Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 30 april 2013

Äntligen Valborg!

Godmorgon!


Äntligen är det dags! Idag firar vi in våren och får äntligen sjunga "Vintern rasar uti våra fjällar" och vi får bli lite smått eldblinda och känna brasvärmen mot våra kinder och bli lite geggig om skorna och ha magarna fulla med grillade korvar och festis och vi får hålla för öronen när det stora vårfyrverkeriet smäller av och lyser upp hela aprilhimlen, denna månadens allra sista dag.

Och vi kommer få se eldshow, lyssna på vackert vårtal och bli lite Valborgnostalgiska och vi kommer få lyssna på Fideli, Joel och Simon.

Kom och fira in våren med oss i Västanfors!


Kram

måndag 29 april 2013

Måndagsbestyr...

Godkväll!


 En sitter och äter lite korv Stroganoff och har sås ända upp i pannan. Gissa vem. En dansar omkring med coola glasögon i vardagsrummet och har satt på sig shorts och en ledtråd är att det är hon som gillar att ha kallt om benen. En sitter djupt försjunken och ritar invecklade mönster och storfamiljer och det är hon som gillar att vara lite för sig själv ibland och hon har det mörkaste håret i familjen. Hon som kanske skall bli frisör sitter och gör invecklade och avancerade flätor på den som är fyra år yngre. En är och repar inför Valborgkonsert imorgon och han som har skägg är och mekar med sin kära bil.

Mamman spelar hög musik och försöker skapa lite reda i oredan, men är så himla lycklig idag. 

Så otroligt glad.

Och tacksam.


Kram

söndag 28 april 2013

Yrsliga och lyckliga karusellflickor i strålande aprilsol...

Godkväll!

Fideli och Fanny uppe i skyn...

Nöjda och yrsliga karusellflickor på F somnar förmodligen och med all sannorlikhet snart sött efter att ha gått på Norbergs marknad i strålande aprilsol och hade dessutom den stora turen att stöta på världens snällaste Stefan som gav barnen en hel hög med tivolibiljetter som han hade över. Som att vinna på Lotto. Nästan.

Efter att Floriskorven, som inte förstått att det finns riktiga små hundar, nästan tagit ett stryptag på stackars lille Elton, som är världens sötaste lilla Chihuahua, stapplade vi in i prästgården på tivolitrötta och vingliga marknadsben och det var tur att det bara var ca 25 meter bort och vi satte oss ner och blev bjudna på supergott söndagsfika hemma hos min bror och hans familj. Sedan busade kusinerna för fullt ett par timmar och kastade i sig ett par skinksmörgåsar däremellan och kokosbollar såklart, innan det var dags att åka hemåt igen.

N började på att fixa wokad middag medan stortjejerna i familjen tittade på spännande deckare. Efter det blev det söndagsdisco och blinkande lampor och dansstopp, där Floriskorven vann överlägset och utan någon större konkurrens.

Hon har det i blodet liksom.

Den där lilla korven.


Kram

En ganska så mallig Filippa i flygplanskarusellen...

Hoppa i hoppborgen med kusinen Alfred vill man inte missa...

Klart man måste ha sockervadd också...

Tivolifika i prästgården...

Wok till kvällsmat...

lördag 27 april 2013

Ordningen återställd och lite bebissnusande...

Godmorgon!


Solen strålar denna härliga aprillördag och uppdraget är utfört och nu är det utom min kontroll några veckor. Nu är det bara att hålla alla tummar och tår att det går vägen. Fideli kom hem igår och det blev som vanligt kram- och pusskalas och gulliga välkomstlappar från småsystrarna som toklängtat och en svängom med Floriskorven som pep av förtjusning och klappade sin storasyster mjukt på armen och lade sitt lilla rufsiga huvud på hennes axeln. Ordningen är återställd i Villa Bellevue och nu är Storkorven hemma ända till den 1 maj.

Discokalas för Filippa, sälja bingolotter med Frida, en sväng till lekparken, en sväng till sopstation, beta av strykberget och förmodligen träffa en kär vän med en söööt liten bebis, står på agendan idag.

En helt okej lördag.

Med andra ord.

