Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

fredag 14 december 2018

Om sorgsliga saker och sällsam salighet...


Och hon är typ som vanligt helt avsaknad av något som helst konsekvenstänk och tokproppar i sig tiotusen salta kex med Roquefortost och bryr sig inte ett smack faktiskt och liksom smårullar och halvt kryssar sig fram mellan tacosen med sedvanliga tillbehör och överfyllda ostkroksskålar och de lenaste skumtomtar mot gommen och lite Puccini mellan det och varvar det med skummande julmust i kalasiga finglas och känner ett plötsligt oförhappat helgvemod som väller över henne. 

Äskade personer hon aldrig mer får krama. Hålla i handen. Stryka över kinden. Höra deras röster. Deras berättelser. Men även om pärmvärldens hemska verklighet för en del. Om jämmer och elände och otäckheter. Om avgrundsdjup ofattbar sorg och oro och himmelsvid oändlig lycka och änglatrumpeter för andra. 

Och hon känner hur det bränner lite bakom ögonlocken. Ibland orkar man hålla garden. Ibland blir den där skölden så tung. Och så den där överväldigande kärleken som bara nockar och slår till. Obarmhärtigt och utan förvarning. Till den där fantastiska fredagshögen som ligger huller om buller i skrynkliga mjuka decembersoffor med rufsigt tovigt hår och tappar ostkrokar på golvet hej vilt och skrattar så julmusten sprutar.

Och melankoli och det där sorgsliga blandas med lycka och sällsam salighet.

Och tacksamhet.

Bland glimmande adventstjärnor och ljusstakar och den finaste julkrubba hon någonsin sett. Gjord av en äggkartong och det lilla Jesusbarnet ligger så fint inlindad i en filt.

Och så gråter hon en skvätt till.


Kram





4 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Tittar in och önskar dig ett fantastiskt 2019!

Kram Jenny

Anonym sa...

Det är alltid en ynnest att få ta del av dina tankar och finstämda sätt att visa upp dina ord.
Jag önskar dig en fin start på 2019.
Kram numera Gotlands-Bosse

Kejsan63@gmail.com sa...

Underbart är kort!
Fint skrivet. Mer sånt tack!

Anonym sa...

Hey very nice blog!