fina fina du! Visst är det på något sätt en milstolpe, och tänk så fort åren går! Jag känner mig fortfarande som 42, trots att jag till hösten blir..host host 62. Alltså var tog de åren vägen!

Förstår att du hade en fantastisk dag med dina nära och kära, och visst är det ändå trots att man blir äldre, kul att fylla år och ha kalas!!

Har ju sagt det så många många gånger förr att det är en fröjd att läsa din blogg!

Önskar dig n ljuvlig kväll! kram Annika

Anonym sa...

Efterskottgrattis från en läsare i Värmland

Bosse Lidén sa...

Grattis fina Petronella på tjugofemårsdagen. :) såhär lite i efterskott. Det är en ynnerst att få del av dina tankar och snirkliga tankegångar i skriven form. Du är bäst på den fronten på Blogglandia. Precis som du skriver handlar det om att fånga dagen och vara tacksamma för livet och de dagar vi får tillsammans med dem vi älskar. Inte lätt alla dagar att följa de råden.
Jag hoppas du haft en fin sommar.
Kram Bosse Rauk