Kram

fredag 26 april 2013

Ungefär som kuvertet runt det fina brevet...

Godmorgon!

Filippa och Felicia på skolans korvgrillning igår...

Det är liksom lite som ha blivit körd genom en mangel när man varit på en begravning och man är inte riktigt människa på hela dagen. Det är ju så otroligt ledsamt och vi led med gode vän som som blivit ensam efter så många år och när vi såg det vackra kolorerade gamla filmstjärnekortet och hennes fina minnessaker på kistan så var det som att slita ut hjärtat. Precis så. Jag tänker ungefär som att kroppen är kuvertet runt det fina brevet. Kroppen är bara skalet, medan själen är någon annanstans. Och att vi möts igen. Sedan. När det är dags.

På kvällen anordnade skolan mysig korvgrillning och tipspromenad och det var en sagolikt vacker kväll, förutom att den lite väl optimistiska mamman och pappan hade klätt sig lite väl vårtunt och var som isbitar när de kom hem. Hjälpte inte riktigt att de fick jaga runt efter en skrattande livsfarlig och upptäcktssugen liten Floriskorv som på supersnabba små illerben envisades med att springa i full fart nerför branta farofyllda asfaltsbackar.

Idag får vi krama Storkorven igen och barnen längtar.

Och korvföräldrarna såklart.

Sedan har jag ett viktigt uppdrag idag. Kanske ett av mina allra viktigaste.

Någonsin.


Kram

Snabb liten Floriskorv, som vi fick jaga efter hela tiden och som trodde på fullt allvar att hon kunde visst vara med de stora barnen och spela fotboll...

onsdag 24 april 2013

När man sörjer så det gör ont...

Godkväll!


Ikväll besökte vi en god vän som har en stor ofattbar sorg i sitt hjärta och som har mist sin käraste och de hade varit gifta i över 60 år och han är så outsägligt ledsen och förkrossad och vi fick krama, klappa, lyssna och hålla handen.

Vara där. Sitta lite tysta. Vänta in.

Gråta lite. Tyst. Tillsammans.


Kram

Det kom ett brev från ett kungarike...

Goddag!


Så hjärtans glad man blir när det ligger ett omsorgsfullt och vackert litet brev i brevlådan, med den finaste handstilen och igenklistrat med söt blåblommig typtejp. När dessutom brevet kommer från ett kungarike och inuti ligger den gulligaste lilla grytlapp man kan tänka sig med Felicias eviga varjedagcitat, när vi ska laga middag. Spelar liksom ingen roll vad vi ska göra eller vad det ska bli för rätt så säger hon alltid spontant och rätt ut: - Åh, så gott!

Så nu har finaste Pia virkat en liten grytlapp, som vi har vunnit på hennes fina blogg: Queen of Kammebornia

Tack kära Pia för all glädje som du sprider och tusen tack för den fina, fina grytlappen!

Den ska alltid hänga uppe.


Kram


tisdag 23 april 2013

En underbar helg och ungefär som Bilbo Bagger...

Godmorgon!

Flora och Frida vinkar adjö till mamman...

Det är fasligt vad trött man blir när man far i väg och åker bort, lite typ på rymmen och nästan på smyg känns det som och likt hoben, Bilbo Bagger, åkt iväg på äventyr med sitt pick och pack på ryggen, fast mamman inte precis har slagits mot slemmiga orcher och kämpat blodiga slag. Men ändå liksom. 

Mamman kom hem sent på söndagskvällen, när mörkret hade lagt sig över Villa Bellevue och månen lyste vackert över tornet, och sitter man liksom i andra tankar så är det ju ganska lätt att man kör lite fel och så, missar en avfart t ex. Hur lätt som helst faktiskt. Och så hux flux så har man kört ett par mil extra. Bara så där.

Hela måndagen gick mamman och gäspade och liksom såsade sig fram i sakta mak. Kvällen avslutades med mysigt mingel på Lövparkens trädgård med sedvanliga kramar och trevligt bemötande och alla hungriga hugade blomspekulanter bjöds på god korv och dricka och godis. Sedan var det bara att kasta sig iväg till Kulturskolans konsert och tjejernas fioluppvisning.

