Inredning, Husbygge, Härliga barn, Ånglar, Drömmar och Trädgård

Inredning, Husbygge, Härliga barn, Änglar, Bullar, Pelargoner, Drömmar och Trädgård

tisdag 31 juli 2012

En stor ängel och en liten...

Godkväll!

Idag har vädret varit ömsom sol, ömsom regn... Barnen har varit ute och lekt mellan skurarna, men jag har mest hållit mig inomhus för att försöka komma ikapp med allting som måste göras.

I morgon är vår älskade lilla Flora hela 6 månader! Det går inte att fatta att tiden gått så himla fort...

Vi försöker alla ta tillvara på den här härliga tiden och hon får så mycket kärlek från alla! Hon fick en tuff start i livet med sjukhusvistelse och först efter en hel månad så kunde vi andas ut, då det äntligen började gå åt rätt håll... Hon mådde illa en hel vecka efter förlossningen, då hon hade svalt en massa fostervatten, så till slut så var hon så utmattad så hon fick läggas in på barnkliniken. Där fick hon sondmatas en tid, men till slut så vände det och hon började gå upp i vikt igen.

Vi är så oerhört tacksamma att allt gick bra och hon var så otroligt efterlängtad, av alla i familjen!

Här kommer bilder på Flora och Fideli, tagna nu på kvällen. 

Kram på er!
Regn om vartannat...

Hallå!

Men vad är det här för väder? Ingen ordning alls... Man får försöka få lite gjort inne istället och det behövs verkligen. Massor att göra, men måste först ordna till lite lunch... Hög tid! Men, nu skiner visst solen, äntligen!

Ha en bra dag!

Kram


Regndroppar på fönstret...måndag 30 juli 2012

Gos i massor!

Hej!

Lyx att vara lillasyster för då får man så mycket gos och kramar hela tiden. Det är alltid någon som har tid att hålla eller kramas...

I morse var det fullt pusskalas och Flora tyckte det var såå mysigt!  

Vi har varit till simhallen idag, för det har varit en strålande måndag och stolt Fanny har hoppat från 3:an idag!

När vi kom hem hade N varit och plockat kantareller, så nu har vi ätit nystekt svamp och tomatsalsa, såå gott!

Ha en trevlig kväll!

Kram


Mera Lövparken!God morgon!

Här kommer fler underbara bilder från Peter och Marias fantastiskt vackra hus och den finaste trädgården man kan tänka sig, en oas, en annan värld...

Hoppas ni får en bra dag!

Kram


Så vacker glasveranda, helt omgärdad av grönska, så mysigt!

Husets originalfönster har hittats och använts till en halvinglasad uteplats. Där sitter man så skönt , utan blåst, och kan blicka ut över den vackra trädgården... och överallt finns det vackra pelargoner!

Här ser ni det söta lilla caféet med den vackra dammen i förgrunden. Vackert smidesräcke, till den pyttelilla bron över en pytteliten bäck...Ingången till caféet, med vacker sliten dörr...

... och överallt dessa fina Mårbackapelargoner som är enorma!

Vacker gammal dörrskylt...

Trädgården är såå stoor, och är öppen för allmänheten på helgerna!

Stoora fiskar i dammen...

Vacker Vidjehortensia, som lyser som lyktor i mörkret...

Hela trädgården är omgärdad av vackert högt rött staket.Rosenrondellen!

Fin gammal pump

Det låter så trevligt att gå på grus, eller hur?Det finns många sittplatser överallt i trädgården, där man kan sitta och bara njuta...

Så fint och lummigt!

söndag 29 juli 2012

Lövparkens vackra hus!


Godkväll!

Idag har vi haft altanhäng, planterat avenboksträdet och gjort en ny liten planteringsrabatt med syrén på stam, fläder samt paradisbuske. Chokladkaka har bakats, hallon har plockats och barnen har busat, badat, haft vattenkrig och spelat crocket. Fideli har avverkat ett gigantiskt strykberg och hon är till stor hjälp nu när hon är hemma och har sommarlov.

Här kommer gårdagens bilder på Peter och Marias vackra hus, som en gång i tiden var lanthandel och speceriaffär. Huset är så himla fint med sådan charm och trädgården är så fantastisk! De båda har gjort allt själva och för inte alltför många år sedan så var det bara en enda stor gräsmatta och en åker på tomten. De har två stora dammar med fiskar, världens sötaste lilla café, en stor rosenrondell och det är så lummelilummigt och mysigt!

I morgon ska jag visa mer bilder från trädgården och caféet, såå fint!
Bilderna får tala för sig själva. Se och njut!

Kram och godnatt
LOPPIS!


God förmiddag!

Dagen igår började med strålande sol, men på eftermiddagen öppnade sig himlen och regnet fullkomligt vräkte ner i timmar. Tvätten på strecket hängde som blöta raggsockor...

Vi fick mysa inne istället och åt tacos och blåbärspaj.

Senare på kvällen, så var vi hemma hos bästa Peter och Maria på Lövparken, som också är våra goda vänner, och det talades i många timmar. Såå himla trevligt! Precis när vi kom dit så slutade det att regna och det blev en jättevacker kväll. Tog så många kort på deras vackra hus och fantastiska trädgård! Ska visa sen!

Här kommer gårdagens fynd på loppisen!

Kram

Vackra koppar för 30 kr, jättefina. Ljusstakarna kostade bara 25 kr för två. De var lite kantstötta, men de gjorde inget. När jag tänker efter kanske jag har ett par likadana någonstans... Ni vet, jag och ljusstakar...
De kändes liksom bekanta på något vis...

Helt otroligt! Köpte en ljusstake för 20 kr och i ett annat loppisstånd hittade jag maken för endast 10 kr!

Vackra tallrikar från Gustavsberg, närmast, och de bakersta, något oläsbart.
Alla fyra för 50 kr. Jag är förtjust i sånt här blåvitt eller rödvitt porslin. Har massor med udda tallrikar, men tycker inte att det gör så mycket att blanda, eftersom de är så vackra!

Söt liten. liten grön glaskanna, 5 kr.

Man kan även köpa goda kakor på loppis, som även är väldigt fina!

Sedan så gillar jag gamla dukar och sånt. En hel hög med gamla vita linnedukar, en bakhandduk och en gammaldags "förvaringsbonadsgrej", fyndades för 250 kr.

En gammal tvättbräda för 10 kr...

Sedan hade vi sån tur att barnens farmor kom förbi med nyplockade blåbär!