Efter detta så skulle mamman bara liksom hämta lite bloggkraft i soffan i några minuter, men plötsligen somnade mamman djupt och drömde om Gandalf och alver och läskiga drakar.

Och till alla gulliga människor kan jag bara meddela att mamman hade det så himlans bra och mysigt i Norrköping. Vädret var strålande och Fideli visade mamman sina fina kvarter och sina favoritställen och de gick på mysiga caféer och flabbade och flamsade och de åt en massa chips och de gick på restaurang och till en pub och shoppade och köpte en massa god mat. Väldans trevligt att umgås på tu man hand och hinna prata lite. Hur gick natten då?

Jodå, mamman vaknade kl 04 och blev varse att hon hade mycket mer mjölk kvar än hon trodde. Hon låg och lyssnade på Norrköpings fiskmåsar som skränade vid soluppgången. Ganska länge låg hon där och lyssnade. Ända tills det blev tyst. Låg och tänkte på Floriskorven och undrade hur hon hade det. Fick lov att klappa lite på Storkorven. Somnade om till sist. 

Hur gick det för Floriskorven då? Jodå, vaknade mitt i natten och var helt otröstlig då hon trodde att Filippa, som gått in och lagt sig bredvid pappan, var mamman. Pappan hade en jobbig natt. Floriskorven somnade om till sist.

Roligt att komma hem och få krama om alla igen. 
Och att ha fått längta lite.

Fast idag går det inte att gå omkring att gäspa hela dagen.

Nej, någon ordning får det vara.

På torpet.


Kram

Iste på ett mysigt café...

På kvällspromenad i Fidelis kvarter...

Mamman fastnade på en bild också...

Insidan på Fidelis dörr...

Fidelis fina kylskåp...

Gamla fina legender på väggen...

Liten Felicia på skrivbordet...

Liten suddig mobilbild....

Jättefint namn på en butik, såklart Fideli skulle jobba där...

lördag 20 april 2013

Mamman på äventyr och lite på rymmen, liksom...

Godmorgon!

Älskade ungar!
Fideli och liten Fislisa, för några år sedan...

Till den här stora och galna och härliga ungen ska mamman få åka till idag och känna sig lite som om hon var på rymmen och tänk att mamman ska få sova över också i hennes lilla etta, mitt i Norrköping, och de ska mysa och kolla på film och flabba och flamsa och förmodligen kasta lite smågodis på varandra och äta ostkrokar tills de rinner ut ur öronen. Fast mamman har aldrig varit borta från lilla Floriskorven förut och är lite bekymmersam över detta och undrar hur det ska gå och så.

Kanske är det värst för mamman ändå.

Som kanske kommer att ligga och stirra ut i natten och sakna sin lilla sparkande Floriskorv så förfärligt mycket. 

Eller så sover hon som en stock.

För första gången på väldigt, väldigt länge.

Kram

fredag 19 april 2013

Inte världens smartaste mamma direkt...

Godkväll!

Fanny på väg till disco, nu ikväll. Det är fasligt vad ungdomarna ränner på disco nuförtiden. Vareviga helg...

Kvällsrapport från Villa Bellevue.

Mamman har förbannat sig tusen gånger om för att hon är så karaktärssvag och vek och inte kunde stå emot den där rödbetspåsen på Coop igår. Sedan har rödbetorna legat och frestat på bänken hela dagen och när kvällen kom kunde inte den vackliga mamman kämpa emot längre, trots att hon vet att alltid får världens magknip efteråt.

Men eftersom mamman är en ganska hoppfull person och vareviga gång tänker att nästa gång så går det nog bra och måste helt enkelt vara lite dum och typ världens osmartaste människa, så fick hon vackert stå sitt kast ikväll och ligga med universums värsta magplågor ever, förmodligen de värsta i mammans liv, förutom när prinsessorna skulle komma till världen såklart.

Nu kan vi bara hoppas att den stackars mamman lär sig något av detta och tar lärdom av att rödbetor helt enkelt inte är något för henne.

Trots att hon älskar de där röda grönsakerna.

Med massor av smör.


Kram

torsdag 18 april 2013

När man är galet sugen på wokad mat....

Godkväll!

En skafferibild precis när vi hade flyttat in. Nu är det liksom mera kaos och fullproppat...

Tänk när man blir så där helt otroligt sugen på wokad mat och man liksom måste direkt och omedelbart svänga sig ner till Thai-butiken och handla en påse med godsaker och som är så tung så man knappt orkar bära den till bilen och sedan åker man och handlar massor av grönsaker och kött och N ställer sig i köket och hackar och skär och gör världens godaste wok med nudlar och man liksom bara sjunker ner i soffan och är så där woknöjd och skönt mätt och tänker att herreguuud, det här måste vara den godaste maten på jorden.

I alla fall om man är vansinnigt sugen på wok.

En helt vanlig blåsig och regnig torsdag.

Och kan helt omöjligt tänka sig något annat.

 Än just det.


Kram

onsdag 17 april 2013

Aprilgegga och stora majbraseplaner...

Godkväll!


Önskar att aprilgeggan kunde torka upp och att det blev lite varmt och torrt och brännande vårsol och jag vill räfsa löv och rensa rabatter och klippa gamla torra blommor och göra fint och köpa penséer och stå och kli mig i huvudet och fundera över vilka färger jag ska ta i år.

Nyss hemkommen från Högby Alpina-möte och mumsat den fluffigaste sockerkakan jag någonsin ätit och eftersom det är vi som ska ha hand om majbrasan i år så är det en hel del som ska planeras. Vilka som ska köpa hamburgare, ta med grillar, koka kaffe, jaga sponsorer, fyra av ett hejdundrande fyrverkeri och andra såna viktiga Valborgssysslor.

Det blir en sprakande, spännande eldshow, sedan vacker körsång och fint vårtal och hurrande. Sedan kommer Fideli att sjunga och spela en liten stund och efter henne så kommer en annan trubadur som heter Simon att spela och sjunga.

Allt kommer att avslutas med ett mäktig pangande och smällande och stjärnfall på himlen.

Så nu kan vi bara be till vädergudarna och hoppas på en underbar kväll.

Varmt välkomna allihopa!


Kram


tisdag 16 april 2013

Tisdagsdisco och blåbärspaj...


Godkväll!

Blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt...

Med magarna fulla med wienerschnitzel och så mätta att vi bara pustar och knappt orka röra oss så kör vi ändå lite tisdagsdisco med Floriskorven som står i bara blöjorna och gungar och sträcker upp armarna mot mamman och tillsammans snurrar de runt, runt och sedan vänder de håll och lilla korven fnissar och både mamman och den lilla goa ungen i blöjan kör en tryckare och kramas jättehårt och korven sjunger: - Mmmmmmm.

Sedan är de så yrsliga och snurriga så de ramlar ihop i en liten rörig hög soffan.

Och den lilla korven är så trött, så trött.

Och mamman likaså.



Kram

måndag 15 april 2013

Molanders och ryggbiff...

Godkväll!


Äntligen har solen letat sig fram i aprilkvällen efter regn och rusk hela dagen, och lyser in på vintersmutsiga fönsterrutor. Floriskorven springer omkring med en plastlåda på huvudet och säger -: Baba! Sedan river hon ur lite kastrullock och bakbunkar i bara förbifarten sådär och kissar på golvet och vi ska snart äta ryggbiff på en måndag och äntligen är det Molandersdags. Himla nedrigt bara att det är sista avsnittet idag.

Himla nedrigt.


Kram

söndag 14 april 2013

Att ta emot en guldmedaljör...

Godkväll!

Frida och en liten Flora i somras. Var hon inte lite rödhårig, lilla korven?

Det är inte varje dag man får ta emot en guldmedaljör minsann och vi har längtat så efter Frida som har varit i Örebro hela helgen och spelat innebandycup. De duktiga tjejerna gick och vann alltihop och nu har vi precis fått kramas och lilla Floriskorven har lagt huvudet på sned och spärrat upp ögonen, precis som en liten hund, varje gång Frida kommit på tal och hon blev så glad när Frida äntligen kom hem. Vi har också suttit och tittat på Fideli idag på datorn, och Flora har suttit med stora ögon och tittat på sin storasyster.

Annars har tjejerna lekt Idol idag och alla har helt otroligt, hör och häpna, gått vidare och fått en guldbiljett. Floriskorven fick tag i ett vällingpaket, som låg i torrsoporna, och har gått och drällt ut resterna i huset.

Lilla drygkorven.


Kram

lördag 13 april 2013

Helt vild och galen och som en virvelvind...


Godkväll!

En söt klänning fyndades idag på klädbytardagen. När mamman skulle ta ett kort på klänningen så backade den orepresentativa Flora gång på gång och skulle absolut vara med på kortet, och såklart måste hon vara det, trots att hon ser helt vild ut och liksom ingen ordning alls...

Alltså, den lilla buskorven, hon bara skrattar och far omkring som en virvelvind härhemma och ser helt vild och galen ut och tofsarna har flugit all världens väg och lunchrester i form av spaghetti hänger på knäna och kläderna är på halv stång och hon busar runt i huset, fast mamman gång på gång lyfter bort henne från farliga strykjärnet och andra läskiga och spännande saker som pappans skruvlåda, men den lilla korven bara skrattar och går tillbaka igen och när mamman blir förargad och rädd att korven ska göra sig illa, får mamman höja rösten och säga till på skarpen, men korven bara skrattar hela tiden och till slut måste mamman lyfta upp henne och borra in huvudet i korvens lilla mage och busa och pussa på sin lilla korv och killa henne på låren så lilla korven nästan kiknar och skrattar på sig. 

Sedan måste mamman sluta med tråkiga strykningen och sitta och gosa med korven istället och då blir Florisen så himlans nöjd, eftersom hennes mamma är så väldans upptagen hela tiden.

Det är så en slipsten skall dras.

De lär sig fort.

De rara små liven.


Kram

Bulleverans idag igen... Sicken tur! Med mandelmassa och mandelflarn inuti...

fredag 12 april 2013

Tornadokorven och en snäll morfar...

Godkväll!

Snoret rinner och det är liksom ingen ordning och reda med någonting, men lika glad för det är hon....

Vi blir alldeles slut av att jaga liten go och glad Floriskorv hela dagarna. Hon river liksom ned allt i sin väg och har blivit som en liten tornado där hon drar fram. Fina strykhögar åker i golvet på en liten sekund, finporslin i skåp dras ut och bankas i golvet, för det låter så roligt, och kuddar rivs ner och vantar kastas ut ur lådor och hon har så himlans roligt när hon upptäcker allt spännande här hemma. Idag fick hon tag i en hushållspappersrulle och gjorde snö i hela vardagsrummet och lyckades dra ner mammans hemliga chokladpuddingsburk.

Det är inte klokt vad man hittar på goda grejer när man är en liten Upptäckarkorv.

Sedan blir man ju så himla glad när morfar ringer på dörren och lämnar in nygjord lunch och det var så gott så jag och tjejerna var tvungna att himla lite med ögonen. Härom dagen kom han upp med nybakade varma bullar. Han har inte bakat bullar på säkert 20 år, men det får gärna bli en vana, tyckte tjejerna. Undrens tid är inte förbi. Som sagt.

Hälleflundra och färska räkor....

Sedan har Filippa och Fanny varit på skoldisco ikväll och är man sex år och aldrig varit på disco förut så är man jätteglad och jättepirrig. Felicia tyckte det sög att vara fem år och ville bli sex år direkt och på studs.

Fanny tog med sig fiolen till talangtävlingen och gick och vann förstapriset. Blev en bra avslutning på veckan, trots en tråkig början för henne. 

Nu är det time för soffhäng och cheddarpopcorn.


Kram

Här ska de precis åka iväg och Filippa är tagen av stundens allvar. Inte varje dag man får åka iväg på disco minsann...

Sedan tyckte Filippa att mamman absolut skulle fota deras vackra skor... 

torsdag 11 april 2013

Vintertjurig och snötrött...


Godkväll!

Solen skiner dock vareviga dag och när man står innanför fönstren, så värmer det så himla gott och man tinar liksom upp litegranna....

Med en dåres envishet envisas jag att det är vår, och har hängt undan de flesta termobyxor och tjocka bylsiga jackor. Men fryser gör jag, så in i märgen och så in i bängen och jag såg nyss, med hakan nere vid bröstet, att det ska bli snö i helgen. Chockad och snötrött.

Det blir väl att krypa till korset och ta fram tjockjackor och vinterstövlar igen.

Fast jag är lite vintertjurig nu.

Så det är inte säkert.


Kram

onsdag 10 april 2013

Saftkladdiga fingrar och flugsurr...


Godkväll!


Har en längtan efter sommar och Mårbackapelargoner och saftkladdiga fingrar och nybakade vaniljbullar. Vill höra fågelsång, flugsurr och skrattande barn på studsmattan, som springer ut och in med smutsiga barfotafötter.

Men snart, snart är det vår på riktigt och efterlängtad värmande aprilsol och rasslande löv på trött gräsmatta.

Är så himmelens glad också att Fanny inte har ont och att Fideli har fått penicillin för sin halsfluss.

Tack gode Gud för det.


Kram

tisdag 9 april 2013

Världens hemskaste människa...

Godkväll!

Stackars Fanny, som kan se glad ut i alla fall...

Finns det något som jag fasar över så är det att barnen ska bränna sig på varmt kaffe eller te. Jag är supernojjig och överförsiktig. Det har jag alltid varit. Imorse, precis innan Fanny skulle åka med skolbussen kom hon fram till mig. Jag stod vid diskbänken och gjorde iordning mitt te, som jag brukar dricka när barnen har åkt iväg. Hon råkade putta till en päronsaftflaska som saknade kork och det rann ut över hela bänken. Jag höll i mitt te och skulle backa bakåt försiktigt, höll det i högerhanden och hon stod på min vänstersida. På mindre än en sekund, sprätte hon ut med armen för att sträcka sig efter disktrasan framför mig, råkade knuffa till mig i sidan och jag for upp med tekoppsarmen och någon dl ramlade ner på hennes högra axel, och rann ut på tröjan.

Hon fick duscha svalt i ca 25 min och rodnaden minskade till ca 5 x 10 cm. Sedan var de så himla vänliga på vårdcentralen i Fagersta och tog emot Fanny direkt och läkaren trodde att skadan inte var så djup, men hon fick ett förband och ska dit imorgon igen. Det finns absolut inget värre än när barnen gör illa sig, och när man själv är inblandad så är det fruktansvärt.

Idag känner jag mig som världens hemskaste människa.

Trots att det var en ren olyckshändelse.

Men det kan inte hjälpas.


Kram

måndag 8 april 2013

Köksfix och kökskrux...



Godkväll!

Den sista svarta skivan kvar, men den byttes ut ikväll...

Vi var på vippen ikväll att åka ner till vår stora tjej som blev så himla sjuk i natt och fick feber och superont i halsen. Så typiskt att hon hann åka till Norrköping igår. Fideli tyckte vi skulle avvakta tills imorgon, men det är väldans jobbigt att ha en unge på vift, som dessutom är sjuk, även fast hon är stor. Tur att hon har världens bästa och finaste vänner därnere som hjälper henne och har handlat till henne ikväll. Det gör ont i mammahjärtat som vill badda pannan och pyssla om och skämma bort litegrann.

Floriskorven är annars lite bättre och sov yttepytte bättre natten som var. Fast stundtals idag har hon varit lite som en trasa, med blanka ögon och lite småvarm. Velat krypa upp i famnen mest hela tiden, och mamman har torkat snor hela dagen.

Förutom det så är det himla roligt och kul att det snart är klart i köket. 

Finns ju bara ett litet krux med det.

Det är fasligt vad allt annat ser dassigt ut.

Hux flux.


Kram








söndag 7 april 2013

Tyst i huset och snorig liten korv...

Godkväll!


Dammluckan har slagit igen och Fideli har åkt hem till Norrköping idag och lugnet och tystnaden har lagt sig över Villa Bellevue. Det är tomt och hon saknas. Man har vant sig vid att hon varit hemma nu ett tag och Florisen har haft en famn till att sitta i och ännu en danspartner att rocka loss med och dansa tryckare med.

Floriskorven har förresten gått och blivit en Snoriskorv och den hålögda mamman och pappan har knappt sovit en blund inatt. Korven har gråtit och varit otröstlig och täppt i näsan och ledsen och snurrat runt som en propeller och vi har vyssjat och gungat och sjungit och hon har fått välling och jag har ammat och tröstat och vi har pussat och kramat och gosat för att lugna liten korv. Slumrat till korta stunder och sedan samma snorkarusell igen.

Pappan och Fanny har återigen varit till det stora varuhuset för att komplettera småsaker till köket och det är inte klokt vad man måste komplettera hela tiden. I tid och otid.

Men snart så, så är det klart.

Men nu hoppas vi bara på att liten korv ska krya på sig.

Och sova. Åtminstone pyttelite.

För mamman och pappan är som två vrak. 

Med stora påsar under ögonen.


Kram

lördag 6 april 2013

Uppkavlade ärmar och urgången luft...


Godkväll!

Spaghetti á la Carbonara ikväll och vi fortsätter på det inslagna Italientemat...

och en barnvariant...

Inte klokt vad det kan bli rörigt, stökigt och bökigt efter ett påsklov, så idag har vi kavlat upp ärmarna hela högen och verkligen tagit tag i saker och ting. Rensat lådor, strykit kläder, städat bland miljarders leksaker, tvättat, skurat, fejat och lagt in rena kläder och N har fixat här på eftermiddagen så nu har vi vita köksbänkar istället för de svarta och en ny ho och kran och det är så ljust och ovant, men väldigt fint. Vid matbordet ikväll har vi skrattat så vi nästan kissade på oss, då Filippa hade lärt sig om sammansatta ord på förskolan och vi kom på det ena efter det andra och vi gapflabbade så det sprutade spaghetti över hela bordet. Och Floriskorven blev så till sig i trasorna att hon kastade och spred spaghetti vida omkring sig. I rena uppståndelsen.

Men nu har luften liksom gått ur oss och vi måste ta igen oss en smula.

Och hämta kraft.


Lördagskram

En allvarlig liten Floriskorv med håret på ända...

som tycker att det där med spaghetti är ganska kul ändå...

fredag 5 april 2013

Kraschad familj i soffan...

Godkväll!

Fisksoppa med saffran till kvällsmat idag...

Äntligen fredag och hela familjen är proppmätta och soppdåsiga och har kraschat i soffan i en stor hög huller om buller och det mumsas ostkrokar, ostbollar och svartpepparchips och det tittas på Let´s Dance och Floriskorvens ögon är stora som tefat, fast hon vägrar att erkänna att hon är dödstrött för det är ju faktiskt fredagskväll och det vill man ju inte missa. Typ för allt i världen.

Mamman är dock inte med. Hon har annat att göra. Hon har nämligen sålt sig idag. Måste göra ett uppdrag för att få ett annat.

Men trycket har äntligen släppt och hon är så himmelens glad.

Och stolt.


Kram

torsdag 4 april 2013

Drömmen om Italien och pizzabak...

Godkväll!


Att göra Calzone är ett absolut måste...

och en massa andra konstellationer och smaker....

Det kan gå ett tag mellan varven, men ibland och då och då får mamman världens ryck och måste absolut och på direkten börja baka pizza med liv och lust och så står hon där i timmar och bakar och knådar och flickorna skär grönsaker och alla är på sådär toppenhumör för alldeles snart och inom kort ska de få äta Bellevues godaste pizzor och mamman spelar
Toto Cotugno - Lítaliano
och minns när hon var i Italien när hon var 14 år och hur himmelens gärna hon skulle vilja åka dit igen. En vacker dag.

Sedan mumsar de och äter och tar om och om igen tills det nästan rinner ur öronen, för det är så gott så man nästan får dåndimpen och då tar de en liten yttepyttteliten bit till, tills de är så mätta så de storknar och måste gå och lägga sig och kan inte böja sig ens, utan kan bara ligga och pusta och är helt pizzayrsliga. Sedan tar mamman Floriskorven, som har tomatsås i hela ansiktet, och lyfter upp henne och så dansar de en svängom och drömmer om Italien.

Floriskorven och mamman skrattar högt.

Och mamman har mjöl på hela tröjan.


Kram